Take a sad song and make it better

Alles gaat verkeerd. Je wordt veel te vroeg wakker, er is geen brood in huis, het regent, je wordt bijna aangereden, een vriendin maakt een vervelende opmerking etc etc.

Je gaat naar huis, pakt een chocoladereep en gaat achter de computer zitten (waarbij je dan een mailtje leest dat je onverwachts moet werken de volgende dag). Je voelt je ronduit k. u. t. Alles en iedereen is stom.

Wat doe je dan? Juist, dan zet je muziek op. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga dan altijd verdrietige liedjes luisteren. Bijvoorbeeld Come Home van Paul McCartney, Gran Torino van Jamie Cullum is ook wel behoorlijk zielig en wat dacht je van The Blower’s Daughter van Damien Rice?

Erg verstandig is het natuurlijk niet. Van dat soort liedjes word je niet bepaald vrolijker. Maar toch kan ik het niet laten.

Welke liedjes luister jij als je verdrietig bent of je niet goed voelt?

25 gedachtes over “Take a sad song and make it better”

  1. Ik luister weleens naar Eldar en Nigar; “Running Scared”, Bruno Mars; “Today My Life Begins” of P!nk; “I Don’t Believe You”. Maar dat zijn maar een paar van vele die ik luister als ik me echt vervelend voel.

  2. Meestal kies ik eerst een verschrikkelijk janknummer uit, maar na een paar minuten heb ik daar ook zat van. Ik kijk een aflevering Cake Boss of een ander simpel programma, pak iets lekkers te eten, ga dansen en word blijer.

  3. Haha denk Nick en Simon lekker vrolijk ;) Pff had ik eens he.. werd ik wakker en toen wachtte ik te lang met eten had toen opeens erg veel honger na uren. Kwam ik erachter dat er geen brood meer was pffff ging van mijn stokkie.. moest ik eerst helemaal naar de winkel rijden voor brood haha arme ik! Moest er opeens aan denk omdat jij het over brood had.

  4. Oeii dat zijn nare dagen! Ik ga dan vaak juist in stilte zitten.. tot ik dat zat ben en dan ga ik hele vrolijke muziek luisteren, t liefst nog foute muziek ook. Hallo vengaboys ;)

  5. Ik heb een playlist met “liedjes die ik keihard mee kan schreeuwen”, en dat werkt altijd goed. Verder ga ik vaak naar ’t bos dan, gewoon fijn wandelen en weer rustig worden :)

  6. Hahaha, ik doe precies hetzelfde. De verdrietige liedjes heb ik dan zin in, maar echt totaal niet in harde, vrolijke muziek. Maar op één of andere manier ga ik me er wel beter door voelen. =)

  7. Als ik echt een pestbui heb waarbij iedereen uit de buurt moet blijven, dan is elk nummer, hoe favoriet ook, slechts goed voor 20 luisterseconden.. daarna ben ik er alweer klaar mee en ga ik op zoek naar iets wat ik wel wil horen.. helaas wil ik op dat moment eigenlijk niets horen en is dat dus een beetje een eindeloze zoektocht.

  8. Bij verschilt het altijd. Soms zet ik vrolijke muziek op en soms weer verdrietige muziek. Ik vind 9 crimes van Damien Rice en down van Jason Walker altijd mooi. En one republic :)

  9. Ik luister bijna heel de dag muziek door… bij alles wat ik doe. Het liefst wil gewoon iets horen waar lekker bij kan mee zingen dan kan alles beetje vergeten haha

  10. Ik doe dat ook, ik zet dan meteen mijn playlist met zielige liedjes op. Vaak ben ik het na een paar nummers alweer zat, dan gaan de speakers op z’n hardst en zet ik iets op waar ik lekker op kan dansen en zingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.