Dit ben ik

Door een blogpost van Anneke kwam ik op het idee voor een tag. Mijn blog is niet heel persoonlijk (wel een beetje natuurlijk) en wat ik zelf leuk vind en andere mensen ook is om toch meer persoonlijke dingen te weten. Maar het punt is: er zijn al zoveel tags en ook tags die hierop lijken. Dus toen had ik zoiets van: nee, ik maak er toch geen tag van.
Ik ga gewoon een aantal weetjes over mezelf vertellen (weet niet of jullie het leuk vinden, so tell me please!), maar daar wil ik wel wat voor terug ;)

(en ja, dus ook met foto van mezelf, heb daar wel even wat moed voor moeten verzamelen om die hier op te durven zetten!)

– Mijn lievelingskleur is blauw.
– Mijn toon is vaak sarcastisch wat zorgt voor rare blikken en mensen die me niet begrijpen.
– Ik draag altijd rode nagellak.
– Mijn haarkleur (ik verf het) is ondefinieerbaar. Het is roodbruinblondachtig. Van mezelf ben ik donkerblond.
– Ik ben bezig met een ultra geheim project voor mijn blog. Zijn jullie al nieuwsgierig? ;)
– Wil je me blij maken? Geef me dan chocola (melk, niet puur of wit).
– Ik ben waarschijnlijk de enige die een mobiel zonder internet heeft (op bejaarden na dan).
– Ik heb op turnen (heel kort), stijldansen, pianoles en toneel gezeten.
– Zonder bril of lenzen zie ik niet zoveel. Ik heb namelijk -6/-7.
– Alleen van de naam Jan Smit krijg ik al kotsneigingen. Om over Nick en Simon maar niet te spreken.
Muziek die ik leuk vind: the Beatles, Paul McCartney, U2, Fleet Foxes, the Wombats, Regina Spektor, Frank Sinatra etc. Als jullie nog leuke muziektips hebben, laat het me maar weten :)
– Ik ben iets langer dan een jaar samen met het vriendje, het allerliefste vriendje van de hele wereld natuurlijk ;)
Ik heb een vwo-diploma met vakken als Grieks, filosofie, Duits en maatschappijwetenschappen. Nu studeer ik literatuurwetenschap in Leiden.
– Mijn lievelingsfilm is Amélie.
– Ik ben verslaafd aan chocola en aan mijn blog.

Nou, dat waren de weetjes! En nu zijn jullie aan de beurt. Nieuwsgierig als ik ben, wil ik ook meer over mijn lezers weten (en het maakt niet uit of ik je al in het echte leven ken, vertel dan maar drie dingen die ik nog niet van je weet). Dus kom maar op, vertel maar minimaal drie weetjes over jezelf, ik ben benieuwd! :D

46 gedachtes over “Dit ben ik”

 1. Ik ben ook verslaafd aan chocola! Ik vind koken geweldig, maar krijg het op de een of andere reden niet voor elkaar ook goed te koken als ik alleen eet en/of niet zoveel tijd heb. (Nu heb ik echter een pastaverbod, dat scheelt!) Ik loop liever dan dat ik fiets, maar het allerliefst snowboard ik. Ik sta het liefst HEEL VROEG op – zodat ik veel gedaan krijg voordat “de rest van de wereld” wakker is. En ik droom ervan om ooit zoveel geld te hebben dat ik een feestje kan geven op een fijn (onbewoond) eiland en alle fijne mensen die ik ken een vliegticket te geven zodat ik ooit een keer al mijn vrienden bij elkaar heb <3 (want omdat ik 2 jaar in Noorwegen heb gewoond, mee heb gedaan aan uitwisselingen en andere internationale projecten, woont laaang niet iedereen om de hoek…).

  + ik ben benieuwd naar je ultra geheime blogproject :)

 2. 3 weetjes:
  * moeder van 1 dochter (10j) en 1 zoon (6j)
  * gek op boeken lezen wat eindelijk weer kan nu er meer tijd is omdat de kinderen groter worden
  * woonachtig in R’dam dus mocht er weer eens een ov-staking zijn en je kan niet
  bij een tentamen kunnen komen wil ik je wel eem lift geven :-)

  1. Leuk dat je reageert! En wat lief dat je me een lift wil geven, maar ik woon niet in Rotterdam, maar eronder, dus dat is wel erg ver rijden, maar toch bedankt haha!

