Mijn vriendje Grote Fantasie

Ik heb een grote fantasie. Te groot eigenlijk. Nee, ik heb dit niet bij de winkel gekocht en mijn ouders hebben het me ook niet aangeleerd. Hiermee ben ik geboren en ik zal er mee moeten leven.
Eigenlijk word ik altijd wel vergezeld door mijn vriendje Grote Fantasie. In de trein, op straat en… in bed. Helaas ben ik niet gezegend met het talent om binnen vijf minuten in slaap te vallen. Grote Fantasie ligt namelijk naast me in bed en houdt me wakker.
‘Weet je nog die vrouw, die niet voor je op wilde staan in de metro?’ fluistert hij in mijn oor.
‘Daar had je wat van moeten zeggen. Waarom heb je niet gezegd dat je er niet langs kon als ze niet opstond, waarom keek je haar niet boos aan? Waarom zei je niet: ‘Dit vind ik niet netjes, mevrouw.’ Dat had je echt moeten zeggen.’
Ja ja, dat is waar, Grote Fantasie. Had ik moeten doen. Wat een stom wijf was het ook eigenlijk. Hoe durft ze niet voor me op te staan, waar slaat dat nou weer op? Zoveel moeite is het niet hoor. Train je je bilspieren waarschijnlijk ook nog mee en nou, dat had die vrouw echt wel nodig. Ja, dát had ik tegen haar moeten zeggen.
Grote Fantasie woelt door mijn haren en pakt mijn hand vast.
‘Morgen heb je dat feestje hè?’
Ik knik.
‘Dat feestje waar je niemand kent.’
Ik zucht, want ik weet al waar dit naar toe gaat.
‘Hoe ga je dat doen? Je durft toch niet op mensen af te stappen. Je zit vast de hele tijd alleen in een hoekje.’
Grote Fantasie verzint en verzint maar, totdat hij op het punt komt dat ze allemaal om me heen staan om me uit te lachen.
Ik ben het zat. Met al mijn kracht duw ik Grote Fantasie mijn bed uit.
‘Ga jij maar op de bank slapen vannacht.’
Ik draai me om en val in slaap. Morgen weer een dag.

23 gedachtes over “Mijn vriendje Grote Fantasie”

 1. Herkenbaar!
  En leuk geschreven.

  Ik heb mijn eerste liedje in bed geschreven.
  Ik had een paar zinnen bij daglicht en in bed met Grote Fantasie (monogamie is voor watjes) heb ik het afgemaakt!

  :-)

 2. Haha, leuk geschreven! Of Grote Fantasie mijn vriend of vijand is, weet ik nog niet. Feit is wel dat die me de laatste nachten ook constant wakker houdt.

  1. Ik was vroeger heel verlegen, het is nu al veel minder hoor, maar dat soort gedachten spoken nog wel steeds door mijn hoofd helaas!

 3. Leeeeuk geschreven! En heel herkenbaar, al gaan mijn fantasieën vaak over onmogelijke dingen! (Ineens wordt me een tof huisje voor heel weinig geld aangeboden, ik val binnen een week even vijf kilo af, een macbook in de aanbieding met 50% korting, dat soort dingen haha!)

 4. Pfff. Ik heb soms ook genoeg van mijn fantasie. Het is best handig als je bijvoorbeeld een stukje schrijft, of moet brainstormen, maar voor de rest van de tijd mag meneertje gewoon lekker terug gaan naar zijn slaapplaats. Helaas vindt hij het heel leuk om mij ’s avonds wakker te houden…

 5. ik heb dat ook… kom soms uren door iets wakker liggen waar ik andere waarschijnlijk niet eens over na denken gelukkig is het al een stuk minder dan jaren geleden :)

 6. Gewoon Grote Fantasie wegduwen.
  Dat helpt. Als je het kan tenminste.

  Ik dacht dat je met Grote Fantasie meer de fantasie zelf bedoelde.
  Over dat je overal een leuk verhaaltje van maakte ofzo ;)
  Maar helaas is het iets minder vrolijk.
  Waarschijnlijk de leeftijd.
  (Hopelijk)

  1. Nou, ik maak ook overal een verhaaltje van, dat is de positieve kant van Grote Fantasie, maar dit is de negatieve kant ervan.

 7. Heel herkenbaar. Ik bedenk ook altijd allerlei scenario’s in mijn hoofd die vaak niet eens waar kúnnen zijn. Ik kan ’s avonds echt uren in bed liggen fantaseren.
  Meestal vind ik het niet erg, maar soms wil ik al die gedachten weleens uit mijn hoofd bannen en me gewoon eens rustig voelen!

 8. Heel herkenbaar.. ben heel goed in scenario’s bedenken die eigenlijk nooit kloppen en eigenlijk ook altijd in bed. Denk dat iedereen er wel een beetje last van heeft. Het maakt ons meer mens denk ik dan maar:)

 9. Ik ken het maar al te goed.
  Ik fantaseer ook de hele dag door, over alles en niks.. Of het nou in bed is, als ik buiten op straat loop, onder de douche, tijdens het koken. bijna altijd dus. Goeie tijddoding, tenzij je wil slapen, of haast hebt en je word afgeleid door vriendje grote fantasie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.