Laura de (pre)filosofe

Als jullie dit lezen, zit ik misschien wel in de collegebanken. Vier jaar studie, maar ik ben weer bij het begin, want ik volg een eerstejaarsvak. Goed, dat komt omdat ik een pre-master ga volgen, maar toch, het voelt raar. (Verwachten de achttienjarige kindjes nu ook dat ik als drieëntwintigjarige alles weet en gaan ze me ook een betweter vinden? Of juist dom, als ik me niet zo gedraag? Waarom maakt het eigenlijk wat uit?)

Hoewel ik al minstens een maand bezig ben met zo hier en daar al dingen lezen en samenvatten, blijft het spannend. Ik durfde niet eerder voor filosofie te gaan, want te moeilijk, te eng. Maar enge dingen zijn er toch om te doen, zodat je je angsten kunt overwinnen?

Met die instelling ga ik er dan ook in. Ik weet dat het moet lukken: ik heb al een bachelor achter de rug, ik ben niet superdom (oké soms wel) en ik weet hoe het moet.

Van de bachelor Literatuurwetenschap (‘Wat kun je daar eigenlijk mee?’) naar de pre-master Wijsbegeerte (‘Wat kun je daar eigenlijk mee?’). Misschien weet je niet wat je ermee kan, maar ik weet in ieder geval dát ik het kan.

Maar me succes wensen mag altijd.

15 Comments to “Laura de (pre)filosofe”

 1. Succes! Ik ben op m’n 23e nog aan een hele nieuwe studie begonnen. Van het leeftijdsverschil merk je op een gegeven moment niet zo veel meer :)

 2. Yaay, succes! En veel plezier! En toen ik de premaster deed, koos ik mijn momenten om een betweter te zijn. Soms mag dat gewoon.
  En je kan het heus wel ;)

 3. Altijd spannend zo’n eerste dag! Heel veel succes en plezier gewenst!

 4. Mooi, je laatste zin, die ga ik onthouden! En dingen waarvan mensen niet begrijpen wat je ermee moet/kunt zijn juist de leukste dingen!

 5. Succes

 6. Ah, ik vind het tof dat je toch die keuze hebt gemaakt. Succes ;) (deze is ook aardig en niet bitchy :P).

 7. Succes! Misschien slim op Juf Laura thuis te laten :b

 8. Ik wil heel graag literatuurwetenschap studeren, maar dat kan nergens in deeltijd :-(. Succes met je (parttime-)carriere als filosoof.

 9. wieeeh superleuk! heel veel succes! & 18-jarige kindjes kunnen ook heel redelijk en niet-veroordelend zijn hoor

 10. Klinkt goed, succes! Ik ben net begonnen met Geschiedenis. En ik word in november al weer 26 :p

 11. Dat succes heb je niet nodig. Ik weet dat je het kan..

  Dus ik wens je veel plezier…

 12. Ik vind je stoer hoor Laura. En mocht je het toch even niet zien zitten af en toe, er zijn chocoladekruidnootjes. Er is dus werkelijk niks om je zorgen over te maken. Ik ben trouwens wel benieuwd waar dit jou gaat brengen, want ik kan me niet goed voorstellen wat je “er mee kan”. Sorry.

Leave a Reply