De romantische komedie

Jennifer Aniston. Iedereen denkt bij het noemen van deze naam onmiddellijk aan Friends. Ik niet. Al is het alleen maar omdat ik Friends niet leuk vind (no hatemail, please!). Nee, voor mij is Jennifer Aniston eeuwig verbonden aan: de romantische komedie. Negen van de tien keer heeft ze namelijk een rol in een meisjeenjongenwordenverliefdopelkaarfilm. Kijk, Jennifer, het verdient vast heel goed, maar wil je geen uitdaging? Je kan vast wel acteren (dit kan ik niet met zekerheid beweren hoor), dus ga eens voor een actiefilm of nog beter: een bloederige horror.

Waarschijnlijk heb je Black Swan wel gezien. Koelbloedig als ik ben, vond ik hem niet eng, maar ik zou het zeker geen romantisch film noemen. Na het kijken van deze film dacht ik: ‘You go girl, Natalie Portman!’ Totdat ik de trailer van haar nieuwe film zag. No Strings Attached. Man en vrouw hebben een seksrelatie, maar hij wordt verliefd op haar. Oeeeeh wat spannend, hoe zou dit aflopen? Zouden ze bij elkaar komen? Natalie. Serieus. Waarom doe je dit jezelf aan? Ben je gek bij je hoofd? Black Swan heeft Oscars gewonnen, weet je wel, van die gouden glimmende beeldjes. Dat is een prestatie. Als ik deze films met chocola moet vergelijken, dan is Black Swan Toblerone en No Strings Attached een koetjesreep. Major downfall.

In No Strings Attached zit ook onze grappenmaker Ashton Kutcher (‘Goh, is dat die man die in elke romantische komedie zit die is gemaakt?’ ‘Ja, die.’) Ik snap het niet. Wat vrouwen in hem zien. Ja, ik weet dat hij een sixpack heeft, maar daar houdt het wel op. Hij is zo’n man die op verjaardagen schunnige grappen vertelt. Dat soort mannen zijn niet leuk (zeg ik uit ervaring).

Ik heb het gehad met de romantische komedies, Jennifer Aniston, Ashton Kutcher en Natalie Portman heeft nu ook voor me afgedaan. Ik kijk liever films van Tim Burton. Dan maar geen sixpack.
(Stiekem blijf ik films als Love Actually, Bridget Jones’ Diary, Titanic, Ten Things I Hate About You etc. wel leuk vinden, maar dat mag je aan niemand vertellen!)

 

12 Responses to “De romantische komedie”

 1. Ashton heeft het bij mij nooit goed gedaan. Naar mannetje. Bloed irritant, denk dat hij super geweldig is. Ik walg van hem.

  Heerlijke blog verder! Ik heb echt helemaal niks met Nathalie en zie mezelf dus ook Black Swan niet kijken.

  En tja.. Jennifer. Zelf nooit Friends gekeken (oke, op 2 halve afleveringen na) en vond er werkelijk geen ruk aan. Of ik ben gewoon humorloos, dat kan een rede zijn misschien…

  Ik zou als ik jou was niet alle romantische comedies ontwijken, want sommige zijn best leuk. Gewoon die ontwijken met Ashton K, of waar heel hollywood een rolletje van 3 zinnen in heeft. Oh, en dus ook zonder Jennifer en Nathalie. Gelukkig blijft er genoeg over ;)

 2. Eeens eens eens…ik vind romantische komedie’s op zijn tijd leuk (lees, die ene dag in het jaar dat ik depressief ben en alleen maar snuffend op de bank hang onder een dekentje) maar verder is het toch niet echt aan mij besteed…Tim Burton daarentegen wel!

 3. Ik ben zeker ook geen fan van romantische komedie, maar het is denk ik niet makkelijker om te acteren dan het oscarwinnende spul. Het is waarschijnlijk makkelijker om te schrijven, het concept is minder origineel, maar voor de acteurs betekent dat niet dat het makkelijker is om zo’n rol neer te zetten. Humour schijnt veel lastiger te zijn dan drama, bijvoorbeeld.
  En is het een goede reden om een film te weigeren dat je er waarschijnlijk geen glimmend beeldje mee gaat winnen? =P

 4. \Oh, tussen twee haakjes, Tim Burton jaaah =) <3

 5. @Manon: Om even antwoord te geven op je vraag: nee, dat zeg ik ook niet ;) Een film is niet per se goed als hij een Oscar heeft gewonnen ofzo, maar ik vind het verschil tussen Black Swan en No Strings Attached wel erg groot!

 6. Ik vind romatische komedie heel erg leuk!
  Jammer dat het niet vaak op tv komt.

 7. Ik vind vooral actie leuk ;d maar ik vind romantiek ook leuk & thriller of horror.
  Ik vind bijna elk genre leuk.
  x

 8. ik denk ook altijd I will die alone.

 9. Je logje liet me glimlachen. Romantische komedie is ook niet aan mij besteed. Ik vind je schrijfstijl leuk en het lijkt me leuk om je te volgen. Bedankt voor je bezoekje bij mij!
  Liefs van Sanne

 10. Ik vind elk genre wel leuk. Maar inderdaad een romantische komedie moet je niet kijken als je een onvoorspelbare ‘diepe’ film wilt. Ze zijn ook allemaal hetzelfde.

 11. Haha! Prachtig! Wat heb jij een ontzettend leuke en humoristische schrijfstijl! (: En ik ben het helemaal met je eens!

 12. Trackbacks

Leave a Reply