 3. Wat leuk om te lezen! Haha ik doe ook altijd heel sarcatisch tegen iedereen en niemand snapt dat xd & je bent niet bejaard, ook ik ben de trotse eigenaar van een mobiel zonder internet ^^

 4. Leuk idee! Misschien moet ik ook maar eens zoiets op mijn blog zetten :)

  Maar alvast drie weetjes over mij, speciaal voor jou:
  – Ik zie zonder mijn bril ook nul komma nul: ik heb -9
  – Ik ben echt verslaafd aan gadgets, nutteloze prullen en dat soort dingen.
  – Ik heb een hekel aan dingen die gehypet worden, bij voorbaat heb ik er dan een hekel aan en wil ik er echt niks van weten.

 5. Haha, leuk!
  * Ik heb wel internet op mijn mobiel, maar ik heb zo’n prepaid telefoon dus als ik het internet gebruik ben ik gelijk blut :’)
  * Ik verslaap me nooit en ik kom ook nooit te laat voor dingen; ik ben bijna altijd juist te vroeg voor dingen.
  *Ik mishandel mijn oordopjes van mijn mp3 speler meestal best wel; na een week doet een oortje het al niet meer. Zeer vervelend, mijn trouwe koptelefoon heeft het langer vol gehouden maar er is daar nu ook een oor van afgevallen en kapot.

 6. Zo’n leuke blog :) Oke, 3 dingetjes over mezelf. Thuis ben ik een enorme rommelkont, kleren liggen verspreid over mijn hele kamer. Maar op het werk of op stage komt mijn autistische trekje naar boven. Ik hyperventileer bijna bij het aanzien van rommel op mijn werkplek. Alles wordt piekfijn geordend en ik hang zelfs papieren op met spreuken als: “We ruimen onze bank op voor we naar huis gaan.”
  Ik heb tientalle schrijfboekjes voor mijn volgende projecten/ideeën/… In geen enkel boekje heb ik ooit iets geschreven echter…
  En ik ben momenteel al bijna 7 jaar aan het studeren in het hoger onderwijs. Wat niet altijd even leuk is :s

 7. Leuk idee!

  -Ik ben heel erg sarcastisch.
  -Ik ben gek op eten.
  -Ik slaap bijna altijd met sokken aan, behalve als het 25 graden of meer is.
  -Ik heb wel een bril, maar echt heel erg nodig heb ik ‘m niet. Maar hij staat leuk en als ik te lang tv kijk of achter de laptop zit, dan krijg ik hoofdpijn als ik hem niet op heb. Maar als ik een tekst van veraf moet lezen op een digitaal iets, dan heb ik ‘m zeker wel nodig.
  -Stiekem ben ik verslaafd aan anime-series. Maar dit is niet bekend aan de buitenwereld omdat ik ze mij dan dom zullen vinden. Wel is mijn passie voor aziatische muziek bekend.
  -Ik heb een zwak voor gadgets. Jammer dat ik nooit het geld ervoor heb en maar blijf kwijlen in electronica winkels.
  -Ik geef snel op, wat ik heel erg graag wil gaan veranderen deze zomer.
  -Ik ben nog maagd. Ik ben de enige maagd van mijn hele vriendengroep. Maar ik ben er eigenlijk wel trots op, want ik heb de ware nog niet gevonden. En als ik het niet met mijn ware zou doen, dan zou ik er enorm spijt van krijgen.
  -Ik ben gek op thee, chocola en chips. En kokoskoekjes gaan er ook heel goed in.

 8. 3 weetjes:
  – ik heb een moedervlekje naast mijn rechtertraanbuis.
  – ik kan er heel chagrijnig van worden als “dingen vallen” (in de meest brede zin van het woord: shampooflessen terwijl je doucht, je gesmeerde boterham -precies op de verkeerde kant- ongemakkelijke stiltes, doden of gewonden…).
  – ook ik heb een blog! *click on my name, yes, please, now*

 9. Leuk om te lezen, ik ben gelijk nieuwsgierig naar wat je van plan bent met je blog!Drie weetjes…
  – Ik heb ook een mobiel zonder internet, en ik heb ook geen iPod touch of iets anders waar ik wel internet op heb, behalve mijn laptop, je bent dus niet de enige. En ja, mijn oma heeft wél een iPhone met internet… :(
  – Ik ben verslaafd aan mijn blogstats.
  – Mijn lievelingskleur is aqua/turquoise, dat hele lichte heldere blauw (iets met een q haha)

 10. Oh, en ik vind deze blogpost van je superleuk! Ik vind het altijd leuk om meer van de persoon “achter de blog te weten” en je lijkt me een heel tof, grappig en lief persoon (: We hebben dingen gemeen, zoals de lievelingskleur blauw, de mobiel zonder internet, niks zien zonder bril of lenzen, projectiele kotsneigingen krijgen van J. Smit en N. & S en alles wat met palingpop te maken heeft, én toevallig heb ik ook een allerliefst vriendje!

