Ladies and gentlemen, this is mambo no. 5

Bron

De Cha Cha Cha. De tango. Of natuurlijk de Engelse wals. Ik heb ze allemaal gedanst.

Aan het nummer ‘Mambo No. 5′ heb ik goede herinneringen. Het was namelijk het allereerste liedje waarop ik danste. Nog steeds word ik er erg blij van (hoewel ik inmiddels wel de tekst begrijp)!

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe oud ik was toen ik op stijldansen ging, maar het moet erg jong zijn geweest. Op mijn elfde heb ik goud gehaald en daarna ben ik er vanaf gegaan (helaas kreeg je niet echt goud, dat is nog steeds een grote teleurstelling).
Het kwam door mijn broer, die had er ook op gezeten. Hij werd mijn danspartner. Nu moeten jullie weten dat we zes jaar schelen. Tegenwoordig is het verschil in lengte nog overbrugbaar, maar toen kon ik amper met mijn hand bij zijn schouder leggen. De foto’s zijn dan ook hilarisch (en nee, ik ga ze niet laten zien!).

Ik vond stijldansen heel leuk. Elke zondagavond nieuwe dansen leren en eens in de zoveel tijd moesten we afdansen. Een mooi jurkje aan, leuke muziek en voor veel mensen dansen (eng!). Maar wel een diploma-achtigiets als beloning.

Waarom ben ik er vanaf gegaan? Ik weet het niet meer. Misschien teveel herhaling, toe aan wat nieuws (daarna ging ik op toneel). Helaas, omdat ik toen zo jong was, ken ik de pasjes nu niet meer.

Maar gelukkig voor mij heeft het vriendje ook op stijldansen gezeten. Misschien binnenkort maar eens oefenen ;)

Hebben jullie wel eens aan stijldansen gedaan of vind je het maar een suffe bedoening? (ook een tip trouwens: een workshop/cursus stijldansen aan iemand geven!)

Tags:

36 Comments to “Ladies and gentlemen, this is mambo no. 5”

 1. Ik droomde er vroeger van om op stijldansen te gaan, alleen is dat echt niet te betalen bij ons! haha, misschien dat ik het nog is ga doen in Groningen:)

 2. Haha oh god. Te grappig. Hoe we het doen weet ik niet. Maar morgen komt er van mij een soort gelijke post online. Dan weet je alvast dat ik het niet van jou heb gejat dit idee!

 3. Ik heb 18 jaren lang gedanst, van alles, van ballet, jazz, contemporary, street, hiphop, dancehall en ook een jaartje ballroom.. Met een groepje vrienden was dat. Niks serieus, gewoon omdat het gezellig was. Ook niet iets dat ik echt series of lang zou willen doen!

 4. Ik heb nooit op stijldansen gezeten, maar wel op ballet. Ik ben daar toen mee gestopt, omdat de lerares stopte en ik vond de nieuwe lerares niet leuk :P Daarna ben ik gaan turnen.

  Oh wacht, en vorig jaar heb ik een korte workshop stijldansen gedaan tijdens de introductieweek, ik vond dat echt superleuk!

 5. Super! Ik zelf heb nooit stijldansen gedaan. Behalve dan misschien de rock and roll tijdens de lessen lichamelijke opvoeding op school. Maar die tellen waarschijnlijk niet mee.
  Ik heb wel streetdance gedaan, maar dat is iets helemaal anders..

  Grtjs!

 6. Ik dans zelf heel graag maar ik ben er niet heel goed in. Ik kan wel dansen tijdens het uitgaan, maar ik vraag me af dat ik wel in staat ben om echt aan stijldansen te doen.

  Mijn ouders doen het wel samen!

 7. Ik heb het nooit gedaan omdat de enige dansschool die stijldansen in Deurne aanbiedt, een kut dansschool is, (en ik, als balletganger sinds ik 4 ben, ga natuurlijk niet bij de concurrent lessen volgen, duh). Maar het lijkt me wel super leuk eigenlijk ergens. Wel handig om je broer als partner te hebben joh! :)

 8. Ik denk ook wel dat er minder mannen dit soort dansen beoefenen.

 9. Ik denk dat als je nu begint, je het snel weer onder de knie hebt. :)
  Ik heb nooit gedanst, en ik kan er ook niks van. Twee linkervoeten zullen we maar zeggen. ;)

 10. Stijldansen?
  Steil dansen!
  Dancing on the ceiling
  Gewoon bewegen op muziek
  Op de disco-beats
  De ska and reggae moves
  Of stevig rocken

 11. Ik heb ooit met school een workshop stijldansen gedaan, maar dat is al zolang geleden dat ik alles allang vergeten ben ;)

 12. ik kan absoluut niet dansen :P als klein meisje zat ik wel op dansen gewoon met klasgenootjes maar wat was ik slecht haha. Kon pasjes niet onthouden enz :P

