De complicaties van het ijs eten

Het is nog april, maar qua weer lijkt het juli of augustus. En dat is leuk, want van mooi weer wordt iedereen vrolijk en bovendien kan de zomerkleding dan aan. Maar het allerleukste van deze warmte is misschien wel het ijs eten. Toch, geloof het of niet, is ijs eten niet alleen maar leuk. Nee, er zitten een aantal complicaties aan verbonden. Ik zal je vertellen welke:

1. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind chocolade-ijs het allerlekkerst. Dus dat neem ik meestal. Dat is natuurlijk in orde, ik hoef bij niemand verantwoording af te leggen daarvoor. Maar er zit een minpuntje aan chocolade-ijs (aan ijs in het algemeen, maar vooral bij chocola). Ik denk dat iedereen het wel eens meegemaakt heeft:
‘Zit er nog iets?’ vraag je aan een vriend/vriendin/ouder/willekeurigevoorbijganger.
‘Nee, er zit niets.’
Hier volgt een ogenblik van ongeloof. Met je hand veeg je langs je mond, steeds harder.
‘Is het al weg?’
‘Er zit niets!’
Het moment van ongeloof is nog niet voorbij. Je pakt een spiegeltje en bekijkt jezelf nauwkeurig. Er zit inderdaad niets. Je glimlacht naar de vriend/vriendin/ouder/willekeurigevoorbijganger. Maar die rolt met zijn/haar ogen. Eigenwijs? Nee hoor.

2. De dilemma der dilemma’s: een hoorntje of een bakje? Een hoorntje is lekkerder, maar eet wel onhandig. Bij een bakje krijg je een lepeltje in een leuk kleurtje (ik vraag me af of er mensen zijn die dat soort lepeltjes verzamelen) en het smeltgevaar is kleiner. Maar een bakje kun je niet op eten.
Soms is het leven zo lastig.

3. Eigenlijk is smurfenijs best lekker. Het is zo lekker dat je tijdens het eten ervan niet denkt aan al die arme smurfjes die hiervoor gedood zijn. En wat het nog lekkerder maakt, zijn snoepjes.
Het probleem is dat je de leeftijdsgrens van tien jaar al lang overschreden hebt. Als zelfrespecterende tiener/twintiger kun je je image niet op het spel zetten door smurfenijs te nemen. Je hebt een reputatie hoog te houden.
Je dwingt jezelf om niet eens naar het blauwe ijs te kijken, maar toch werp je er steeds blikken op. ‘Niet doen, je bent volwassen.’ klinkt een stem in je hoofd.
Uiteindelijk neem je, volwassen als je bent, vanille-ijs. Maar van binnen huil je een beetje.

IJs eten is zo makkelijk nog niet. Het is eigenlijk best lastig. En dan zijn dit nog maar een paar complicaties. Gelukkig heb ik een oplossing: lang leve de milkshake!

24 gedachtes over “De complicaties van het ijs eten”

 1. Haha, grappig geschreven! Zelf heb ik altijd het probleem dat ik iedere zomer 6000 keer uit moet leggen dat ik ijs niet zo geweldig vind. Ik vind de smaak wel lekker (brownie ijs, stroopwafel ijs, cake beslagijs… Mjam mjam!!) Maar ik vind er niets grappigs aan om met een koude mond rond te lopen. Dus sla ik meestal een ijsje over, maar leg DAT maar eens uit. “Hoe kun je nou niet van ijs houden?” Tja…

 2. Hah, ik heb smurfenijs pas ontdekt NA mijn 10e xD ( Op mijn 15e, shame on me! ) Een geldige reden om dus nog af en toe een bolletje smurfenijs te nemen (A) met snoepjes uiteraard :p

 3. Gisteren South Park toevallig gekeken, daar hadden ze ook al medelijden met smurfen :D Het komt heel toevallig samen. En als jij gewoon smurfenijs wilt, dan doe je dat toch? Opgroeien hoeft niet altijd ;)
  Door deze blog krijg ik nu enorm zin in Biscotella ijs (Vanille met chocoladestukjes)
  Compliment, deze vind ik erg goed bedacht! :D

 4. Dan bestel je toch gewoon een smurfen ijs en vraag je of ze het willen inpakken als cadeautje voor je kleine nichtje. En bestel je , zogenaamd voor je zelf, een Bacardi breezer ijsje en die gooi je gewoon weg want die zal wel niet te (vr)eten zijn. Leuk stukje! :)

 5. hahahaha
  helaas vior mij geen herkenning, met een koemelk/lactose allergie zit ijs er sowieso niet in…al mis ik het ook niet echt moet ik eerlijk zeggen. behalve die milkshake afentoe!

 6. Haha punt twee. Wat ook zo irritant is bij hoorntjes is dat het ijs er aan de onderkant uitdruppelt, waardoor het op je kleding komt en je er dan uitziet alsof je niet normaal ijs kunt eten.

  @Polkadotflying: Ben&Jerry’s schijnt sorbetijs te hebben zonder melk(producten). Misschien is dat wat?

 7. Oei oei geweldig geschreven hoor, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Ik kende het smurfen ijs helemaal niet, maar sinds ik die kleine mannetjes aan het fokken ben op mij IPAD (smurfen spel a la farmville maar dan leuker) zou ik het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om ze ook op te eten, (ik kies hier expres niet voor het woord aflikken). Puntje 1 is ook goed want ik zou het vriendje of ouder ook niet zomaar geloven. Hoe vaak heb je het al aan een willekeurige voorbijganger gevraagd? Gelukkig bestaat er nog 1 alternatief voor al het ijsleed en dat is waterijs in zo’n omhoogduwzakje (ijslolly), gewoon laten smelten en opdrinken, smaakt naar water met kleurstof maar iig geen vieze mond of handen stress. Graag gedaan!!! Wanneer ga je het hebben over het zonnebrand cremestresssyndroom?

 8. Haha geweldig!!! Niet heel herkenbaar, behalve die eerste dan :P
  En smurfenijs. Ik zal wel een echte leeftijd hebben van een jaar of drie. Maar als ik die wil. Dan neem ik die gewoon :P

 9. Hahaha, wat een leuk stukje! Ik neem altijd een bekertje en word dan ook altijd heel vreemd aangekeken door mijn mede-ijs-eters.

  ‘Een bekertje kun je toch niet eten?’

 10. Hmmm, ik ben dol op ijs! Vanille, chocolade, straciatella, citroen, jam (L). Maar ik eet standaard in een bekertje, want ik vind de hoorntjes dus niet lekker :p voor mij een dilemma minder, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.