  1. Dankjewel! En zeg je nou dat ik een top, grappig en lief persoon ben, omdat ik dat ook ongeveer over jou zei? Haha :P

   En nee, dat meen je niet! Hebben we hetzelfde vriendje? :O

   1. Nee, dat zeg ik omdat ik dat zelluf denk en vind ;) Zo kom je op mij over. We hebben denk ik niet hetzelfde vriendje, maar ze kunnen vast aan elkaars “awesomeness” tippen :P

 11. Wow haha je lijkt best op mij.
  Ik krijg kippenvel van mooie liedjes, hou van vroeg opstaan maar meestal ben ik te lui om de wekker uit te zetten en blijf ik alsnog lang liggen en heb daar dan de hele dag spijt van (nou ja, de hele dag, wat er nog van over is dan.)

 12. Ik vind je er leuk uitzien op die foto, helemaal je haar! En ik vind dit soort blogjes leuk, dan leer je meer over de persoon achter de blog.

  3 Weetjes over mij:
  Ik ben slechtziend, en een bril of lenzen helpt niet.
  Ik ben heel erg behulpzaam.
  Ik heb ook een mobiel zonder internet.

 13. Wat leuk om te lezen! Ik krijg sowieso kotsneigingen van de meeste zangers die Nederlandstalige liedjes zingen(waarom we nou de Toppers zonodig naar het songfestival moesten sturen is me nog steeds niet duidelijk, ze zijn echt heel eng)

  – Ik ben echt enorm lang voor mijn leeftijd, ik ben de langste op school tot aan de derde
  – Ik heb -3/-3.5 en heb dus een bril of lenzen nodig om goed te zien
  – Ik kijk altijd naar mensen met een eigen kledingstijl, vooral emo’s vind ik vet

  xx

 14. Leuke tag! Grappig om nu ook eens echt de persoon achter de blog te leren kennen. En dan nu de drie weetjes over mijzelf. Ik probeer het een beetje te houden bij dingen die de meeste mensen niet van mij weten, om het zo zo boeiend mogelijk te maken.

  Ten eerste ben ik ook bezig met een ultra geheim project voor mijn blog. Het zal waarschijnlijk ultra geheim blijven tot half augustus. Ben je al nieuwsgierig (ha, nu weet je eens hoe het voelt)?

  Ten tweede heb ik vaak het gevoel dat ik wat meer zou moeten betekenen in het leven. Opgroeien tot studeerbare leeftijd, basischool, middelbare, universiteit, werken, pensioenleeftijd nooit bereiken en waarschijnlijk voortijdig doodgaan is toch een beetje een triest leven als je het mij vraagt. En moet toch iets meer achter dit leven schuilen? Nu er alleen nog even achter komen wat die bedoeling nu precies is.

  Ten derde het feit dat ik heel graag zou willen dat mijn familie wat meer contact met elkaar had. Ik zie eigenlijk alleen mijn oma en twee ooms van moeders kant, met bijbehorende familie, vaker dan een maal in het jaar. Dat vindt ik heel erg jammer als ik hoor hoe andere mensen het hebben getroffen met hun familiecontact.

 15. Wat leuk zo’n persoonlijk stukje. Hier drie weetjes over mij:

  – Ik slaap altijd onder een vierseizoenendekbed al vallen de mussen dood van het dak
  – Ik ben doodsbang om oud te worden
  – Als kind wilde ik altijd prei eten op mijn verjaardag

 16. Leukk!
  En ben nu zeker benieuwd naar je geheime project voor je blog hihi! Nou ja mij ken je natuurlijk wel al een beetje door mijn blog, maar toch 3 weetjes

