Mijn leven is een spannend boek

Bron

Soms denk ik erover na. Hoe zou ik zijn over tien jaar? Zou ik getrouwd zijn, kinderen en een leuke baan hebben, zijn de meeste van mijn dromen dan vervuld? En waar ik ook nieuwsgierig naar ben: hoe zie ik er dan uit? Misschien ben ik dan wel dik. Of heb ik kort haar (laten we in beide gevallen hopen van niet, niet dat ik kort haar niet mooi vind, maar wel bij mezelf met mijn bolle toet haha).
Ik kan me nog wel herinneren dat ik me afvroeg hoe ik zou zijn als ik achttien was. Maar ik kan me eigenlijk niet herinneren hoe ik zou willen dat ik was.

Soms is alles stom. Familie, vrienden, school, werk, de hele wereld, alles gaat slecht. Misschien zelfs zo slecht dat je meer naar de dood dan het leven verlangt. Ik kan niet veel doen om die wens bij iemand te veranderen, maar misschien helpt deze gedachte die ik soms heb: mijn leven is een spannend boek en ik wil weten hoe het afloopt. Ik wil weten hoe ik over tien jaar ben. En als ik dood ga, dan zal ik dat niet te weten komen. Mijn leven is bovendien een spannend boek dat ik zelf schrijf en ík bepaal wat er gaat gebeuren. Dus ik zal er wel voor zorgen dat ik nu, maar ook over tien jaar tevreden ben!

Natuurlijk houd dit zelfmoordgedachtes niet tegen, jullie moeten me niet verkeerd begrijpen, maar misschien zorgt het bij sommigen voor een nieuw inzicht.

Hoe denk of hoop jij dat je bent over tien jaar?

22 gedachtes over “Mijn leven is een spannend boek”

 1. Mensen die dood willen willen maar zelden echt sterven, de meesten willen dat de situatie waar ze in zitten stopt (wat op andere manieren kan, maar ze zien de dood als oplossing). Dat is een inzicht wat iemand mij een paar jaar geleden heeft gegeven en wat denk ik wel op gaat voor veel mensen (ik wil overigens niemand beledigen).
  Maar inderdaad, ik wil ook weten hoe mijn leven er over een aantal jaar uit ziet.
  Ik weet ook nog dat ik die kinderen van de middelbare school zo stoer vond die met de fiets gingen als ik ze zag fietsen, maar toen ik 12 was en zelf mocht vond ik het echt niet meer zo stoer.

 2. Ik denk niet teveel na over waar ik binnen dit en tien jaar zal staan. Wel hoop ik vurig dat ik relatief gezond mag blijven, zodat ik het leven kan lijden dat ik vandaag lijd… Simpel, nietwaar?

 3. Ik laat dit ook regelmatig door mijn hoofd gaan… Waar ben ik over tien jaar…
  Totdat ik me besef dat ik dan al bijna 35 ben en ik me dus echt rot schrik. SHIT! 35… BIJNA 40!!!! AHHHHH Wa komt het opeens dichtbij allemaal!
  Toen ik 20 of 18 was, was het nog fijn om er rustig over na te denken “Awww, dan ben ik pas 28/30. Lekker veilig.”
  Nu ben ik over 10 jaar 35… Goeie god!

  Ik hoop dat ik over 10 jaar wel een of twee kids heb. Een man, een baan waar ik oprecht van hou, 3 dagen in de week werk. Ik hoop dat ik in een huis woon (en niet in een flat. En ja, dat is ook een huis. Maar ik bedoel een rijtjeshuis of vrijstaand). En ik hoop dat ik het wat beter heb qua geld. Zodat ik tenminste een hypotheek kan betalen :)

 4. Pff, 25, stokoud dus. (Geen beledigingen verder)
  Dan ben ik hier weg, en woon ik op mezelf (hopelijk al voor een tijd) en heb ik Australië met eigen ogen gezien.

