Tien kinderlijke genoegens die ook nu nog leuk zijn om te doen

Ooooh, geef het maar toe: het kind in jou zit er nog. En zo goed is hij niet verborgen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb ook een kind in mij (nee, ik ben niet zwanger). En als ik echt heel héél eerlijk ben: ik ben niet eens volwassen (wel voor de wet, maar ja, dat wil niets zeggen).
Maar mocht jij nou al superduper volwassen zijn (vervelend voor je, sterkte), release your inner child met deze tien tips!

1. Schommelen.
Duw die vervelende kindertjes er vanaf en schommelen maar! Beentjes in de lucht en gaan met die banaan, het liefst zo hoog mogelijk!  En ook favoriet bij mij: rondjes draaien (zodat dat touw zo in elkaar gaat, weet je wel en dan weer de andere kant op draaien).

2. IJs eten.
‘Mama, ik wil een ijsje!’ Ja, dat hebben we allemaal wel eens geroepen. Zelf zie ik ook wel eens kindertjes jaloers naar me kijken als ik een ijsje eet. Eigenlijk zou ik dan ‘Hmmmm, lekker hoor zo’n ijsje!’ moeten roepen, maar zo gemeen ben ik niet. Denk ik. Maar goed, waar het om gaat: ijs is lekker. Vooral smurfenijs met snoepjes. Als je het durft te bestellen, tenminste.

3. Op het knopje drukken.
In de bus of bij het stoplicht. Knopjes zijn er om op gedrukt te worden toch? En als je het echt niet kunt laten, dan mag je van mij zelfs tien keer achter elkaar er op drukken. Lief he?

4. Cadeautjes krijgen.
Ja ja, mensen, cadeautjes bedenken en geven is (soms) ook leuk. Maar we moeten nu niet denken als volwassen, maar als enigszins egoïstische kinderen. Heerlijk toch, de spanning van watzalerinhetpakje zitten, om het papier eraf te scheuren en vervolgens een Barbie/speelgoedauto’tje/hobbelpaard te krijgen? (oké, misschien ben je inmiddels toe aan andere cadeautjes, maar een auto’tje in de vorm van een Volkswagenbusje wil je wel hebben toch?)

5. Annie M.G. Schmidt.
Nee, dan bedoel ik niet mevrouw Schmidt zelf, maar haar verhalen en gedichtjes. Wie van jullie kent ‘de spin Sebastiaan’ nog of heeft ook ‘Otje’ op tv gezien? Geweldig toch! (en ik zou stiekem Abeltje nog wel een keer willen zien)

6. Tekenfilms kijken.
Ze zijn slecht, produceren veel onzin, maar wat is het stiekem toch leuk om naar te kijken. Ik vond vroeger vooral Dragonball Z erg leuk, maar waar het verhaal eigenlijk op sloeg? Nergens op en dat maakt helemaal niet uit!

7. Stampen in de plassen.
Felgekleurde regenlaarsjes aan en dan maar wachten tot het regent. Stampen in de plassen totdat je zeiknat bent en dan onder de warme douche.

8. Knuffelen met je moeder.
Eigenlijk vind ik het niet iets heel kinderlijks (ik doe het nog steeds), maar dit is vooral voor de jongens bedoeld: doe niet alsof je zo stoer bent, want stiekem vind je het wel fijn!

9. Spelen.
Lego, touwtje springen, bordspellen of een ander kietelen: waarom zijn we er eigenlijk mee gestopt? En nee: een spelletje op internet of op de Xbox telt niet, want dat was er vroeger nog niet! (al ligt dat er ook maar aan hoe oud je bent, maar ik ga even van mijn leeftijd uit, al was er wel internet toen, maar was niemand nog internetverslaafd, dus. Tja. Oké, het was er vroeger wel, laat maar :P).

10. Over de toekomst dromen.
Later als ik groot ben… We kunnen het nog steeds denken, want we zijn nog geen tachtig, toch? Dus droom er maar op los, zonder gedachten als: ‘Dat gaat toch nooit lukken.’ In dromen kan alles!

Wat voor ‘kinderachtige’ dingen doe jij wel eens?