  – Woensdag vertrek ik met 2 vriendinnen aar Londen om de volgende dag de hele dag naast de rode loper te staan voor de laatste HP premiere
  – Ik ben nog al verslaaft aan Helena Bonham Carter al hoewel het vroeger erger is geweest en ik nog steeds een hele deur van haar vol heb met foto’s ect.
  – Stiekem mis ik mijn blogje eigenlijk helemaal niet, waarschijnlijk deels omdat ik nu mijn nieuwe heb en het best fijn vind niet meer te bloggen over mijn leven xD

 17. Oh, dit vind ik echt een leuke post. Het is zo leuk om meer te weten van degene achter een blog.

  En ook al ken je me niet, hier zijn ook drie dingen die je vast niet van me wist:

  1) Ik ben erg bijziend. Ik zie niks zonder mijn lenzen of mijn bril. Mijn sterkte is trouwens -12..

  2) Mijn lievelingsfilm is Inglourious Basterds. Net genoeg geweld en toch een goede verhaallijn in een film gooien is wel degelijk lastig.

  3) Ik kijk nog steeds elke werkdag trouw naar Goede Tijden, Slechte Tijden. Na al die jaren krijg ik nog steeds geen genoeg van alle drama in Meerdijk.

 18. nice to meet you laura :D

  5 useless facts about moi:
  ik heb afgelopen 24 jaar in 6 landen gewoond

  en ben meer dan 20 keer verhuisd

  er staan 32 paar Chuck All Stars in mijn kast

  mannen met een gebroken neus: om de een of andere reden heb ik er iets mee

  ik kan ijs alleen met een plastic lepel eten

 19. 1. Ik blog liever (nog) niet persoonlijk, omdat ik een keer een persoonlijke website heb gehad en dat is een beetje uit de hand gelopen. (cyberpesten)
  2. Ik ben totally verslaafd aan melkchocolade en salmiakdrop.
  3. Ik hou van sporten.
  4. Ik wil zangeres worden (en ik heb voor 800 mensen opgetreden) (ja, het staat op youtube) (nee, ik plaats nergens een link, ik ben nog steeds anoniem)
  5. Ik denk er wel over om te stoppen met anoniem bloggen (ofwel: wel bloggen, niet anoniem)
  6. Ik ben een speciaal idee aan het uitwerken voor mijn blog.

  X

 20. Altijd leuk om ook meer persoonlijke dingen van iemand te weten te komen!
  3 weetjes over mij?
  – Ik ben een echte dierenvriend (:
  – Ik zou echt niet zonder internet kunnen
  – ik ben helemaal driedubbelgek op appel-bananensap van de lidl =O

 21. ècht leuk om wat te lezen over de schrijfer achter de superleuke posts!
  hier wat weetjes op mij;
  – ik ben dol op series kijken, als ik eenmaal begonnen ben houdt niets me meer tegen
  – ik hou van ben & jerry ijs; cookie dough
  – ik heb aankomende zaterdag mijn eerste scooter theorieles
  – ik ga deze zomer 10 dagen naar kroatie.

  keep on postingen, je schrijft echt leuk!

 22. Nou vooruit, omdat je het zo lief vraagt!

  Ik ben dus Marc en wordt aankomende zaterdag 20 jaar! Leuk is dat niet, want ik wordt liever niet ouder. Ben geen pessimist hoor, maar het is jammer dat ik dan weer 1 jaar minder van mijn leven erop heb zitten. Dat is toch optimistisch of niet?

  Wat leuke feitjes over mij:

  1. Ik voetbal al ruim 12 jaar, waarvan ik bijna de helft op de ziekenboeg heb gelegen.
  2. Ik laat graag mijn mening horen , merk je wel aan mijn schrijfstijl denk ik.
  3. Ik ben vakkenvuller en op mijn oude stageplaats ben ik soms receptionist. Ja, een mannelijke receptionist!
  4. Ik heb sinds kort mijn diploma Com. medewerker Binnendienst gehaald, volgend jaar ga ik Marketing studeren.
  5. Ik hou van hiphop, jazz, hardcore, dance en alles wat daar tussen zit. Erg gevarieerd.
  6. Mijn iPhone is mijn leven! Het is erg gesteld met mij.
  7. Komt ook doordat ik stage heb gelopen bij Apple.
  8. Kom uit een gezin die typisch Limburgs is. Spreek het dialect vloeiend (Beter als Nederlands)

 23. Laudelahitiii, het is echt eng hoeveel we op elkaar lijken.. maar of jij nou de leukere versie van mij bent of andersom daar ben ik nog niet echt over uit.

