Je bent pas echt famous als er college over je blog wordt gegeven in het buitenland

college1

college2

 

college3

Dus jouw blog staat in een tijdschrift? Schattig. En wat aandoenlijk dat je bij De Wereld Draait Door mocht aanschuiven. Je moet toch ergens beginnen hè? Tja, je hebt famous en je hebt famous. Het is wel duidelijk welke ik ben ;)

Kijk, het zit zo. Na mijn eindexamenjaar deed ik een paar weken een Engelse taalcursus in Bournemouth. Niet, omdat mijn Engels zo slecht was, maar voor de leuk en het avontuur. Daar ontmoette ik verschillende mensen in de klas, waaronder Sophie uit Zwitserland. Je weet wel hoe dat gaat: je voegt elkaar toe op Facebook, maar daarna spreek je elkaar nooit meer.

Groot was mijn verbazing dan ook toen ze me een Facebookbericht stuurde en mijn mond viel al helemaal open, nadat ik had gelezen wat ze vertelde:

Hey Laura! My linguistics prof in Zurich showed your blog yesterday at the lecture! It was about the polite form of talking to family members. (…) He brought up your blog, showed a few slides with some of your texts. He said he recommended that blog to everyone, because it is very good. So you see, even in Switzerland, you are known!

Ten eerste: hoe ONTZETTEND AWESOME is het dat mijn blog wordt besproken op de universiteit. In Zwitserland. Ik bedoel, hoe is dat mogelijk? En oké, dan is het mogelijk, maar hoe toevallig is het dan dat een klasgenoot van die Engelse cursus dat college bijwoonde (en wist dat het mijn blog was)?

Eén woord: flabbergasted.

Uiteraard heb ik meteen naar de desbetreffende docent gemaild, want hier wilde ik wel meer van weten en ik wilde bovendien de sheets zien om te kijken wat er gezegd werd. En wat blijkt? In augustus komt hij naar Leiden, of all places.

Het lijkt me wel duidelijk: toeval bestaat niet en geen enkele Nederlandse blogger is zo famous als ik.

33 Responses to “Je bent pas echt famous als er college over je blog wordt gegeven in het buitenland”

 1. Leiden the place to be! Echt heel erg gaaf dat hij je blog gebruikte voor een college!

 2. Oké, nu ben je écht famous. Dit is echt heel erg gaaf!

 3. Ah, wat stoer! Dat je famous bent, weet ik natuurlijk al lang ;-)

 4. MAG IK JE HANDTEKENING. (Dat is inderdaad geen vraag maar een mededeling).
  Super leuk zeg! En wat grappig dat nou juist dat meisje daar in de collegezaal zat.
  Je bent zo famous, ongelooflijk.

 5. Echt supergaaf. :D En zo toevallig ook dat je dan weer net iemand op Facebook hebt die dat college heeft gevolgd.

 6. Je nu toch niet arrogante trekjes van celebrities zou ontwikkelen hè? :P
  Hoe vaak zou dan je blog worden gebruikt zonder dat je het weet?

 7. Gefeliciteerd met deze milestone, many more to come your way!

  Veel plezier met shoppen naar zonnebrillen en bodyguards :D

 8. Gefeliciteerd met deze milestone, many more to come your way!

  Veel plezier met shoppen naar zonnebrillen en bodyguards :D

 9. Aah wat gaaf! En hoe toevallig dat net zij dat college volgt haha!

 10. Wat ontzettend gaaf! Echt super tof :D

 11. Ah wat ontzettend stoer! Dat is inderdaad wel famous (:

 12. Dit is echt het toppunt van coolheid!

 13. Gaaf en heel toevallig allemaal, misschien was je het nooit te weten gekomen als zij niet bij dat college zat!

 14. Ontzettend gaaf, Laura! Een celebrity in de Zwitserse, academische wereld. Krijg je nu ook een reallifesoap?

 15. Hihi – jij en toevallige situaties. Supertof in ieder geval! :D :D

  (En ik moet lachen om die zin van je ‘wat aandoenlijk..’).

 16. Wauw, wat super tof, Laura! Moeten wij je nu ook met ‘u’ aanspreken, nu jij een nog hogere famousness (en afstand) hebt bereikt?

 17. Omg en ik volg jouw blog en reageer er nu op! <3

  Haha nee echt suuupertof. Dit belooft nog eens wat voor de toekomst Laura.

 18. haha wat grappig en vooral heel tof! leuk meid!

 19. Whaah, super grappig! En huy, je begon al op Manuscripta hè! Dit is stap twee. ;)

 20. Oeeeeh het is wel echt gaaf haha! Maar als het de Zwisterse(?) universiteit was… Hoe kunnen ze dan wat met jouw Nederlandse teksten? En was die docent zelf Nederlands? (Of ik ben gewoon totaal niet scherp en ik zie iets heel belangrijks over het hoofd, kan ook)

 21. Wat zeg je tegen je ouders?
  – …Niets.
  Hahahaha

 22. Unbelievable! Ik zat ook in Bournemouth maar dan voor een jaar. Heb daarna ook nog voor de school (EF) gewerkt. Vond het een heerlijke stad om te mogen wonen en feesten. :)

 23. La La, late to the parade want soms lees ik ineens alles bij maar: WAT COOL! :D

 24. Dit vind ik oprecht heel erg tof.

 25. Trackbacks

Leave a Reply