55 gedachtes over “Tien kinderlijke genoegens die ook nu nog leuk zijn om te doen”

 1. Ik vraag me echt af hoe die smurfenijs smaakt want dit is al de tweede keer dat ik er iets over lees xP
  Ik ga gewoon een keer me trots opzij schuiven en bij de gebo een smurfenijsje met snoepjes nemen want volgens mij zitten die liefde gevoelens voor dat ijsje bij jou best wel diep xP

  Als ik me verveel ga ik altijd dingen ‘fijnknijpen’
  je vingers dicht bij je oog houden en huizen ‘platknijpen’
  Of is dat raar en ben ik de enige die dat doe? :P

  Super leuk stukje weer =D

  1. Dat ken ik niet dat fijnknijpen, maar klinkt wel leuk!

   Wij gaan een keer naar de Gebo en dan halen we allebei smurfenijs met snoepjes :D

 2. -Disney films ftw!
  -Kinder Surprise Eieren…heel soms koop ik die nog wel eens en ze blijven heerlijk. En ja dat speeltje móét in elkaar.
  -Kinderboeken lezen.

  Schommelen doe ik niet meer. Overdag mag je kinderen niet in de weg lopen en ’s avonds denken mensen (ik denk dat mensen dat denken trouwens) dat je ofwel een aso bent of gewoon heel raar. Het is in mijn geval wel waar, maar toch. Ik wil er niet voor uit komen. :p

 3. Schommelen; Check! En dan vooral lachen om die kriebel in je buik.
  Stampen in de plassen; Check
  Tekenfilms kijken; Check (al is het digitale tekenfilm. Maar ik ben echt verliefd op de Disney Tinkerbell films).
  Knuffelen met ma; Check
  Dromen over de toekomt; check (maar misschien word het tijd dat ik stop met dromen en meer werkelijkheid ga maken.)
  En cadeautjes krijgen; check! Ik wil cadeautjes voor mijn verjaardag! Geen geld. Dat doe je als je tiener bent. Niet meer als je twintiger bent.
  Er is niks fijners dan kind zijn. Waarom altijd serieus moeten doen? De hele dag moet je dat al. Dan mag je best wel eens lekker kinderachtig doen. Blijf je jong van :)

  1. Oh! En ik heb nog een knuffel die ik zo eens in de zoveel tijd tegen me aan druk voordat ik ga pitten. Misschien niet helemaal slim om te zeggen, maar hij is zo zacht! En aan gebrek aan partner slaapt het best lekker :P

 4. mijn vriendje knuffelt heel veel met zn moeder hihi :D is super schattig :$

  en: disney puzzels kopen, van 1000 stukjes, gewoon, omdat ze van Disney zijn :D koekjes bakken enzo:D

 5. Ik zeg nog steeds wel eens ‘later als ik groot ben’ ga ik *waar we het over hebben* wel doen. Inmiddels word ik steeds vaker uitgelachen…
  (oh ja, en die lego, zoooo herkenbaar, als ik ergens kom waar kinderen met lego spelen, ga ik vaak meedoen, weer even een huisje bouwen!)

 6. euh… Ik ben nog geregeld te vinden in de ballenbak, fantastisch zeker die indoor speeltuinen. in de speeltuin van de glijbaan gaan. (of in het zwembad…) De jungle doom is ook zeker iets voor mij..

  Als 30er kan ik mij ook prima vermaken in mijn opblaasbare jacht (roeibootje) in de sloot hier achter. Heerlijk dobberen :)

  Als de kleine boef en ik ons echt vreselijk vervelen dan gaan we een voorwerp verstoppen in huis, dat moet de ander dan zien te vinden. Een soort overblijfsel van paaseieren zoeken…. Erg leuk :)

 7. Die dingen zijn lekker!!! <3
  Maar niet echt kindvriendelijk… Ik heb nog nooit een kind gezien die zijn eigen verrassing open kreeg…. :$

 8. Ik doe het allemaal nog heel graag! Vooral schommelen en op de knopjes drukken <3! Ook vind ik slingeren met je fiets tussen de streepjes op de weg (snap je) erg leuk!

