Waarom ik iedere dag een stukje plaats

Vanaf 24 maart blog ik elke dag. Eigenlijk was het geeneens zo bedoeld (het originele plan was om ongeveer drie keer per week wat te plaatsen), maar ik ben er zo ingerold. Het is niet heel erg makkelijk (maar ook niet superdupermoeilijk, moet ik toegeven), want ik moet veel schrijven, elke week nieuwe onderwerpen bedenken en soms (héééél soms) heb ik ook gewoon geen zin. De vraag die jij nu wil stellen, is natuurlijk: maar dat hoeft toch niet? Je hoeft toch niet per se elke dag te bloggen? Dat klopt, in principe hoeft het niet, maar ik ben nu eenmaal perfectionistisch ingesteld en van mezelf moet het wel. Ik heb hiervoor drie redenen (die wel een beetje met elkaar samenhangen).

1. Oefening.
Het allerliefste zou ik mijn geld met schrijven willen verdienen. Dat gaat echter niet zomaar, want daar moet je toch echt wel heel goed voor zijn. Nu houd ik van schrijven en ik ben er niet slecht in (niet arrogant bedoeld!), maar een talent ontwikkelt zich niet vanzelf. Daar moet je veel voor oefenen. En als er iets een goede oefening is, dan is het dagelijks bloggen wel!

2. Discipline.
Dit is naast een oefening met schrijven, ook een oefening met discipline. Als ik het beroep van mijn dromen wil beoefenen, dan moet ik zoveel mogelijk produceren in zo min mogelijk tijd. Discipline krijg je niet door één keer in de maand te bloggen, maar met elke dag bloggen is het een uitdaging (en van uitdagingen leer je).

3. Ritme
Daarnaast is het ook gewoon zo dat ik nu eenmaal in het ritme van dagelijks bloggen zit na vier maanden. Dit is zowel een ritme voor mij als mijn lezers, want jullie weten dat jullie elke dag een stukje kunnen verwachten.

Nu moeten jullie niet denken dat ik iedereen die ‘slechts’ twee keer in de week blogt veracht of dat ik me beter voel dan andere bloggers. Helemaal niet juist!  Bloggen is leuk, hoe vaak je het ook doet, maar voor mij steekt er dus nog iets achter deze hobby.
Hopelijk begrijpen jullie het!

Hoe vaak blog jij in de week?

45 gedachtes over “Waarom ik iedere dag een stukje plaats”

 1. Ik blog ook bijna iedere dag en je merkt gewoon dat als je het gedisciplineerd doet, het steeds makkelijker wordt om iets te vinden om over te schrijven, je ogen gaan steeds meer open, om het zo maar te zeggen ;).

 2. Oh dat verschilt best wel bij mij. Soms een week bijna elke dag, dan maar één keer… Eigenlijk wanneer ik zin heb :p maar over het algemeen wel een paar keer per week

 3. Ik zou graag elke dag willen bloggen, maar ik vind het vervelend om mrzelf te moeten dwingen tot schrijven als ik eigenlijk geen zin heb. Schrijven vind ik het leukste als ik spontaan inspiratie krijg en de zinnen er binnen no-time uit komen rolllen. En als het niet lukt, plaats ik het niet. Minder posts dus, maar bijna wel allemaal artikelen waar ik blij mee ben. Ik wil wel proberen mezelf te ’trainen’ om vaker te schrijven en om inspiratie te vinden waar ik wat mee kan. Daar wil ik aan werken!

 4. IK begon ook met het doel om 1 x in de week te schrijven en toen heb ik een maand of 2 stilgelegen, omdat ik toen veel voor school moest doen, maar de afgelopen maanden lukt het erg goed. Deze week heb ik 5 blogjes geplaatst, wat ik al erg goed vind, ik ga proberen om ook elke dag of minstens 5 keer per week te schrijven. Als ik even geen inspiratie heb dan plaats ik een gedicht of verhaal dat ik nog wel ergens heb staan op mijn laptop.

  1. En je hebt gelijk, je lezers verwachten nu elke dag iets, ikkijk er bijvoorbeeld altijd naar uit om jouw blog te lezen, omdat ik dan weet dat ik iets te lezen heb. Van andere blogs weet je niet altijd of ze elke dag bloggen en dus weet jeniet of je die dag iets van hun te lezen hebt.

