I’m lovin it: nou nee

Neem een willekeurige snelweg in Nederland. Je hoeft nog geen kilometer te rijden of je ziet het al in je gezichtsveld opdoemen: de grote, gele M. Wat je ook probeert, je ontkomt er niet aan: de McDonald’s.

Ik kan me de laatste keer dat ik daar gegeten heb niet meer herinneren. Maar inmiddels ben ik er de afgelopen jaren helaas toch wel geweest (gedwongen, maar heb er niets gekocht). Want het is nu eenmaal zo: niet iedereen deelt dezelfde mening met mij. Ik kan de geur en het aanblik van de mensen die zich volproppen niet aanzien, maar er zijn mensen die er elke week heen gaan. Met plezier. Als iemand met mij zou daten in deze fastfoodketen, dan zou ik gillend wegrennen. Maar er zijn mensen die met ‘uiteten’ naar de McDonald’s gaan bedoelen.

Oh nee, ik ben geen gezondheidsfreak (please give me some chocolate!) en ik vind patat wel lekker. Maar dan bedoel ik echte patat, weet je wel. Van aardappels. Volgens mij is het eten van de McDonald’s zo enorm voorgefabriceerd dat je net zo goed plastic kunt eten.

Om het maar niet over de calorieën te hebben (toch wel). Wat denk je, even gezond doen en een salade nemen? Misschien kun je dan maar beter naar de supermarkt gaan en zelf een salade maken. Tenzij je er geen problemen mee hebt dat je dan de helft van de benodigde hoeveelheid dagelijkse calorieën naar binnen werkt.

Ik hoef niet naar de meest luxueuze restaurants. Maar in deze zaak vertoon  ik me liever niet. Dus wil je van een afspraak met mij afkomen? Zeg dan dat je naar de McDonald’s wil. Missie geslaagd.

(Niet aanvallend bedoeld, iedereen moet natuurlijk zelf weten wat en waar hij eet. Maar dit is mijn mening over de McDonald’s en andere fastfoodketen)

30 Comments to “I’m lovin it: nou nee”

 1. Ik ben volgens mij al zo’n 2 maanden niet meer bij de McDonalds geweest. Ok, op die ene keer na dat we een McFlurry gingen halen dan. Ik eet altijd het broodje visschnitzel en friet. Ik eet alleen vis en vegetarisch, dus veel keus is er niet.

 2. Haha Marrit, al zo’n twee maanden. Dat houd je lang vol.

  Ik kom zelden bij de McDonalds, ik vind het niet lekker en ik vind het ongezond. Ik geniet er niet van, en dat wil ik wel bij eten.

 3. Ik kom alleen bij de Mac voor mijn lichte verslaving van Mcflurries en milkshakes. Voor de rest eet ik liever niet bij een fastfoodketen.

 4. Ik kom er af en toe. Ik vind het wel gemakkelijk om even op zondag tijdens het winkelen wat te eten. En als ik met vriendinnen weg ben is het ook gewoon een snelle hap. Betaald weinig, eet het snel weg. Lekker makkelijk.
  Maar om nou uitgebreid te dineren? I don’t think so!

 5. Af en toe heb ik ongelofelijk veel zin in McDonalds. Dan ga ik erheen en neem het mee naar huis.. of eet het in de auto op :’). Achteraf voel ik me altijd vies en heb ik 3 dagen lang last van mijn buik en darmen. Yay McDonalds.

 6. Ik kom ook echt nooooit bij de McDonalds. Alleen voor McFlurry, en héél soms een McKroket – gewoon omdat ik die saus zo su-per lekker vind :) (en als ik dan bij de McDonalds kom is het meestal in het buitenland, heel even snel, en dan hebben ze dus geen McKroket, verdorie.)

 7. Niet vaak kom ik er, mijn ouders vinden het ook niks maar meestal als we terug komen van de vakantie gaan we wel naar de McDonalds :)

 8. Ik kom er bijna nooit, af en toe na een concert voor een frietje en in de stad wel eens voor een ijsje, but that’s it.

 9. Ik heb ook ooit zo’n log geschreven over de Mc. Herkenbaar! (:

 10. Amen :-). Helemaal mee eens. Voor niet-vleeseters als ik is er ook bijna niets eetbaars daar.

 11. Ik ga alleen naar de Mac om een Mcflurry te halen. Dat is en blijft lekker. Ik ben niet meer zo’n fan van patat. Liever een broodje hamburger met alleen ketcup, zelfgemaakt. Nee, ik eet liever thuis dan dat ik naar de Mac ga.

