Iedereen heeft er één

20121004_113343

Ik heb er één. Jij ook. Nee, ik heb niet over neuzen of namen. Dit gaat over de postcode. Wist je dat die pas in 1977 werd ingevoerd? Zoals je (hopelijk) weet, bestaat de postcode uit vier cijfers en twee letters. De eerste twee cijfers staan voor de regio, de laatste twee voor de wijk. De letters geven de buurt en straat aan.
Tja, dit is allemaal heel logisch en handig. Maar was het niet veel leuker geweest als we – net zoals heel , heel lang geleden toen mensen zelf hun achternamen mochten bedenken – zelf mochten weten wat onze postcode was?

Enkele voorbeelden:
– Je kunt gaan werken met symbolen:
Blablastraat 10
©₡‽♥
– Je gebruikt je telefoonnummer als postcode, twee vliegen in één klap!
– Je lievelingsband, -boek, -kleur als postcode: ‘Ik woon in de Tralalastraat, nummer 5. Ja, mijn postcode is the Beatles.’
– Je blog of website als postcode. Handige manier van promotie!

Wat zou jouw postcode zijn als je het zelf mocht verzinnen?

(ik ben er overigens fel op tegen dat de brievenbussen in Nederland tegenwoordig oranje zijn in plaats van rood)

 

18 gedachtes over “Iedereen heeft er één”

 1. Wel heel leuk, maar vooral heel onhandig. Ik denk dat dat ook (een van) de reden(en) was dat de postbode pas vrij laat is ingevoerd, omdat er heel vroeger dus nog geen echte adressen bestonden en de postbode maar gewoon zou moeten gokken. Niet handig dus!

 2. Haha wel een tof idee. Maar ik ben er eigenlijk wel blij mee dat m’n postcode voor mij is bepaald en dat ie verandert als ik verhuis.. of stel je voor dat je vrienden een gekke postcode voor je verzinnen waar je dan weer een tijdje aan vast zit.. ik heb echt een hekel aan cijfertjes, ik kan er totaal niet mee omgaan, maar ironisch genoeg vind ik het wel prima zo.

 3. Haha, je telefoonnummer als postcode, kan de postbode je meteen bellen als ie de brievenbus niet vindt :’)
  Het zou wel leuk zijn ja, maar ja.. Helaas niet reëel!

 4. Ik heb een hekel aan die oranjekleur. Onderstreept de Nederlanders maar weer met hun oranje kleur, ooit een blog over geschreven. Mijn postcode is niet zo moeilijk, PSV natuurlijk! Mooiste postcode die er is ;)

 5. Ik vind het een beetje lullig voor Voldemort dat je zegt dat iedereen neuzen heeft.

  Ik zou een hele vunzige postcode bedenken. Gewoon omdat mensen zich dan schamen als ze het uit moeten spreken :)

 6. Pff ik zou het echt niet weten wat het dan zou worden ;d
  En woon jij in België of in Nederland? Want bij mij (in België) bestaat ‘mijn’ postcode uit 4 cijfers.
  x

 7. Hoe kom je op het idee hierover te bloggen? iig leuk om te lezen :)
  Ik heb geen idee wat mijn postcode dan zal zijn. Misschien 1808. Handig onthouden want dat is ook mijn verjaardag ;)

 8. @Marie: Ik kom uit Nederland. Dus jullie hebben niet nog twee letters erachter?
  @Mandy: Gesprek met het vriendje, volgens mij hadden we het over de postcodeloterij en toen zei hij dat de postcode nog niet echt superlang begon :P.

 9. ik heb achter de receptie gewerkt bij een vakantiepark/camping en dan moest je af en toe een reservering doen en dan wisten mensen heel vaak niet wat hun postcode was … vind ik heel raar.

  en en en en er is een buurt in NL en die heeft allemaal Lord Of The Rings straatnamen, hoe gaaf is dat?

 10. Teneerste hele leuke blog heb je!
  En dit artikel vind ik hilarisch.
  Bij ons in België zijn het gewoon 4 cijfers.

  + Antwoord op je vraag: Ik zing in een groep zeg maar, Thuis met mijn zus, douche, eigenlijk overal. Soms doe ik ook kleine optredens (covers). Lessen niet echt. De dirigent zegt wel: ‘Je kan beter zo of zo zingen’ of trucjes voor beter stem geluid. Maar later wil ik wel lessen gaan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.