Dit is voor iedereen die over mijn s-woord begint (de hele wereld dus)

‘Eh s-woord?’
‘Ja.’
‘Bedoel je je seksleven?’
‘NEE. Scriptie. En nu gaan we dat woord niet meer noemen.’
‘Oké dan…’

Goed, het s-woord dus. Ik heb er wel eerder blogs over geschreven dat mensen er gewoon niet over moeten beginnen, tenzij ze me willen zien huilen of een pak slaag willen. Maar mensen luisteren niet naar mij, ook al heb ik altijd gelijk.

De laatste paar dagen is het alleen nog wat pijnlijker geworden, die vraag. Het plan was namelijk om over een paar weken mijn s-woord af te hebben en dan tegen iedereen te vertellen dat ze me nu ook officieel Master kunnen noemen. Maar dat liep wat anders.

Van tevoren had ik al zo’n vermoeden, maar zo eigenwijs als ik ben, negeerde ik dat gewoon. Normaal gesproken schrijf je je masterscriptie in twee blokken met een vak ernaast of in één blok zonder vak ernaast. Ik zou het doen in één blok met een vak ernaast (waarnaast ik ook werk en nou ja, ik zie mijn vrienden wel eens weet je) vanwege mijn fulltime stage (+ één dag werken) in het vorige blok. Vorige week leverde ik mijn eerste hoofdstuk in en deze week las ik het commentaar en toen dacht ik oh mijn god, hoe ben ik ooit toegelaten op de universiteit: oké, hoe ga ik dit herschrijven en nog twee hoofdstukken schrijven in minder dan drie weken?

Je kunt het antwoord misschien al raden: dat ga ik niet doen. Hoewel mijn scriptiebegeleider wel schijnt te snappen waarom ik toegelaten ben op de universiteit denkt ook hij dat het verstandiger is om wat meer tijd te nemen voor mijn scriptie, omdat ik anders het risico loop dat de tweede lezer zegt dat ik nooit toegelaten zou moeten worden op de universiteit het niet goed genoeg vindt en alsnog uitloop heb en een burn-out en geen familie en vrienden meer, omdat ik die allemaal geslagen en uitgescholden heb.

In de zomer mogen ze bij mijn universiteit geen begeleiding geven, omdat de docenten dan aan hun eigen onderzoek moeten zitten, dus ga ik er wel zoveel mogelijk aan zitten in de zomer en hopelijk daarna in een paar maanden afstuderen. Het is niet leuk, want dit is niet waar ik vanuit ging, maar er zijn ergere dingen. Ik moet toch tot ik dood neerval mijn honderdtachtigste werken, dus wat maken die paar maanden nou uit?

En nu niet meer over beginnen hè, flapdrollen.

15 gedachtes over “Dit is voor iedereen die over mijn s-woord begint (de hele wereld dus)”

  1. Bij mij was consequent ‘dat rotding’. Een vriendin noemde hem ‘Marcel’, een ouwe pee waar ze even voor moest zorgen tot hij naar het rusthuis mocht. Even op de tandenbijten. Het gevoel dat je hebt als hij dan van de kaart is, wordt alleen maar geweldiger!

  2. Ik moet zeggen dat ik door jouw blog wel een beetje bang ben geworden voor scripties (oeps). Studievertraging lijkt me ook heel vervelend als je er niet op gerekend had maar wel heel fijn dat je dan nog vrienden en familie en een geestelijke gesteldheid overhoudt en een goede scripte in kan leveren, toch?

  3. Joh, dat komt allemaal heus wel goed, al denk je vaak van niet. En wat middagen in een zon zorgen erg echt (ik heb hier wetenschappelijke onderbouwing voor in de vorm van gepubliceerde artiekelen dus het is vet verantwoord) voor dat je het uiteindelijk makkelijker en sneller afhebt. Mocht je nog mega praktische tips willen, na twee scripties (ja echt. Ik vond de eerste zo kut dat ik een tweede heb gedaan om te bewijzen aan mijzelf dat het misschien ook leuk kon zijn als het niet moest) heb ik wel de nodige tips and tricks die werken en als een tiet. Nou doei! Succes met het s-woord en met genieten van je vakantie.

    1. Dankje! Ik heb er ook al twee geschreven, dus je zou denken dat ik een expert ben en het me supermakkelijk afgaat, maar helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.