Naar de sportschool op je 15e vs naar de sportschool op je 23e

15 jaar:
– In principe heb je geen goede reden om naar de sportschool te gaan, want je bent op je slankst.
– Je moet er wel leuk uitzien, want stel je toch eens voor dat de man van je dromen daar aan het sporten is (dat is hij dus niet, kom je later achter).
– Lusteloos doe je het ene stomme apparaat na de andere. Je houdt het alleen maar vol, omdat je samen met een vriendin gaat.
– Je bent minstens een half uur kwijt met wachten op het buikspierapparaat, omdat er twee vrouwen met een pittig kapsel aan het kletsen zijn over hun kinderen, terwijl ze geen klap uitvoeren.
– Eén keer in de week red je net en dan ben je al trots op jezelf.

23 jaar:
– Waar komen die kilo’s extra opeens vandaan?
– Je outfit is professioneler, want meer geld, maar eigenlijk kan het je geen f schelen hoe je eruit ziet. De man van je dromen heb je immers al (slijmerdeslijm).
– Je gaat vrijwillig met gewichten aan de slag (oké, van één kilo, want zo slap ben je dan nog wel) en je gaat zelfs naar de sportschool zonder je maatje tevens bekend als vriendje van de famous LD.
– Je gaat naar een 24/7 sportschool, waardoor het altijd lekker rustig is.
– Drie keer in de week. Zonder erge tegenzin. Je had dit nooit voor mogelijk gehouden.

17 gedachtes over “Naar de sportschool op je 15e vs naar de sportschool op je 23e”

  1. Wauw, je laatste punt heb ik helaas tot nu toe nog niet bereikt. Ik betaal elke maand keurig mijn contributie maar ik maak zo weinig gebruik van de sportschool dat ik hem net zo goed op kan zeggen. Maar ik doe het niet, want, nouja, binnenkort ga ik vast wel sporten… (Geloof je het zelf, Anieke? Nee.)

  2. Goed bezig ;-)! Als ik sport, doe ik dat meestal thuis. Met mijn gewichten en een DVD/Youtube-video. Ik vind het zonde om voor de sportschool te betalen, want ik weet van mezelf dat ik er dan toch niet heen ga haha.

  3. whahaha! Nou, dit leest alsof het over mij gaat. Alhoewel, ik sport wel samen met de liefde van mijn leven. Lekker cheesy, maar heel gezellig en motiverend (aangezien het zo lullig voelt als ik als papzak thuis blijf zitten terwijl hij aan de gewichten hangt)

    1. Ik sport ook samen met mijn lover hoor! Maar helaas gaat dat niet altijd door verschillende roosters, maar als het even kan, doen we het wel samen. Is inderdaad veel gezelliger en motiverend :)

  4. Ik denk nog altijd als de 15 jarige…. Ook al was ik toen wss niet op mijn slankst. Maar die vent heb ik nog niet en 3 keer sporten in een school lukt ook niet. Geef mij maar lekker buiten sporten, veel ontspannender

  5. Ik ben nog nooit naar een sportschool geweest. Ik ben bang dat ik dan elke maand weet ik veel hoeveel geld betaal voor iets waar ik nooit kom… Het zit gewoon niet in me.

  6. Bij de sportschool waar ik ben zie ik ook wel eens van die piepjonge meisjes die dan de hele tijd voor de spiegels staan om hun haar goed te doen en mascara-vlekjes weg te vegen. Oooooh wat mis ik soms die tijd dat je eigenlijk nergens moeite voor hoeft te doen. Fijn trouwens dat je het sporten leuk vind en dat je zo vaak gaat.

  7. Wat een geweldig artikel, ik moest echt even lachen! Ik ben nog nooit naar de sportschool geweest maar toch herken ik het haha! Ik kwam op je blog via mijn instagram account haha. Helaas is hier de sportschool heel duur, het lijkt me namelijk wel fijn om bepaalde apparaten te kunnen gebruiken en vooral een loopband, buiten sporten met dit weer… hmm nee ik sla dan liever over..

  8. Nou, die rustige sportschool die heb ik sinds mijn 23e nog niet gevonden. Gelukkig heb ik inmiddels wat fitnessdingen op zolder staan. Bijkomend voordeel: ik kan mijn eigen muziek kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.