  – Blauw: check. All the way.
  – Rode nagels: LOVE – check (al ben ik zo’n 89% van de dagen te lui om ze goed te lakken :p)
  – Praktisch blind zonder bril – check (zaterdag kwam ik erachter dat ik per oog -1,5 achteruit was gegaan, en ik draag nog steeds niet fulltime mn bril of lenzen. Hmm. Ik heb gewoon het gevoel dat ik er met bril echt uit zie als Jamai, en dat is iets wat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden..)
  – Ik ben allergisch voor alles wat Nederlandstalig is (muziek, films, tv etc). Vraag maar aan J, ik heb echt een grote en uitvoerig gecatalogiseerde en licht ontvlambare haat voor (zo’n 99,99999% van de) BN’ers.
  – Jouw muzieksmaak = mijn muzieksmaak. Misschien hou je ook van Laura Marling, Fionn Reagan, The Decemberists? Oh en wil je alsjeblieft de laatste cd van PJ Harvey downloaden? Ik moet er echt met iemand over praten!
  – Ik vrijwillig mezelf voor Fleet Foxes concert. I’ll be your plus one.
  – Jouw sarcasme = mijn levensadem. <3

  Byeeee!

  PS: Anekdote-tijd! Vroeger kon ik niet zo goed tekenen, en elke keer als ik iemand (meestal waren mn ouders de klos) heel barmhartig een prachtige tekening schonk, dan was het een afbeelding van mezelf (ik had toen een soort van calimero-achtig kapsel in de zin dat ik een soort van eierschaalvormige haar-helm op mn hoofd had). Dus ook al kon ik niet zo goed tekenen, mijn kapsel maakte mij altijd erg herkenbaar op mn eigen tekeningen. Maar toch schreef ik daar altijd, altijd heel groot onder 'DIT BEN IK'. Want anders begreep men het niet :p In mijn familie heet elke foto of portret of kindertekening van je eigen hoofd dus een dit-ben-ikje :) Daar moest ik meteen aan denken toen ik de titel van dit blogje zag. The End.

  1. Haha, ik denk dat we de betere versies van elkaar zijn!

   Ja, Laura Marling vind ik goed, van de rest heb ik nog niet zoveel gehoord, maar ik zal het wel even luisteren.

   En als je met mij naar Fleet Foxes wil, graaaaaaaaag! Let me knowwww.

   En je anekdote is echt hilarisch! Waarom begin jij niet een blog? :D

 24. – Ik heb haast geen hand meer over, zo’n groot gat zit er in.

  – Door het uitzendbureau waar ik me voor de vakantie had ingeschreven ben ik naar de RAD (Regionale Afvalstoffen Dienst – het vuilnis dus) gestuurd en eerst had ik daar helemaal geen zin in, maar ik ben compleet omgedraaid en ben nu van mening dat het minstens wel in de top drie van beste vakantiebaantjes staat.

  – Ik ben van plan om, als ik eenmaal op mezelf woon, vaker vegetarisch te eten. Helemaal vegetariër worden wil ik echter niet, niet omdat ik het er niet mee eens ben, maar omdat ik een te grote slappeling ben die niet elke dag van het jaar zo’n lekker stukje vlees kan laten liggen.

  Wacht dit is te leuk..

  – Sinds heel veel mensen zeggen dat ik ‘de politiek in moet’ ben ik daar af en toe best wel over aan het nadenken.

  – In het fotojaarboek heb ik een verkiezing gewonnen als de klasgenoot die later op tv komt.

  – Jan Smit en de Toppers en vele anderen zijn vreselijk, maar ik vind het stom om daarvoor nou alle Nederlandstalige muziek af te schrijven. Acda & De Munnik bijvoorbeeld maken veel betere muziek. En over Thomas Acda gesproken: acteren kan hij ook, heel goed zelfs!

  1. Interesting! Ik vind jou ook wel iemand voor de politiek ja :) En ik ben het met je eens: niet alle Nederlandse muziek is slecht, ik vind Acda en de Munnik ook erg leuk!

 25. Kriskras internetsurfend belandde ik bij je blog: wat kun je heeeerlijk eigenzinnig schrijven! Een interessante meid met hersens en een geheel eigen kijk op de wereld om haar heen… I LUV IT!

  Groetjes!
  fR33|<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.