Een bekentenis (don’t judge me)

Ik zal jullie wat bekennen. Ik ben superduperintellectueel (dat is mijn bekentenis nog niet hoor), want ik lees boeken en ik ga filosofie studeren en ik heb het woord arbitrair wel eens serieus gebruikt. Maar ik heb ook een trashy kant (wie niet?)…

Als ik tv kijk. Ja, ik geef het gewoon toe. Ik kijk niet naar Pauw & Witteman (‘Dat is ook afgelopen, doos.’ ‘Ja, maar ik wilde even een intellectueel programma noemen en ik kon niets anders verzinnen.’ ‘Houd dan gewoon je mond dicht.’) of documentaires over de economische crisis. Ik durf het bijna niet te zeggen, bang dat de elite me uit zal lachen. Maar ik doe het toch.

Ik kijk graag naar TLC en MTV. Ja. Vooral trouwprogramma’s. Dan kan ik heerlijk wegdromen en eindeloos kritiek geven (‘GEEN MERMAID DRESS, DOOS!’) en hints geven aan mijn vriend (‘Zo’n jurk wil ik als we gaan trouwen.’ ‘Gaan we trouwen dan?’ ‘JA.’). Het is fantastisch.

En MTV dan. Je hebt nu elke dag tijdens het avondeten (ja, dat eten wij gewoon schaamteloos op de bank, als een oud, uitgezakt stel) Girl Code. Girl Code is geweldig. Een aantal vrouwelijke comedians vertelt over zaken als mannen, diëten, vrouwenproblemen en wat eigenlijk niet? Dat doen ze op een grappige, maar overdreven Amerikaanse manier. Love it.

Natuurlijk zit er een diepere laag achter deze meuk kijkende verslaving van me. Soms is het gewoon zwaar, weet je, om de hele tijd met moeilijke woorden te moeten praten. En te doen alsof je Derrida snapt. En uitleggen wat je met je studie kan. Mijn verstand moet even op nul, zodat ik als het ware kan refreshen.

Om daarna gewoon weer superduperintellectueel te zijn.

(‘Haha, laat me niet lachen.’ ‘Houd je mond joh, drol.’)

11 gedachtes over “Een bekentenis (don’t judge me)”

  1. Och, ik vind dit herkenbaar. Alleen kijkt mijn vriend écht niet met me mee, haha. Om dezelfde reden lees ik graag de Margriet, bijvoorbeeld. Je hoeft zelf echt nergens meer over na te denken :p

  2. Met het verstrijken der jaren wordt het vinden van de balans tussen superduperintelligent zijn en afschakelen steeds verfijnder en realiseer je je ook steeds meer dat een ‘mermaid-dress’ maar voor weinig vrouwen is weggelegd.

  3. Ohhh ja dit is zo enorm herkenbaar haha! Ik heb er zelf ook een blogpost over geschreven een tijdje terug. Geordie Shore, Say Yes to the Dress en omg ja girlcode! Ik doe ook een universitaire studie, maar soms is het zo heerlijk om zonder na te denken naar plat vermaak te zitten kijken. Even je hoofd leeg! Niks mis mee ^^

    Oh misschien dat je het wel leuk vindt om te lezen; http://icarustakesafall.nl/oppervlakkig/

  4. Zo. Ontzettend. Herkenbaar!
    Ik moet dit echt aan mijn vader laten lezen, misschien snapt hij me dan beter: hij kan het namelijk niet zo goed hebben dat ik, als aankomende universiteitsstudente, graag naar MTV en TLC kijk. Ik vind het ook zo heerlijk om Four Weddings te kijken, kan me daar uren mee vermaken! Vooral tijdens de examens was dat een geschenk uit de hemel.

  5. Dat is waarom ik zo blij was dat ik geen tv had toen ik op mezelf woonde. Nu ik weer bij mijn ouders woon valt me op dat ze zelden iets kijken wat mij ook maar enigszins leuk lijkt. Ze kijken allemaal van die misdaadseries. Saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.