Op de basisschool

Wat was het leven toen nog makkelijk. Spelen, taal en rekenen, spelen, knutselen en tekenen, en vooral spelen: de basisschool. Al moet ik bekennen dat ik toen al in paniek raakte over de kleinste dingen (‘Mama, ik moet morgen een indianenpak hebben en die heb ik niet en iedereen heeft die wel en en en!’).

Op de basisschool vond ik bijna iedereen wel aardig. Ruzie? Ik wist niet wat dat was. Ik speelde spelletjes zoals vader en moedertje, tien tellen in de rimboe en verstoppertje. Mijn beste vriendin en ik hadden vriendschapkettingen. Zij het ene stuk van het hartje, ik het andere.

Op de basisschool vond ik mensen van twintig héél oud, nu ben ik zelf twintig. We zongen liedjes in de klas, gingen scoubidouen (kennen jullie dat nog?) en elke maand was er wel een nieuw soort speelgoed wat je móest hebben (Furby, Pokémonkaartjes, een step) .

Op de basisschool bestond de grote, boze wereld nog niet.

Soms zou ik willen dat ik er weer op zat.

Tags:

38 Comments to “Op de basisschool”

 1. Furby, pokémon. Ik herken alles. Verstoppertje, VIEZE KANT LEKKERE KANT. Dat was onze tijd. Wat zouden ze tegenwoordig doen op de basisschool? Come zuipen?

 2. Nee, de basisschool heb ik nooit echt leuk gevonden. Groep een en twee waren wel oké, maar daarna ben ik van school gewisseld (goede school verder, daar niet van) en vond ik het minder.

 3. hihi, ik vond kindjes uit groep acht al HEEL GROOT. waarschijnlijk had ik mezelf nu toen echt een oma gevonden :’)

  • haha idd Marlou.. Zo keek ik ook tegen de kinderen uit groep 8 aan! Nu zit mijn kleine boef ik groep 5 en ben ik 30… Ik weet nog zo goed hoe het voelde om in groep 5 te zitten. En als je jarig was hoe je alles klassen langs moest… Vreselijk vond ik dat WAHA

 4. nah … dat was niet echt mijn tijd :’)

 5. Ik wil ook best terug naar de tijd dat de grote, boze wereld nog niet bestond ;)

 6. Snap precies wat je bedoeld, soms wil ik ook wel terug.. maar ben ook wel is blij dat ik nu meer weet dan toen ^^

 7. Heerlijk eenvoudig was het toen. Gelukkig heb ik nu ook niet zo’n moeilijk leven. Meer verantwoordelijkheden dat wel.

 8. Haha, geniet maar van het twintig zijn, want straks ben je veertig en verlang je weer naar deze tijd :P Je wilt altijd wat je niet (meer) kunt hebben.

  Oké, en als je echt heel graag weer terug wilt naar de basisschool, dan gaan we een keer tikkertje spelen :)

 9. Ik vond de basisschool tot groep 4 leuk, toen had ik echt een halve klas vol aanbidders :) Toen kreeg ik een bril en was het over, best wreed eigenlijk ;)

 10. Heerlijk die tijd!

 11. Voor mij was het eerder andersom. Ik werd altijd gepest op de basisschool en ging met buikpijn naar school. (scoubidouen ken ik trouwens nog wel ;)) En nu op de middelbare tijd hoef ik me daar nooit meer zorgen over te maken. Onze nieuwe (inmiddels zes jaar oude) klas is hartstikke gezellig en er wordt bijna niemand gepest. Ik gelukkig ook niet meer, en ik had nog wel een buitenboordbeugel toen ik in de eerste kwam!!

 12. Dat denk ik dus elke dag weer, als ik op de basisschool ben als overblijf juf. Hoewel de basisschool vaker niet dan wel leuk was, was het leven simpeler.

 13. Nope, ik wil nooit meer terug naar de basisschool. Het was horror. Heb ik ook geen heimwee, scheelt weer ;)

 14. Hmm… De basisschool was best wel fijn he. Geen tentamens, afstudeerscripties of andere narigheden, maar gewoon lekker van half 9 tot half 3 eigenlijk gewoon bar weinig uitvoeren, een beetje buiten spelen en nog minder uiitvoeren. Bij ons was het toppunt van het jaar de sportdag. Al kwam er op die dag van sporten eigenlijk bar weinig terecht. Beetje spelletjes doen, visje eten en je vooral heel weinig zorgen maken over alle narigheid in de wereld. Best wel fijn, die basisschool. Zullen we anders gewoon een dag tot de nationale “ik ga terug nar de basisschool”-dag benoemen?

 15. Soms verlang ik er ook wel naar terug. Maar nu ik zelf voor de klas sta zie ik wel dat er een hoop is veranderd sinds dat ik er zelf in zat. Of misschien is het gewoon de manier hoe je er naar kijkt.

 16. Als je je mocht afvragen waarom ik in de vakantie met basisschoolkinderen werk ;-)

 17. Ohhh ja, goeie ouwe tijd. Vies en lekker, springtouwen, Annemaria Koekoek, knikkeren, I did it all! Hoewel ik moet zeggen dat ik redelijk vaak ruzie had met bepaalde meisjes in mijn klas..