 12. Ik kom er eigenlijk alleen maar voor de McFlurry eigenlijk… verder: de kipnuggets. Verder? Niks. Zelf heb ik een periode gehad dat ik elke maand ging, maar daar ben ik ook maar mee gestopt ;)

 13. Een maand of wat terug ben ik er geweest, we moesten eten en hadden heel weinig tijd dus stopten we snel bij de McDonalds. Wat een troep, ik werd er meteen aan herinnerd waarom ik er nooit eet. Bahhhhh

  Ik vind Burgerking trouwens wel lekker. Ik heb het gevoel dat het allemaal net iets verser is daar… Maar ook daar eten we alleen als we onderweg zijn en weinig tijd hebben. Anders stoppen we bij een wegrestaurant waar we iets uitgebreider kunnen eten.

 14. Soms is het lekker om de pauper uit te hangen en om zonder fatsoen te schranzen bij de McDonald’s. Zal wel komen omdat ik het qua gewicht etc. kan hebben.

  God was niet even eerlijk bij het uitdelen van het lichaam; een constatering die ik maak, wanneer ik rondkijk bij deze vreetkeet.

 15. Daar ben ik het mee eens! Blergh. Dan nog niet te praten over de vegetariersvriendelijkheid

 16. eE laatste keer dat ik bij de MC heb gegeten was in groep 6 denk ik, ik eet alleen nog maar biologisch vlees dus een lekkere(sarcasme) hambruger zit er niet in :)

 17. Ik eet er wel af en toe. Een keer een McKroket vind ik heerlijk, maar dat doe ik niet vaak. Heel af en toe als ik uit ben geweest.

  Mijn ex was wel zo iemand die McDonalds als uit eten zag. Vreselijk :P

 18. ik ga niet zo heel vaak naar de mac de laatste x dat daar ben geweest is al maanden geleden ga dan ook liever gewoon patat halen. Maar ik lust het wel…. Ik eet meestal als met vriendin ga shoppen die moeilijke eter is… vaak weten we dan niet wat we moeten nemen en dat lusten we allebei dus gaan we daar dan heen… maar eigenlijk kom er verder bijna nooit

 19. Ik vind mcdonalds echt ranzig. Het smaakt gewoon nergens naar, jawel naar karton. Dus je hebt iemand die je mening deelt :)

 20. Ik vind niet dat er iets mis is met de Mac! Gister nog geweest. Al haal ik wel alleen patat, dus misschien ligt het daaraan.

 21. Ik kom er ook niet erg graag, dan ga ik liever naar de plaatselijke snackbar, waar de patat wél eetbaar is en het vlees er nog uitziet als vlees en de broodjes niet twee sponsjes zijn. Het enige wat ik er met plezier eet zijn de mcflurrys, die zijn toch echt heerlijk!

 22. Ik ga zo eens in de 2 maanden naar de mac, zodat ik mezelf er weer even aan kan herinneren waarom ik niet elke week ga. :D Ik heb er zeker geen hekel aan, maar ik houd gewoon niet zo van patat, hamburgers, en dat soort dingen, dus valt er voor mij weinig te halen, aangezien de sla daar zo chemisch smaakt dat ik me wel eens afvraag in welke fabriek ze het maken. :D En ik lust ook geen mcflurrie, of milkshake, dus vraag me niet wat ik er te zoeken heb. :D Wel grappig dat iedereen ineens een mac hater blijkt te zijn. ^ :D

 23. Ik kom er wel af &toe. Ik vind de Mcflury’s en wraps erg lekker :)

 24. Ik heb iets tegen
  Amerikaanse Multinationals
  Kom er soms
  Voor een snelle hap
  Of ik haal
  Bij een mens
  Met glimlach
  Eten voor thuis
  Voor de buis
  Lekkere combinaties
  Helaas snel weer trek
  En teveel kilo’s

 25. Haha, ik hou ook niet zo van de McDonald’s. Soms is het wel ok, maar dan eet ik alleen iets met kip, want de hamburgers vind ik echt niet te eten! En de patat ook niet! Bah. Maar de Milkshakes vind ik wel echt heerlijk daar.

 26. Ik kom er alleen voor de McFlurry’s. De snacks haal ik tien keer liever bij de patatzaak met échte patat, échte mayonaise en échte frikadellen.

 27. Ik heb nooit het idee van; “We gaan naar de mac!”, maar vaak is het een snelle goedkope hap tussendoor, als je toevallig in de stad bent. Dan kan je gauw weer verder met waar je mee bezig was. De friet daar vind ik verschrikkelijk, dus meestal hou ik het gewoon bij kipnuggets. En natuurlijk mcflurry en milkshakes, mijn persoonlijke favorieten!

 28. Ben ook al heel lang niet meer naar de McDonalds geweest, vind het ook niet meer lekker. Misschien teveel gegeten :p

 29. Ik vind het wel lekker eigenlijk! Niks op aan te merken ;)

Leave a Reply