Laura’s gedichtenkeuze: Toon Tellegen – Waarom schrijf ik

Door mijn studie literatuurwetenschap kom ik natuurlijk veel in aanraking met literatuur, maar ook met poëzie. Daarom laat ik jullie af en toe kennis maken met een gedicht dat ik mooi, ontroerend of bijzonder vind.

Je kunt het gedicht van Toon Tellegen dat ‘Waarom schrijf ik’ heet, samen met andere gedichten van hem hier lezen.

Toon Tellegen kende ik van zijn haast filosofische dierenverhaaltjes. Bij toeval kwam ik erachter dat hij ook gedichten schreef en het eerste gedicht dat ik tegen kwam, was deze. Het is een gedicht dat mij een warm gevoel van binnen geeft, omdat het zo positief is. Sowieso kan ik je aanraden Toon Tellegen te lezen, hij schrijft echt geweldig!

18 gedachtes over “Laura’s gedichtenkeuze: Toon Tellegen – Waarom schrijf ik”

 1. Hallo Laura,
  Bedankt voor je reactie op mijn gedicht. Hoe kwam je daar?
  Toon Tellegen is goed. Alleen in de vverhalenbundel tref ik veel van hetzelfde aan.Maar er zitten een paar prachtieg bij, zoals het lopen naar Ergens en dat ze dan bij een muur komen. mijn tanter heeft enkele gebruikt bij preek op zondag.
  Ik ga je site eens doornemen.
  Nogmaals dank!

 2. Hallo Laura,
  Bedankt voor je reactie op mijn gedicht. Hoe kwam je daar?
  Toon Tellegen is goed. Alleen in de verhalenbundel tref ik veel van hetzelfde aan.Maar er zitten een paar prachtige bij, zoals het lopen naar Ergens en dat ze dan bij een muur komen. Mijn tante heeft enkele gebruikt bij preek op zondag.
  Ik ga je site eens doornemen.
  Nogmaals dank!

 3. Ja heerlijk, wat een mooie woorden. Ik hou van poëzie en literatuur! Leuk dat je literatuurwetenschap studeert, ik krijg het ook veel in mijn studie maar mijn studie is wat breder (algemene cultuurwetenschappen).

  1. Er is niet één betekenis, maar wat ik zelf zou zeggen: de lyrische ik (de ik-persoon dus) wil graag gelukkig zijn. En wanneer hij gelukkig is, wil hij dat moment vasthouden en dat doet hij door het op te schrijven. Ik hoop dat dit je helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.