Originele dingen om te doen in de trein

Soms is reizen met de trein saai. Steeds dezelfde route, geen interessante mensen om naar te kijken en nog een uur te gaan. Wat te doen? Ik weet wel een paar dingen!

1. Voorlezen.
Ik heb een keer meegedaan aan een columnwedstrijd van Grolsch (niet gewonnen) en sommige columns werden voorgelezen in de trein. Andere mensen vervelen zich ook en waarom zou je dat ook tegengaan? Neem een grappig boek mee en lees voor!

2. Eten en drinken verkopen.
Ga naar de AH to go en koop de hele zaak leeg. Neem een karretje mee en ga eten en drinken verkopen net zoals in Harry Potter.

3. Neem je laptop mee.
En laat jouw (of mijn haha) blog aan iedereen zien. Promotie!

4. Doe alsof je een gids bent.
Vertel dat Den Haag Holland Spoor het oudste station van Nederland is en vergeet je paraplu vooral niet mee te nemen, zodat mensen je nog zien in de massa.

5. Een feestje bouwen.
Hang slingers op, geef iedereen een ballon en zet op elk tafeltje wat bier en bitterballen.

6. Presentatie oefenen.
Oh nee, je hebt over een uur een presentatie en geen tijd meer gehad om die te oefenen. Geen probleem. Laat heel de coupé meegenieten van jouw spreekvaardigheid.

7. Sporten.
Ren heen en weer door de coupé, neem je tennisracket mee of ga voetballen. Als mensen je gek aankijken, zeg je: ‘Ja, ik heb geen tijd om te sporten en zo sla ik twee vliegen in één klap!’

Natuurlijk zijn deze dingen niet serieus ;) (al zou ik sommige dingen best willen doen om te zien hoe mensen reageren, vooral 1 en 5, wie gaat deze uitdaging samen met mij aan? Mail me of zeg het in een reactie!) Weet jij wel iets origineels om te doen in de trein, dat ook nog uitvoerbaar is?

50 gedachtes over “Originele dingen om te doen in de trein”

 1. Geweldig! 1 en 5 wil ik best met je ondernemen! Ik en een vriend hadden een paar jaar geleden het idee om op Valentijnsdag als “love-ladybugs” verkleed te gaan (we hadden allebei lieveheersbeestjes-vleugels en iets op ons hoofd) en de treinen en perrons te bestrooien met rozenblaadjes. Alle benodigdheden waren gekocht, helaas haakte de vriend af op het laatste moment… Ik was te schijterig om het in mijn eentje te doen.

  1. Superleuk idee dat van love-ladybugs, ook leuk om te doen :D Nou ja zeg, hoe durft hij af te haken!

   Maar deal deal, serieus, we gaan het doen, daar houd ik je aan :D

 2. Dit lijstje kan ik zonder meer aanvullen, daar moet ik zelfs niet bij nadenken:
  1. broek naar beneden en doen alsof je op het groot toilet zit
  2. zogezegd slapen en heel hard beginnen snurken
  3. in je boek lezen, en telkens heel hard beginnen lachen
  4. moppie, moppie roepen, rondkijken en zeggen dat je je muis/rat kwijt bent
  5. moppen tappen (=vertellen)
  6. slaapwandelen
  7. rondkijken, zoeken en zeggen dat je je briefje van 100euro verloren bent

 3. hoezo vervelen in de trein?
  geen dag is hetzelfde
  zelfs het uiitzicht niet
  ga op in de flow
  maak deel uit van het patroon
  wat blijkbaar anderen
  met je volgen
  het schept een band
  na enige tijd kun je op
  op iemand afstappen
  en contact leggen
  maak een dagboek en observeer
  ga voor de lol
  eens op een andere plek zitten
  of vraag waarom hij of zij
  er onlangs niet was
  zie je nu wel
  plezier dus
  fijne reis
  misschien kun je
  ook hier eens
  spreken met de machinist
  hou het kort voor niet
  al te veel vertraging

 4. Toen ik klein was, was het altijd: Ik zie ik zie wat jij niet ziet, daarna werd het: Wie het eerst eeeen ….. (schaap, koe, blauwe auto) ziet. En rondrennen door de verschillende coupés, al werd dat niet heel erg op prijs gesteld door de medereizigers. Die kunnen gewoon niet zoveel creativiteit aan. Haha ;)

 5. Het feestje bouwen heb ik al een keer gedaan. Hier moet ik wel bij vermelden, dat de trein vrij leeg was en wij net van z’n hiephoi uit een restaurant kwamen. Dan ben ik nogal geneigd dingen opeens een heel goed idee te vinden. Best lollig als je het mij vraagt. Mensen gaan er ook van lachen, wat best uitzonderlijk is in Nederland. Alleen heb ik geen slingers opgehangen, omdat dat nogal lastig gaat in een trein, Wij hebben het bij ballonnen gehouden. Ik heb er zelfs nog foto’s van.

 6. Ik hou het altijd (heel origineel) bij lezen of muziek luisteren en als een zombie uit het raam staren. En ’s ochtends doe ik altijd mijn vaste in-slaap-sukkelen-terwijl-ik-probeer-niet-te-kwijlen-of-te-snurken-routine (is moeilijker dan je denkt).

  Oh ik zag ooit ergens een leuke quote, ik zal hem even parafraseren. Hij was van d’een of d’andere vaderlandse dichter (ben nu zowel dichter als precieze quote vergeten). Ging ongeveer zo:

  Ik zag vandaag een man een boek lezen in de trein. Verder leek hij heel normaal.

  :))

 7. Hihi geweldige ideeën! Een vriendin en ik hebben wel eens in de trein iets uitgeprobeerd voor een choreografie. Onze overbuurman kon nog net zijn lach inhouden. Ook op het station zelf hebben we dat wel eens gedaan tijdens het wachten. Dat heeft best leuke reacties opgeleverd, de meeste mensen vroegen waarom we geen petje neer hadden gelegd voor geld, haha!
  Zoals je merkt kan het mij niet zoveel schelen als anders mensen het raar/gek e.d. vinden :P

 8. WAHAH nr 5….. Jammer dat ik niet meer “trein” maar nr 5 had mij geweldig geleken. Oh en nummer 3 zou ook wel mooi zijn nu ik zelf aan het bloggen geslagen ben :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.