Het (wederom) verboden s-woord

Is het seks, is het sokken of toch sla? Nee, niets van dat allen, het gaat natuurlijk over het woord scriptie. Ik ben momenteel bezig met mijn tweede scriptie en volgend jaar moet ik er nog één schrijven (love my life). Hier is een handleiding voor hoe je met me om moet gaan de komende weken:

1. Begin NOOIT over het s-woord. Tenzij je graag in elkaar geslagen wordt.
2. Dus ook niet over het onderwerp van mijn s-woord.
3. Heb het ook niet over leuke activiteiten die we samen kunnen ondernemen, want ik mag niet verleid worden.
4. Oh en praat al helemaal niet over andere dingen die ik moet doen (‘Jeetje, je huis is wel een zooitje hè.’ ‘JAHAAA.’).
5. Geef complimenten over de dingen die ik wél heb gedaan (‘Wow, je hebt al het woord ‘Inleiding’ opgeschreven, goed hoor!’).
6. Zorg ervoor dat ik niet uit paniek alleen maar chocolade eet.
7. Accepteer het dat ik je wel eens zal slaan uit frustratie.
8. Of dat ik jou de schuld geef dat het niet lukt.
9. Troost me als ik huil, omdat het dus allemaal even niet lukt.
10. En juich met me mee als ik het eindelijk af heb!

18 Responses to “Het (wederom) verboden s-woord”

 1. Komt goed, op een gegeven moment issie klaar en ‘heb je je leven weer terug’. ;)

 2. Haha, hier is het momenteel ook een verboden woord, succes! ;)

 3. Je hebt al een blogje geschreven over alles rondom het s-woord! Heel goed! ;-)

  Veel succes de komende tijd!
  Liefs, Kim

 4. Drie totaal? Man, wat een opgave, haha. Het scheelt dat je er dan aan gewend raakt en misschien ook beter in wordt – of je wordt alleen maar beter in het uitstellen en ontwijken ervan, dat kan ook ;)

 5. Mogen we al juichen, dan?

 6. Maar even iets heel anders… hoe gaat het met je scriptie? :P

 7. Hum, leest als een open brief gericht aan J…
  Succes met je s-woord. I know you can doe it… You’ve done it before.

 8. Hm – en ik wilde je nog wel uitnodigen om eens een drankje te doen in het kattencafé (a). Maar veel sterkte met je S-woord. Met een blauw oog en bloedneus kan ik je vertellen dat je het overleeft en dat het heel normaal is dat het woord ‘inleiding’ een tijd naar je staat te grijnzen en dat het zelfs normaal is dat je een stuk schrijft, het overleest en je hele dag werk delete omdat je het toch niet zo goed vindt. Ondanks dat overleef je het dus en heb je véél redenen tot taart eten en thee drinken :)

 9. Best handig dat ze nu geen chocoladekruidnoten verkopen. Weer een gevaar minder.

 10. Oei, er komen allerlei stressvolle herinneringen boven… Maar geloof me: ineens is dat ding af!
  Trouwens, ik heb ooit de fout gemaakt om een te leuk onderwerp te kiezen, toen ik eindelijk klaar was, wilde ik er nooit meer iets over horen. Best jammer eigenlijk.

 11. Trackbacks

Leave a Reply