Laura’s liefdesletteren: Bob of Rik

hartjeopmijnhandomdathetkan

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

Bob of Rik.
Ze staarde uit het raam, maar zag niets. Bob had een zwembad in de tuin. Ze ging daar wel eens zwemmen, maar de vorige keer duwde hij haar hoofd onder water.
Rik heeft geen zwembad, niet eens een opblaasbadje. Soms hing er een snottebel onder zijn neus. Maar hij gaf haar laatst wel een bloem, stiekem geplukt uit de achtertuin van de enge buurman.
Bob of Rik.
Maar Bob was de grootste jongen van de klas. Zo groot dat zelfs sommige kinderen uit groep vijf bang voor hem waren. Rik was laatst in huilen uitgebarsten, midden op het schoolplein. Hij had zand in zijn neus gekregen. Bob heeft ze nog nooit zien huilen, maar die heeft ook nooit gezegd hoe mooi haar haren zijn als de zon erop schijnt. Rik wel. Hij bloosde zelfs een beetje toen hij het vertelde.
Bob of Rik.
Op het ene briefje omcirkelde ze ‘ja’, op het andere briefje ‘nee’. Het was de eerste keer in haar leven dat ze een jongenshart had gebroken.

7 Comments to “Laura’s liefdesletteren: Bob of Rik”

  1. Mijn leven heeft geen zin meer als ze bij Bob ‘ja’ heeft omcirkeld.

  2. Aww, wat sneu! Ik zie het overigens zo voor me ;)

  3. Ja. Mooi :) Ik was even vergeten dat dat vroeger echt zo ging, haha.

  4. Zo lief dit. Smelt. Ik heb juist zelf duizenden van dat soort briefjes ‘gestuurd’, hihi. Één keer schreef die liefde van mijn leven -dacht en vond ik toen, natuurlijk- JA op het briefje. Waarschijnlijk om gewoon van het gezeur af te zijn.. Tsja. Fijne tijd. Lief verhaaltje, Hoop dat het meisje voor Rik koos.

  5. Mooi stukje! Ik ben ook wel benieuwd wie ze uiteindelijk heeft gekozen.

  6. Cute! Ik houd wel van dit soort dingen. Maak er meer! =D

Leave a Reply