 5. Wat een goede punten heb je opgesteld! Zo heb ik het nog geeneens bekeken! Ik blog bijna elke dag. Ik wil een blogvrije dag instellen maar daarvoor ben ik nog even aan het kijken welke dag de minste bezoekers trekt.

 6. Je hebt helemaal gelijk! Het probleem voor mijzelf om elke dag te schrijven is vooral dat ik over elk onderwerp veel te lang wil schrijven… En zoveel tijd wil ik er niet aan kwijt zijn, omdat ik het dan meer als dwang ga zien dan als plezier. Dus ik houd het lekker bij elke 3 dagen, vind ik ruim zat.

 7. Helaas kruipt daar teveel tijd in. Niet dat tijd een probleem is, maar ik heb niet de drang om bijvoorbeeld om 11:30u nog snel een berichtje te typen. Dus als het mij goed uitkomt, zet ik mij neder en laat ik de woorden uit mijn vingers komen.

 8. Wat ik zo leuk vind aan jouw blog is dat je elke dag blogt en het toch interessant en leuk weet te houden. Geen ellenlange verhalen van “en toen deed ik dit”.

  Zelf wil ik nu wel zoveel mogelijk te bloggen, want in de twee jaar dat ik nu blog is er geen enkele regelmaat in mijn stukjes. Bij een challenge weet ik het wel vol te houden, maar zonder challenge is het lastiger :P

 9. Ik vind dat je erg leuk schrijft! Ik lees met plezier elke dag je blogs :)
  Zelf blog ik alleen wanneer ik inspiratie heb. Soms een aantal dagen achter elkaar, dan weer een week niet.

 10. Je schrijft altijd zo leuk en ook heel herkenbaar!
  Ik probeer elke dag te bloggen, maar soms komen er heel veel dingen tussendoor en ik ben wel iemand die niet haar artikelen af wil raffelen, dan denk ik bij mezelf: Een dagje niet is niet heel erg. Maar over het algemeen probeer ik het wel elke dag, maar meestal zit school in de weg =(

  1. Dankjewel! :D

   En met school is het lastig inderdaad, maar ik schrijf vooruit (in het weekend) en dan hoef ik doordeweeks niet meer zoveel te schrijven, is misschien ook een tip :)

 11. Ik begrijp het helemaal! Ikzelf zou heel graag elke dag bloggen, maar ik heb een beetje te weinig tijd. Als ik een blogpost heb geschreven dan wil ik hem het liefst online zetten, maar meestal plan ik het dan omdat je anders de ene week als ik niet hoef te werken zeven of acht posts krijgt, en die week daarna helemaal geen.

  Schrijven is heerlijk!

 12. Ik lees je stukjes als ik voldoende tijd heb tijdens het ontbijt. Zelf lukt het me niet om elke dag wat te posten. Mijn blog gaat voornamelijk over mijn leven en de dingen die ik mee maak. Niet elke dag gebeurt er iets wat het melden waard is. Dat ik naar de supermarkt ben geweest of een opdracht heb gekregen laat ik vrijwel altijd achterwege.

 13. Als je eenmaal in het ritme zit blijf je dagelijks bloggen. Ik ben nog maar net begonnen met bloggen, maar ik maak wel elke dag een foto voor mijn project. Dan is het over het algemeen niet zoveel moeite om de foto daadwerkelijk te plaatsen. :)

 14. Bij mij ligt het er maar net aan hoeveel tijd, zin en inspiratie ik heb. Mist één van deze elementen, dan is de kans groot dat er niets uit mijn handen verschijnt. Bloggen doe ik ook voor mijn plezier (en dus niet omdat ik later schrijfster wil worden oid), en als ik mezelf zou dwingen om elke dag iets te schrijven zou ik het meer een verplichting zien en daarmee is de lol er voor mij ook een beetje af. Ik vind het overigens knap dat je elke dag een blog uit je mouw kunt schudden, ik doe het je niet na!