 5. Ik denk er ook vaak over na, altijd leuk om over te dromen.

  Waar ik over 10 jaar ben? Ik ben getrouwd, heb een eengezinswoning, onze 2 katten leven nog, misschien heb ik wel een kindje, ik heb nog steeds leuk werk met kinderen, ik heb aan reizen gedaan en ik hoop dat ik nog steeds zo positief en gelukkig ben zoals nu :)

 6. Ik denk er vaak over na. Ik zou graag zangeres willen worden, oké redelijk ongeloofwaardig ^^. Maar ik ga anders een dinges, een… sorry ik eventjes niet op het woord komen. Oh ja, architect of zoiets worden… Mijn man en kinderen moet ik nog eventjes ‘uitvogelen’ ^^.
  x

 7. Hier denk ik ook heel vaak over na, de laatste tijd zelfs elke dag. Dan zie ik mijn kleine nichtjes van 3 en dan denk ik, hoe zouden hun zijn als hun 18 zijn, oh en dan ben ik al 32, heb ik dan een vriend, een leuk huis, een baan waar ik het leuk heb, heb ik dan een huisdier, hoe zie ik eruit, ga ik dan gewoon nog uit (Doet 47 jarige moeder van een vriendin van mij ook & niemand vind het raar)! En over dat dood willen. Dat heb ik niet vaak gehad, maar deze vakantie heeft toen mijn beste vriend zo vals gedaan (dagelijks) dat ik daar op een rots stond en dacht dit is het naarste gevoel wat ik ooit gevoeld heb! Maar ik ben wijs genoeg en houd van het leven! Maar soms krijg je wel is van die gedachten!!

  Goed artikel = )

 8. Ik denk altijd maar.. waarom blijven mensen zo hangen in het verleden en zo hunkeren naar de toekomst. Het tekent natuurlijk ook wel het mens zijn, het rationele ervan, maar er is geen enkel ander dier op aarde dat dat doet. Ik probeer meer in het nu te leven en me niet te veel aan te trekken van alle rotheid die zich op aarde voordoet. Want echt, dan zou iedereen depressief zijn.

 9. Ik denk hier eigenlijk nooit zo over na. Een paar jaar geleden wel, dan had ik wel een idee van wat ik graag wilde worden. Maar so far zijn al mijn leuke ideeën in de soep gelopen helaas.
  Ik zou over tien jaar wel graag huisje/boompje/beestje willen hebben. Maar ik laat alles gewoon op me afkomen en zie wel hoe het allemaal loopt :)

 10. Wauw, over 10 jaar… ben ik 30! Dat klinkt echt oud haha ;) Maar ik hoop dat ik dan een leuk huisje heb met een leuke vriend en dat ik een leuke baan heb als illustratief vormgever! Of misschien ben ik dan nog aan het studeren… who knows :)

 11. Als ik 30 ben… Hmm hopelijk eerste kindje op komst in een leuk huisje met een leuke omgeving waar het kindje kan opgroeien. Met mijn vriendin als vrouw natuurlijk, alhoewel ik niet de drang voel om te trouwen. Daarnaast wil ik een leuke baan met leuke collega’s + al mooie delen van de wereld gezien hebben.

 12. Dan ben ik 31 jaar. Facking old. Maar ik zie mezelf met een rustige kleine, mijn vriend en een huisje langs het water. Misschien zelfs in Frankrijk, maar mijn vriend wil hier niet weg.

 13. Pff, dat ben ik zesentwintig. Dat klinkt oud. Maar ik hoop dat ik dan klaar ben met studeren en ehm, ik weet niet wat ik wil gaan doen op mijn zesentwintigste. Ik denk werken bij een leuk tijdschrift. Geen idee eigenlijk, het is nog zo ver!

 14. Again, goed geschreven! Ik dacht ook altijd ‘ooh als ik achttien ben!’ Nouja, dat ben ik nu, niets bijzonders. ;) Over 10 jaar, lastige vraag, iniedergeval een studie verder en op mijzelf wonend.

 15. aaaeh niet teveel plannen , maar als ik mijn eindstage in London ga doen dan blijf ik daar. en als de komende tien jaar half zo mooi worden als afgelopen 5 jaar dan ben ik gelukkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.