Flikker op

Er zijn natuurlijk blogs vol dankbaarheidslijstje, maar vandaag ga ik me gewoon weer ouderwets ergeren.

Want kijk, ik ben gewoon aan het fietsen, ’s avonds. Muziekje op, naar binnen gluren bij mensen die de gordijnen open hebben en mijn lichtjes aan. Ja ja politie, ik ben heel braaf. Maar dan word ik opeens ingehaald door een fietser die ook denkt braaf te zijn. Mijn ogen knijpen samen, er vormt zich een fronsrimpel op mijn voorhoofd en ik denk: *vul hier een scheldwoord in*.

Flikker. Flikker. Flikker.

Dat is namelijk wat ik zie. Deze persoon heeft heel netjes een Hemalampje aan zijn bagagedrager geknoopt, maar het lichtje FLIKKERT. Ik heb nog nooit een epileptische aanval gehad, maar ik sta op het punt om er eentje te krijgen. Ik probeer het niet te zien, ik kijk naar de winkels waar ik langs fiets, maar het is onmogelijk.

Flikker. Flikker. Flikker.

Ik ben een heel rustig meisje, maar hier word ik agressief van. Een tijdje geleden begon ik aan mezelf te twijfelen: is het wel zo erg dat dit soort mensen bestaan? Ze houden zich toch aan de regels? Maar toen las ik dit en kon ik opgelucht ademhalen.

Dus, lieve mensen: laat jij jouw fietslampje altijd knipperen, flikkeren, schitteren? Niet doen! Het is verboden en superirritant. Bedankt voor uw aandacht.

6 gedachtes over “Flikker op”

  1. Oooh wat top dat het verboden is! Moet zeggen dat ik het ook altijd heel erg irritant vind namelijk. Alleen al omdat iemand dus blijkbaar heeft gedacht dat ‘ie slimmer is dan de norm (‘op een normaal fiets zit niet-knipperend licht, maar ik denk dat ik beter weet wat werkt in het verkeer: een knipperend fietslicht!’).

  2. Hahaha nog nooit echt over nagedacht. Maar ik kan me de laatste keer ook niet meer herinneren dat ik in Nederland over straat heb gefietst in het donker… En ik heb niet eens losse lampjes. Als automobilist geef ik wel de voorkeur aan een fietser met een constant brandend lampje. En hoe groter de lamp hoe beter, liefst niet alleen zo’n klein prutding dat ergens van een rugzak af bengelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.