 18. jaaa alleen groep acht vond ik leuk !

 19. Ik heb niet zulke hele positieve herinneringen aan de basisschool. Ik werd regelmatig gepest en in groep 7 zelfs zo erg dat ik een half jaar lang elke dag moest overgeven van de spanningen. In groep 8 hebben we uiteindelijk alles op een goede manier afgesloten. Jammer dat de leerkrachten toen pas ingrepen, maar beter laat dan nooit.

  Wel verlang ik soms terug naar de kindertijd. Gewoon lekker spelen, spelen en nog eens spelen zonder je ergens druk om hoeven te maken. En zonder verantwoordelijkheid. Ja, dat zou best fijn zijn :)

 20. Ik ook (: Dank je voor dit heerlijke sentiment-moment!

 21. Kochten zoethout
  Voor een cent…
  Nou in mijn tijd
  Was dat een dubbeltje
  Het kleinste muntje van zilver
  Wij speelden buiten
  Met en voetbal
  Zagen Nederland
  Verliezen tegen de Duisters (’74)
  Verstoppertje, boompje verwisselen
  Meisjes plagen zoentje vragen
  Woensdag middag naar de voetbal
  Swiebertje en stuif es in!
  Al weer zo lang geleden
  Wij hadden meer tijd en ruimte
  Geen computer, mobielltje
  Of MSN of twitter
  Ongestoord jeugdig zijn
  Ik ben nooit oud geworden

 22. aah ik mis de basisschool ook;) (t/m groep 7 dan;))
  mijn grootste zorg was toen dat ik niet meer tot half 7 naar buiten kon, omdat ik om 6 uur eet, hihi

 23. Och ja, die goede oude tijd. Flippo’s, knikkeren, elastieken..

 24. Ik zou voor geen goud meer terug willen naar de basisschool. Ik werd namelijk gepest en genegeerd. Ik had dyscalculie, maar dat wisten ze niet, dus ik heb enkele jaren optel en aftrek sommen gemaakt als “eigen programma”.

  Soms hemel ik de 2e en de 5de nog wel eens op van de middelbare school, maar ja, als ik heel eerlijk ben, vond ik dat ook niets aan. Een noodzakelijk kwaad. Het was meer de omgang met mijn vriendinnen die ik leuk vond. :P

 25. Zucht ik zou alles laten vallen om weer naar de basisschool te mogen..

 26. Dan ga je toch! Hihi ik geniet nog elke dag van de kids op de basisschool..al is het toch wel hard werken als juf. En dat zag ik toen niet echt ;)

 27. Mijn basisschool tijd was ook lekker onbezorgd. Ik maakte me alleen zorgen om m’n tamagotchi, haha ;p Heb ook al eens een basisschoolreünie gehad, leuk om iedereen na heel veel jaar weer eens terug te zien :) En ook erg grappig om de basisschool zelf weer eens van binnen te zien, wat zijn die kleuterwc’s toch klein (laag) zeg :p Nostalgie, haha!

 28. Mijn basisschool tijd was helaas niet zo fijn, ik ben blij dat ik wat ouder ben en in een klas zit met mensen die ietsjes meer op mij lijken. Hoewel het geen huiswerk hebben wel fijn was *gaat weer aan haar wiskunde*

 29. Ja, geweldig die tijd. Soms word ik weleens sentimenteel als ik eraan denk. Hoe weinig zorgen je had. Hoe lekker het leven was, geen huiswerk als je thuis kwam van school… *zucht*

 30. Ja… Vaak zou ik willen terugkeren, maar dat gaat jammer genoeg niet :(.
  x

 31. Nee, mijn leven is nu een stuk beter dan toen. Was niet zo populair ;)

 32. Ja ,de basisschool mis ik ook soms. Het was toen vooral makkelijk dat iedereen met iedereen speelde, nu heb ik kliekjes op school :P

 33. Soms verlang ik ook wel weer terug. Het was allemaal heel simpel toen en zorgeloos, heerlijk!

 34. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad op de basisschool. Soms verlang ik ook wel weer terug! Op mijn basisschool deden we altijd een spelletje genaamd: “Jongens pakken de meisjes”.. het sloeg echt nergens op, maar het was zo leuk!

 35. Dat is nou toevallig, net hadden we het hier nog over de basisschool. Ik vond de achtstegroepers al oud toen, dus wat ik van mensen van 20 dacht weet ik niet.

 36. I miss it too. Nee serieus ik denk dagelijks zat ik nog maar in groep 4 met die leuke vriendjes en vriendinnetjes, no worrys only love :)! I MISS IT. zo erg, dat ik wel is jaloers op nichtjes ben! *schaam*

 37. Als ik de basisschooltijd kon vergeten of overslaan zou ik ervoor tekenen. Ik zou nog niet remmen als de pestkoppen van die tijd voor mijn auto oversteken.

Leave a Reply