Pride & Prejudice

httpv://www.youtube.com/watch?v=fJA27Jujzq4

Mannen zijn niet makkelijk. Dat weten we allemaal. Ook Elizabeth Bennet weet dat. Ze ontmoet George Wickham en vindt hem leuk, maar hij blijkt niet helemaal eerlijk te zijn. En hoe zit het toch met die mysterieuze Mr. Darcy?

Deze film is geweldig (gebaseerd op het boek van Jane Austen overigens). Alles eraan is geweldig. De tijd waarin het zich afspeelt (eind achttiende, begin negentiende eeuw), de kostuums, de muziek, het kleurgebruik, de acteurs en natuurlijk Mr. Darcy. Wij willen allemaal wel onze eigen Mr. Darcy hebben.
Dit is de film van Pride & Prejudice met Keira Knightley in de hoofdrol, maar in 1995 was er ook een miniserie met de beste Mr. Darcy in een nat wit overhemd ever: Colin Firth. Dus vergeet die ook niet te kijken!

Wel kijken: Dit is de perfecte zwijmelfilm.  En Mr. Darcy zit erin. Kom op, dat zegt toch al genoeg? Meest geweldige personage ooit!
Niet kijken: Kom op zeg. Je moet hem gewoon zien. Ik zeg het nog maar een keertje: Mr. Darcy.

Leukste quote:
Mrs Bennet: ‘Have you no considerations for my poor nerves?’
Mr Bennet: ‘You mistake me, my dear. I have the utmost respect for your nerves. They’ve been my constant companion these twenty years.’

34 gedachtes over “Pride & Prejudice”

 1. Hoewel ik de acteurs in deze film kan waarderen trekt het me toch niet op een bepaalde manier. Ik had hem nog niet gezien en ondanks dat je veel overtuigingskracht hebt, blijft dat nog wel een poosje zo, denk ik.

  Heb een fijne week!

  Liefs,
  Iris Anastasia.

  1. Dan heb je toch over de serie he? En met begingeneriek bedoel je denk ik dat wat je in de serie op het begin ziet met die stof en dan dat liedje? Ik vind dat liedje ook erg mooi!

 2. Mr. Darcy heeft eerder geheim agent gespeeld bij de MI6, dus ik vond het vrij lastig om om te schakelen. Verwachtte eigenlijk dat hij nog welk moment zijn wapen kon trekken. Maar toen dit proces eenmaal voltooid was, heb ik heerlijk zitten genieten van deze film. Maar ergens in het midden ga je je toch een beetje afvragen wanneer die twee nou eindelijk gaan zoenen. Hoe lang kan een mens er mogelijk over doen? Mensen, zeg er een beetje vaart achter zou ik zeggen! Maar dat zal dan wel weer beleefdheid zijn geweest in die tijd en dergelijke. He gatsie.

  1. Ja, dat hoort wel weer bij de tijd waarin dit zich afspeelt. Maar bij deze film is het trouwens zo dat de Amerikaanse versie wel een einde heeft met zoen en de andere versie niet. Ik weet eigenlijk niet waarom (of waarom ze überhaupt die eindes moeten verschillen bij dezelfde film)!

 3. Haha fijn bureau is het hé? Ik heb meerdere meubels uit deze collectie, vind het een mooie en fijne collectie.

  Lijkt me een leuke film!

 4. Je hebt gelijk: er is geen reden om het niet te kijken! En als je dan toch de film+serie kijkt, kun je net zo goed het boek lezen natuurlijk :)

 5. Ik denk dat het een echte vrouwenfilm is
  Vrouwen zijn pas ingewikkeld!
  Peuter dat maar eens los
  Denk je ze te kennen
  Handel je net zoals een vorig keer
  Krijg je opeens 0 op request
  Of een snauw of klap in je gezicht
  Nee, voor mij geen romantische films
  Toch kan ik niet zonder vrouw
  Blijf heel dicht bij haar
  En luister…

  Ik kijk uit naar De Hobbit 1 en 2

 6. Laura!
  Mr. Darcy is zo niet knap in deze film!
  Ja hij is woest aantrekkelijk door zijn arrogante gedrag.
  Maar ze hadden echt een knappere man moeten nemen! ;)

  En daarnaast vind ik die Keira vervelend.
  Stom.

  1. Zora!
   Dat meen je niet!
   Ik vind hem wel knap, maar Colin Firth is wel de perfecte Mr. Darcy natuurlijk en dat kan niemand hem afpakken.

   Ik vind Keira Knightley soms ook wel vervelend, maar niet in deze film.

   1. Haha, oké.
    Ik dacht dat hij juist werd gecast omdat hij niet knap was.
    Maar goed, sommigen vinden hem dan wel knap.

    Ja ik beken.
    Ik vind Keira in deze film wel vervelend…
    maar soms (meestal) is ze vervelender).

 7. Al zo vaak gezien deze film, heeeeeeerlijk!
  Kan hem bijna mee playbacken ;)
  Ik vind Jane en Mr. Bingley zo heerlijk aandoenlijk….
  Heb het boek ook, leuk om te lezen!!

 8. Oh God, mijn favoriete boek EVER!
  De film is ook wel oké maar de mini-serie van BBC is vele malen beter!
  Al heb ik wel véél liever Matthew Macfadyen als Mr. Darcy dan Colin Firth!
  Het verhaal, de personages, de romantiek, de tijd, de taal..
  Alles is gewoon perfect!

 9. Absoluut een geweldige film! Ik kan hem helaas niet meer zien zonder het gezicht van mijn -afschuwelijke- lerares Engels te zien. Ik denk dat we het ongeveer een half jaar, 3 keer per week, over deze film (en Jane Austen, maar vooral over deze film) hebben gehad. Tot uit den treure zijn alle details erin geramd, letterlijk. Echt jammer, want ik kan niet meer zo van deze film genieten dan voorheen.

 10. Zwijmelfilms.. Ik heb net een post gedaanvan een compleet ander soort film, maar daar staat het ook al. Hoe romantischer de film, hoe leuker ik hem vaak vind. Zwijmelfilms ftw!

 11. Ik ben sinds een poosje nogal heel erg verslaafd aan Jane Austen. Pride & Prejudice de film heb ik sinds donderdag drie keer gezien, ik heb het boek binnen een week uitgelezen en de hierop gebasseerde serie ‘Lost in Austen’ heb ik ook al vier of vijf keer helemaal gekeken. Dit is geweldig. Ik houd van Jane Austen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.