 15. ik blog gewoon wanneer ik zin heb… als ik het erg druk heb lukt me minder. Maar soms doe ik het elke dag… dan 1x per week en dan weer paar x per week haha. Maar ik hoop voor je dat het je lukt ooit je beroep er van te maken ;)

 16. Ik blog wel elke dag, maar meestal schrijf ik op zondag voor de hele week vooruit. Ik vind bloggen gewoon heel leuk en ik heb genoeg inspiratie om elke dag iets nieuws te plaatsen.

 17. Ik dwing mijzelf nooit om te bloggen, (zonder arrogantie) ik heb veel ervaring opgedaan in de jaren dat ik blog en het half jaar dat ik nu schrijf voor Libelle.nl. En daarnaast vind ik het bloggen veel leuker als ik niet continu erover nadenk dat ik al sinds weet ik veel wanneer niet meer geblogd had.

  Hoewel er af en toe nog wel dagen zijn dat ik niet blog, komt het nooit vaker voor dan 3 dagen achter elkaar.

 18. Het is erg knap dat je elke dag wat post dat ook nog eens de moeite van het lezen meer dan waard is… Daarom kom ik hier ook (bijna) dagelijks met veel plezier!

  Zelf probeer ik 2 tot 3 keer per week iets te posten. Wel ben ik elke dag met mijn blog(s) bezig (schrijven, inspiratie opdoen en informatie opzoeken). Daarnaast lees en volg ik vele blogs. Verder vind ik het ook belangrijk om bij collega bloggers af en toe eens een wat langere reactie achter te laten.

 19. Ik probeer ook dagelijks te bloggen, mijn blognaam zegt het eigenlijk al, maar soms komt het er niet van. Niet omdat ik geen blogonderwerpen heb, maar omdat ik geen tijd heb gehad. Voor mij gaat het ook vooral om het schrijven, veel oefenen voor later ;-)

  1. Nee, ik schrijf niet elke dag, want daar heb ik geen tijd voor. In de vakantie meestal wel, maar als ik college heb niet. Maar dan schrijf ik inderdaad vooruit :)

    1. Oh wat grappig wat je zegt over dat je een stukje heel zondags vindt. Want dat heb ik namelijk ook, dat ik bepaalde stukjes meer vind passen bij de ene dag dan de andere haha.

 20. Ik vind het super leuk dat je elke dag blogt. Lekker veel leesvoer! Zelf blog ik alleen wanneer ik echt zin heb om ergens over te schrijven. En dat is niet zo vaak..

 21. Zodra mij iets te binnen schiet aan grappigs, een nieuwtje of een gedicht of verhaaltje zet ik dat op de bog. Ook het reageren op anderen probbeer ik elke dag te doen. Heb ik niets te melden, dan baal ik maar plaats ik niets. Broedt een idee wel verder in mijn hoofd. Het ei komt vanzelf en leg ik het ter plaatse.

 22. Ik heb het vrij lang volgehouden om 1x per dag te bloggen en ik ga me er zelf nu langzaam weer toe dwingen. Ik heb bewust nu even lange tijd niets gedaan omdat ik naar onderwerpen moet zoeken. Inmiddels zit ik weer vol ideeen en zoek ik de mensen weer op. Ik ga het dus weer proberen om 1x per dag op te pakken. We zullen het zien!

 23. Ik neem mezelf steeds voor om vaker te bloggen. Soms heb ik weken geen zin of inspiratie en dan ineens weer een hele berg, dan kan het zomaar gebeuren dat ik blogjes vooruit schrijf die ik dan later alleen nog maar hoef te publiceren. Ik vind dat ik vaker moet schrijven. Ook aan mijn verhalen, maar die lopen steeds vast. Echt slecht vind ik dat van mezelf, dan heb ik geen zin meer en begin ik weer aan wat nieuws. Ik vind het knap dat jij die discipline wel kan opbrengen!

 24. Bij mij wisselt het heel erg. Normaal eigenlijk ook elke dag, maar soms heb ik ook gewoon geen inspiratie, tijd, of wat dan ook. Er is wel een tijd geweest dat ik er zelfs 2 per dag postte!

 25. Ik blog elke dag, buiten als ik op vakantie ben, omdat ik er ook gewoon de regelmaat erin wil houden en mensen die dan mijn site de dag erna nog eens bezoeken niet wil ’teleurstellen’.
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.