 9. IJsjes eten :). Ik had een vriendin die heel hard ging kuchen als die kindjes niet naar haar keken XD. Ik heb alleen nog nooit smurfenijs gegeten. Vroeger altijd gewoon ijs met spikkels :).

 10. * schommelen
  * door de blaadjes lopen in de herfst
  * met playmobile spelen (wel met mijn nichtje van 3 jr)
  * springen in de lucht (en dan foto’s maken)
  * hard lachen

 11. Ik heb een oom waarbij ik me nog steeds een meisje van 5 voel
  elke keer als we elkaar zien dan doen we handje klap en zingen we ‘papegaaitje leef je nog ieja deejaa’ HAHAHHAHAHAHAHA

 12. Ik mag graag naar een animatie film in de bioscoop gaan. Glijden van de glijbaan in het zwembad. In de sneeuw (als we dat hebben) spelen, sneeuwpop maken. Soms doe ik mijn muziek aan en ben ik gewoon lekker aan het playbacken en ben ik J.lo haarzelf, haha. Nja, ik schaam me er niet voor. Soms moet je het kind in jezelf laten gaan, want dat voelt HEERLIJK!

 13. Leuk lijstje! Schommelen, tekenfilms kijken, ijsje eten, op het knopje drukken en dromen over de toekomst doe ik nog altijd! Helaas kan ik niet meer knuffelen met mijn moeder.. maar als ik haar tegen kom in de hemel.. dan spring ik in haar armen!

 14. Jaaaaaaaaaaa deze is leuk! Wuupwuup, ik ga ze allemaal even langs:

  1. Als er een schommel naast me zou staan zou ik er zó op gaan zitten. Schommelen blijft gewoon leuk!
  2. Helaas nu geen weer voor, maar kom: wie eet nou géén ijs in de zomer?!
  3. Stiekem blijft het inderdaad gewoon leuk als je in de bus op het knopje mag drukken. Yeeeey ik mag weer!
  4. Wat dat betreft zijn we allemáál kinderen.
  5. Abeltje is zeker leuk! Verder ken ik helaas niet zo veel verhalen van haar, al kan ik het introliedje van Otje nog wel meezingen.
  6. Ik vind Spongebob leuk :’)
  7. Hmmm dit wil ik dan nooit, daar word je zo nat en vies en koud van. Brrrr.
  9. Ik weet nog wel dat ik me uren kon vermaken met Lego.. Denk alleen eerlijk gezegd niet dat ik me ooit weer zo kinderlijk voel dat ik een heel verhaal in mn hoofd bedenk en dat die poppetjes daar de hoofdrol in spelen. Al is de laatste keer dat ik samen met mijn zusje de Lego pakte ook nog niet jáááren geleden..
  10. Ik droom nog steeds over de toekomst. Want hé, op je 19e ligt nog niks vast (:

 15. Ik ben nog geen achttien maar ik vind schommelen nog steeds leuk. En ik kijk altijd de Smurfen mee met mijn oppaskindje, ik vind het nog best leuk ook haha. Smurfenijs daarentegen vind ik echt ontzettend vies!

 16. Oeps, elke keer als ik bij een stoplicht sta druk ik net zo vaak op het knopje tot hij eindelijk op groen springt, haha. Ook leuk: op zondagochtend bij moeders in het grote bed kruipen. Lekker warm :)

 17. Huppelen :D En heel blij in mijn handen klappen als ik iets leuk vind. Of kinderachtig drammen en mokken als ik mijn zin niet krijg, haha. Oh en ik kan vaak niet met m’n voeten bij de vloer als ik zit en dan ga ik met mijn benen heen en weer zwaaien. En dan ook nog wat dingetjes die jij al noemt ;)

 18. Ik ben nog steeds heel erg gek op Kinder bueno.Sommige mensen vinden het snoep voor kinderen, maar ik kan daar zo ontzettend van genieten. En verder ben ik alles behalve volwassen. Ik kijk nog vaak naar tekenfilms als Dommel en Calimero en ik vind het geweeeldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.