De tradities en rituelen van Nicole en Laura: de droge oh

Ja, wederom een nieuwe aflevering van de tradities en rituelen van Nicole en Laura. Ik ken Nicole al vanaf de eerste in de middelbare school toen we nog awkward waren toen we nóg awkwarder (geen woord) waren dan nu. Ook deze traditie stamt uit de middelbare schooltijd, met name in de onderbouw, maar is helaas gesneuveld met het verstrijken van de tijd.

Het gebeurde namelijk op MSN, you hate it and you love it, wat niet meer bestaat. Ik bedoel, je had natuurlijk geen zin om je Duits huiswerk te maken, maar de meeste MSN-gesprekken waren supersaai, dus wat doe je dan? Je bedenkt de droge oh.

Eigenlijk was MSN net zoals Facebook: je had ook de mensen die je eigenlijk niet mocht toegevoegd aan je vriendenlijst. Ja hallo, je moest wel wat te roddelen hebben natuurlijk. Dus begon je uit pure verveeldheid toch maar een gesprek met die creepy gast om boem, vanuit het niets, de enorm gemene droge oh te gebruiken.

De droge oh is het toppunt van desinteresse. Het gaat zo:

Creepy gast 666 zegt: ‘Ik ben vandaag van mijn fiets gevallen en nu heb ik een schaafwond op mijn knie.’
Laura (W) zegt: ‘Oh.’

Of:

Lotje (L) Creepy gast zegt: ‘Creepy gast doet de laatste tijd een beetje raar. Ik was gisteren op MSN, maar toen zei hij geen hoi, terwijl hij wel online was… Ik bedoel, we hebben al twee weken hoor.’
Laura (W) zegt: ‘Oh.’

En natuurlijk moest je dan weer de gesprekken kopiëren om ze naar ‘Nicole bijna jarig (^)!!!!!!!!’ te sturen. Want gedeeld leedvermaak is dubbel zoveel plezier.

Gelukkig zijn we nu heel lief voor de rest van de wereld. Of nou ja, oké, we gebruiken de droge oh niet meer, dat is al heel wat toch? Je moet ook weer niet te veel verwachten.

10 gedachtes over “De tradities en rituelen van Nicole en Laura: de droge oh”

  1. Waarom weet ik nog steeds welke emoticon (W) is? -__- Toch jammer dat jullie de droge oh niet meer gebruiken, als je ‘oh’ uitspreekt tijdens een gesprek bereik je ongeveer hetzelfde effect (inclusief awkwardness).

  2. Heel bekend! Ik stuurde mijn beste vriendinnetje altijd screenshots, tot ik op een gegeven moment ‘het bewijs’ naar de jongen stuurde waar dat screen shot van was. Een msn-bloopertje…

  3. Tja, dat msn’en was toch eigenlijk best leuk. Op facebook is het lastiger roddelen omdat alles maar openbaar is. Daar heb je dus geen droge oh meer nodig…

  4. Oooooh MSN, man man wat heb ik daar een groot deel van mijn puberleven doorgebracht. Dag en nacht online. Ik kan nu superdupersnellio typen en dat komt echt door MSN.

    ik had trouwens met een mattie de droge “haha”. Ook errug kostelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.