Master Laura

Twee jaar lang was scriptie het verboden woord. S-woord mocht wel, maar oh wee als je ernaar vroeg. Ik heb gevloekt, gehuild en maniakaal gelachen. Het was het laatste wat ik nog moest doen, maar het leek nooit af te komen. Op Facebook zag ik mensen die duizend jaar jonger waren afstuderen. Hoe durfden ze?!

De eerste poging lukte niet en de allerlaatste deadline kwam steeds dichterbij. Ondertussen werd mijn woonsituatie steeds minder fijn en besloot ik te verhuizen. Tip 1: Schrijf geen scriptie. Tip 2: Ga niet verhuizen. Tip 3: Doe zeker niet allebei tegelijkertijd.

Een dag voordat ik het eventuele eindgesprek zou hebben, heb ik wel tachtigduizend keer op de refreshknop gedrukt. De zenuwen werden steeds erger. Ik wilde niet nóg een jaar een geheel nieuwe scriptie schrijven, anderhalf jaar is wel lang genoeg. Ik was er helemaal klaar mee.

Nou jongens, ik heb gegild toen het verlossende antwoord kwam. EIN-DE-LIJK. Ik hoef NOOIT MEER een scriptie te schrijven en ik ben gewoon AFGESTUDEERD. Eindelijk weer goed nieuws en dan ook nog van mensen mogen eisen dat ze me Master Laura noemen. Het leven is mooi.

(totdat ik er gisteren achter kwam dat ik dus geen student meer ben en ook nooit meer studentenkorting krijg, maar oké, als ik moest kiezen, ben ik liever afgestudeerd)

19 Comments to “Master Laura”

 1. Ah super tof, gefeliciteerd!!

 2. Whoop whoop, gefeliciteerd! :D En over die studentenkorting: op mijn studentenkaart staat geen jaartal, dus die gebruik ik gewoon bij de bios. Heb ik ook eens voordeel van het feit dat mensen me altijd zo jong inschatten ;) Ik ben echt vet benieuwd hoe lang ik het kan volhouden.

 3. Yeah!!!! Van harte gefeliciteerd.

 4. Gefeliciteerd! Supergaaf!

 5. Kijk, netjes hoor! Gefeliciteerd!

 6. Wat fijn dat het scriptiegebeuren nu voorbij is! Gefeliciteerd!!

 7. Gefeliciteerd lieve Laura. Je mag ontzettend trots zijn op jezelf!

 8. Jaaaa, gefeliciteerd! Vandaag is het weer te mooi, maar van de week zeker vieren met een warme chocomel met slagroom.

 9. Gefeliciteerd Laura!

 10. Yeaaaasss gefeliciteerd girl!

 11. Gefeliciteerd Laura! En je krijgt nog een jaar korting bij de NS!

Leave a Reply