Nieuwe dromen

Af en toe droom ik nog steeds van haar. Ze ontsnapt dan altijd: van een feestje, van een huis dat ik niet ken of uit mijn armen. Maar als ik wakker word, ben ik niet bang. Ik kijk uit naar deze dromen, want dan is ze weer even bij me. Ook al gaat dat in het echt nooit meer gebeuren. Ook al noem ik haar nu mijn vorige kat.

Het afscheid van Dikkie was een opluchting, omdat ik wist dat het beter was voor haar. Maar ik heb nog lang bij elk geluid gedacht dat ze er nog was. Ik ging op katten passen om in ieder geval in de buurt te komen. Maar op een kat passen is niet hetzelfde als wakker worden met een poes op het kussen naast je of die op je staat te wachten bij de deur wanneer je thuiskomt. Updates naar baasjes sturen is niet hetzelfde als duizend foto’s maken van je eigen kat. Het komt niet in de buurt, op hoeveel katten ik ook pas.

Ik bleef nog een tijd in het kleine huis wonen. Er kwam een liefde, eentje die ook van katten hield en voor de verandering niet allergisch was. Er kwam een ander huis, een grotere. Eentje waar je met zijn tweeën kunt wonen en met een kat.

Eerst hij. Even wennen, even settelen, even wachten. Eerst een vakantie en dan gaan zoeken. En wie zoekt, vindt.

En nu zij. Alle katten zijn anders, maar het helpt wel als de ene niet dezelfde kleur vacht heeft als de ander. Als de ogen anders zijn. Het karakter waarschijnlijk ook. Zal ik deze net zo lief vinden als Dikkie? Vast wel. Maar ik zal Dikkie nooit vergeten.

8 Comments to “Nieuwe dromen”

  1. Dikkie <3 Je hebt de keuze toen volledig uit liefde gemaakt. Fijn dat er eindelijk weer een eigen kat bij je kan komen wonen!

  2. Nee, Dikkie vergeet je niet en ja, je kunt van een nieuw poezenbeest evenveel houden als van Dikkie.
    Fijn dat er weer een mauwende huisgenoot komt.

  3. Oh wat fijn: weer leven in de brouwerij!

  4. <3
    Elke kat is weer anders met zijn eigen karakertje. Ben nog steeds blij met onze lieve Ayla maar mis onze Yara ook zeker nog steeds!

  5. Fijn dat jullie weer kunnen gaan genieten van een lieve kat! En nee, natuurlijk zal je Dikkie nooit vergeten. ❤️

  6. Wat een guitige kop heeft Dikkie op die foto!

Leave a Reply