Laura’s gedichtenkeuze: Toon Tellegen – Waarom schrijf ik

Door mijn studie literatuurwetenschap kom ik natuurlijk veel in aanraking met literatuur, maar ook met poëzie. Daarom laat ik jullie af en toe kennis maken met een gedicht dat ik mooi, ontroerend of bijzonder vind.

Je kunt het gedicht van Toon Tellegen dat ‘Waarom schrijf ik’ heet, samen met andere gedichten van hem hier lezen.

Toon Tellegen kende ik van zijn haast filosofische dierenverhaaltjes. Bij toeval kwam ik erachter dat hij ook gedichten schreef en het eerste gedicht dat ik tegen kwam, was deze. Het is een gedicht dat mij een warm gevoel van binnen geeft, omdat het zo positief is. Sowieso kan ik je aanraden Toon Tellegen te lezen, hij schrijft echt geweldig!

18 Comments to “Laura’s gedichtenkeuze: Toon Tellegen – Waarom schrijf ik”

 1. Inderdaad, zo’n simpele woorden maar o zo mooi!

 2. vind deze niet zo, maar ken wel mooie gedichten van hem ja! Leuk :D

 3. Oww Toon Tellegen is zoooo leuk!

 4. Ik houd van Toon Tellegen :D! Zijn gedichten en zijn dierenverhaaltjes!

 5. Inderdaad! Lekker recht voor z’n raap.

 6. Wauw heel mooi. Smaakt naar meer ;) Bedankt voor de tip!

 7. Hallo Laura,
  Bedankt voor je reactie op mijn gedicht. Hoe kwam je daar?
  Toon Tellegen is goed. Alleen in de vverhalenbundel tref ik veel van hetzelfde aan.Maar er zitten een paar prachtieg bij, zoals het lopen naar Ergens en dat ze dan bij een muur komen. mijn tanter heeft enkele gebruikt bij preek op zondag.
  Ik ga je site eens doornemen.
  Nogmaals dank!

 8. Hallo Laura,
  Bedankt voor je reactie op mijn gedicht. Hoe kwam je daar?
  Toon Tellegen is goed. Alleen in de verhalenbundel tref ik veel van hetzelfde aan.Maar er zitten een paar prachtige bij, zoals het lopen naar Ergens en dat ze dan bij een muur komen. Mijn tante heeft enkele gebruikt bij preek op zondag.
  Ik ga je site eens doornemen.
  Nogmaals dank!

 9. Wauw, echt een leuk gedicht!

 10. Ja heerlijk, wat een mooie woorden. Ik hou van poëzie en literatuur! Leuk dat je literatuurwetenschap studeert, ik krijg het ook veel in mijn studie maar mijn studie is wat breder (algemene cultuurwetenschappen).

 11. Wauw wat een inspirerend en mooi gedicht! :)

 12. Het is inderdaad een heel mooi gedicht :)

 13. Oh dat is echt een mooi gedicht.
  x

 14. Toon Tellegen is echt goed, inderdaad! Dit gedichtje is ook zo mooi :)

 15. Ik ben gek op Toon Tellegen en heb ook twee dikke bundels met al zijn dierenverhaaltjes. Ik en mijn zusje lazen het elkaar vaak voor in de zomer en op vakantie!

 16. Ik moet dit gedicht voor school uitleggen maar ik snap niet zo waar het nou overgaat kan iemand mij helpen?

  • Er is niet één betekenis, maar wat ik zelf zou zeggen: de lyrische ik (de ik-persoon dus) wil graag gelukkig zijn. En wanneer hij gelukkig is, wil hij dat moment vasthouden en dat doet hij door het op te schrijven. Ik hoop dat dit je helpt!

Leave a Reply