 13. Ik vond dansen altijd vreselijk…. tot ik bij toeval geconfronteerd werd met country dansen. Ik ben blijven plakken (was de jongste op dat moment van een groep van 27, de gemiddelde leeftijd was 40+) en het was zo vreselijk gezellig (overigens een groot aantal Indische mensen die wel van lekker eten hielden.) Uiteindelijk, tijdens een evenement in Rijswijk werd ik door Bob de Jong gevraagd om met zijn team mee te dansen in de Country Music hall of Fame. Een theatershow die door heel NL ging. Echt fantastisch was dat.. De groep: The country Line dance Machine heeft een aantal leuke prijzen in de wacht gesleept en zelfs mee gedaan aan het WK. Stijldansen kan ik nog steeds niet, maar ik denk dat ik het best snel op zou pikken als ik daadwerkelijk op les zou gaan. Helaas is mijn vriend niet zo ritmisch hihi…

 14. Ik heb een jaar lang op stijldansen gezeten! Super leuk vond ik het, jammer dat ik ben gestopt eigenlijk.

 15. Mijn ouders hebben jarenlang op stijldansen gezeten. Toen ik een jaar of 17 was had mijn moeder op haar verjaardag een jurkje van toen van de zolder gehad om vervolgens eerst mij en daarna mijn zusje erin te hijsen. Vreselijk gênant met al die familie en kennissen, en het was ook nog een afzichtelijke dansjurk :P De twee foto’s, mijn zusje en ik beiden met verwrongen gezichten van “vinden wij dit leuk?”, staan nog in huis. In een vitrinekast nog wel. Aaargggh… Moeders… ;)

  Ik heb wel jaren op toneel gezeten (: Leuk dat we dat overeen komen, je hoort het niet zo vaak! (: Stijldansen overigens ook niet, tof dat je dat hebt gedaan met jouw broer!

  Veel liefs,
  Iris Anastasia.

 16. Toen ik een jaar of acht was heb ik een jaar op stijldansen gezeten. Ik vond het op zich wel leuk, alleen pakte ik alles veel sneler op dan de rest van de groep, dus was het wat dat betreft erg saai. Dat is dan ook de reden waarom ik het later niet meer op heb gepakt, ik was bang dat ik het saai zou gaan vinden.

  Dat nummer is trouwens echt heerlijk om op te dansen!

 17. Ben dol op de tango, maar ik me er niet aan beginnen!

 18. Ik heb het zelf nooit gedaan. Vind het er wel vet uitzien. Maar is niets voor mij ;)

 19. Om eerlijk te zijn: ik vind het eigenlijk totaal niet leuk en het ziet er ook redelijk saai uit (sorry voor deze harde reactie, maar dat is mijn mening). Ik zou nooit op stijldansen gaan, ik laat me liever helemaal los ^^.
  x

 20. Hahah dat liedje is fantastisch en inderdaad.. nu begrijp ik de tekst WEL. Maar ik heb nooit op stijldansen gezeten & het vriendje ook niet. In mijn vriendengroep was het ook helemaal niet hip (in andere groepen wel, rond je 14e moest je er dan aan geloven) dusja. Misschien ooit voor ‘de grote dag’!

 21. Nee, nooit gedaan. Ik vind het heel mooi, maar het trekt me verder niet aan. Salsa lijkt me daarentegen wel heel leuk, maar ik denk niet dat dat onder stijldansen valt?

 22. Ik zou best wel eens een keer willen stijldansen… ik heb het wel eens op school gedaan en toen was het best leuk om te proberen, helaas bakte er niet al te veel van ;) Maar gewoon voor de fun lijkt het me best leuk!

 23. Ik heb twee jaar op stijldansen gezeten met een vriendinnetje (onze dansschool had geen vaste partners) vanaf mn 14e ofzo. Maar na het tweede jaar ben ik gestopt omdat ik de pasjes niet meer kon onthouden. Ze gingen mij te snel. Maar ik vond het wel leuk. en ik hoor nog steeds de telling van de quickstep als ik don’t lie van de black eyed peas luister.

 24. Ik heb zelf nooit op stijldansen gezeten, maar vind het er wel altijd heel mooi uitzien :)

 25. Bij mij staat stijldansen zeker op het to do lijstje. Ik vind het helemaal niet oubollig, maar net heel knap.
  Jij leek mij trouwens helemaal geen stijldanstype, ik zag in jou meer breakdance-actige toestanden :-)

 26. Mij lijkt het heel leuk! Maar ik kan dat dus momenteel niet, heb ooit in een cursus swingen aangeleerd, maar ‘k ben de pasjes vergeten..
  In elk geval, voor ik trouw, moet ik met mijn vriendje zo’n cursus gevolgd hebben ;-)

 27. Ik doe moderne dans (een mix van street-, jazz-, clipdance en hiphop), maar van stijldans heb ik nog niet gehoord!

 28. Lijkt me wel leuk, maar ik kan geen danspartner vinden, want mijn vriendje gaat het niet doen.

Leave a Reply