Moulin Rouge

httpv://www.youtube.com/watch?v=dtEgAx80NC4

Laatst heb ik samen met het vriendje Moulin Rouge gekeken. Voor het eerst. Ja ja, ik moet me schamen blablabla. Maar daar gaan we het niet over hebben, maar over de film dus.

De schrijver/dichter Christian (Ewan McGregor) wordt verliefd op Satine de courtisane, een soort van danseres is dat. Zij wordt gespeeld door Nicole Kidman. Er is alleen een probleem, want een rijke hertog is ook verliefd op haar. Hij kan met zijn geld de Moulin Rouge financieren, maar daar wil hij wel Satine’s liefde voor hebben. Gaat dit lukken of krijgt Christian haar? Tja, daar zul je toch echt de film voor moeten kijken.

Het is een soort van musicalfilm in de zin dat er bekende liedjes worden gezongen. Denk aan ‘The Sound of Music’, ‘Your Song’ en jawel, ook Nirvana’s ‘Smells like Teen Spirit’ komt er in voor. Voeg daarbij het goede acteerwerk en de romantiek aan toe en u heeft het recept voor een geweldige film!

Wel kijken: Omdat je deze gewoon gezien moet hebben. En vooral als je een zwijmelaar bent zoals ik.
Niet kijken: Als je van monsters, vechten, schieten, moorden en dat soort dingen houdt.

Leukste quote:

Christian: ‘The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return.’

19 gedachtes over “Moulin Rouge”

  1. ooooooh! Mijn absolute lievelingsfilm! Ik heb hem al minstens 12 keer volledig bekeken. En ooit bekeek ik hem 2 keer meteen na elkaar :p
    En wat een tranentrekker zeg… Ik heb nu de slechte gewoonte opgevat om al in het midden van de film te beginnen snotteren (bij titanic doe ik dat dus ook) – vreselijk!

  2. Die quote is echt briljant ja (: De eerste paar keer dat ik Moulin Rouge had gezien (toen ik in de tweede zat o.i.d.) vond ik het een heel toffe film. Maar laatst heb ik hem ook weer bekeken met vriendlief en ik vond hem nu vreselijk! De liedjes klonken mij in de oren als parodieën. We hebben ‘m niet eens afgekeken…

  3. Ik heb ‘m ooit gezien, in de bus op de terugweg van Barcelona. Maar er is heel weinig blijven hangen. Ik kan me alleen herinneren dat ik af en toe bij een liedje wat wakkerder werd :P Staat nog wel op mijn veel te lange lijst van films die ik een keer wil zien.

  4. ik heb hem ook nog nooit gezien, maar hij staat zeker op mijn wish-list! Ik hou wel van romantische films dus misschien moet ik hem toch maar een keertje kijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.