D.A.N.C.E.

Bron

Ik ga wel eens uit. De laatste tijd niet meer zoveel, dat krijg je met een vriend, vriendinnen die allemaal een andere agenda hebben en geldgebrek. Behalve een wijntje (niet voor iedereen, maar voor de meesten wel) hoort daar ook het dansen bij. Ik kan dit in mijn geval met één woord beschrijven: faal.

Kijk, ik ben niet echt een uitbundig type. Met alcohol gaat dat al wat beter, maar wat het dansen betreft blijft er altijd een rem op zitten. Ik beweeg een beetje heen en weer (‘Laura, waarom dans je niet? Je moet meer met je heupen bewegen!’) en daar blijft het dan ongeveer bij. Ik schud niet met mijn kont, zwiep mijn haren niet heen en weer en ik weet nooit waar ik mijn handen moet laten. Nee, ik ben geen robot en ik heb echt wel ritmegevoel (ik heb op stijldansen gezeten en ik heb goud, dus, puh, helaas krijg je dan niet echt goud, maar is het gewoon een naam). Dus. Ik weet het niet. Pure schaamte.

Totdat ik op mijn kamer ben. Ik zet een leuk nummer op en voordat ik het weet, ga ik los (oké, mijn definitie van los dan, ik ga niet dansen zoals van die vrouwen in boemboem-muziek). Of het goed dansen is, weet ik niet. Maar ik heb er plezier in (niemand die naar me kijkt, geen kanikweldansengedachtes, geen mensen die zeuren dat ik meer moet bewegen) en daar gaat het om.

Dan ga ik nu even verder dansen.

Tags:

36 Comments to “D.A.N.C.E.”

 1. Ik ken het. Optreden met een dansgroep vind ik geweldig, zelfs als het improv is, maar zet me in een bar/dancing/club/whatever en ik klap dicht. Vinden veel mensen wel gek, zeker als ze mij ook eens een voorstelling hebben zien dansen. Veel gehoord: “Maar jij zit toch bij een dansgroep? Jij kan dansen.” Is misschien ook wel een beetje raar, maar krijg dat schaamtegevoel (nog) niet zomaar uit m’n systeem. Thuis dans ik echter het hele huis door ;) Erg herkenbaar stukje dus!

 2. Wacht – krijg je geen echt goud?! Shit, daar gaat mijn plan om miljonair-slash-danstalent te worden… :p (moet ik toch gaan meedoen aan So you think you can dance… denk je dat de wereld daar klaar voor is?)

 3. Haha, dat is ook precies zo bij mij! Als ik zou uitgaan, zoals ik soms naar een schoolfuif ga of zo, dan dans ik ook zo super dom, maar als ik muziek op zet (of ga dansen) dan is het echt helemaal los ^^.
  x

 4. ohh ik heb echt ZOOO ERG hetzelfde!! (al twijfel ik of ik wel ritmegevoel heb maar dat terzijde ;))

 5. Doet me denken aan het nummer van ‘De Dijk’ ‘Muzikanten dansen niet, als ze dansen is er niemand die het ziet…’ Dus zit er welicht een onontdekte musicus in je?

 6. Ik herken dit zoo… Op dat ritme-gevoel na. Daarover twijfel ik wel of ik dat heb. Als ik alleen thuis ben of op mijn kamer dan kan ik dansen en me laten gaan, zonder alcohol.
  maar als ik uit ben dan sla ik vaak dicht.. Dat is ook de reden waarom ik liever ergens wat ga drinken en kan kletsen dan dat ergens de muziek zo hard staat dat je alleen maar moet dansen ;)

  Liefs!

 7. Haha, ik kan gewoon niet dansen. Enikheb wél ritme gevoel, want ik heb vier jaar op muziek gezeten en kreeg een acht voor ritmegevoel. Hah. Maar dansen…. Dat doe ik dan gewoon liever even niet.

 8. Ooh grappig, ik doe ook aan stijldansen en begin dit seizoen aan topklasse! :D
  En ach, ik kan in het openbaar ook niet dansen, dus misschien is het gewoon een dansers kwaaltje ;D

 9. Dansen heb ik al heeeeeeeeeeeeeeel lang niet meer gedaan.

 10. komt me heel erg bekend voor! En ik drink niet genoeg alcohol om echt los te worden op een avond, dus het blijft bij het wiegen. En na ’n uurtje of twee wiegen heb ik het dan ook écht wel gehad – m.a.w. ik ben geen zo’n uitgaanstype :p

 11. Is het niet mogelijk om een kleine webcam in je kamer te plaatsen zodat wij ook kunnen meegenieten van je dansbewegingen in het geniep. Youtube-hit in aantocht.

 12. ik doe ook geen dingen die je in videoclips ziet. wel het ‘ dance like no one is watching’ gewoon op de dansvloer – wel met fijne indie liedjes – en het maakt me niet uit of er 10 mensen op de vloer staan of 100. gewoon genieten

 13. Leuk om te lezen.
  Zelf ga ik wel helemaal los tijdens het uitgaan, ook zonder een druppel alcohol. Ik geniet ervan en het kan me echt niets schelen als andere mensen toekijken en er iets van vinden.

 14. Ik snap wat je bedoelt. maar ik heb ook totaal geen ritmegevoel dus als ik uitga schaam ik me rot. Thuis draai ik helemaal door als ik dans, haha :)

 15. Herkenbaar! Ik houd er ook niet van om in het openbaar te dansen, voel me echt heel snel bekeken. Hetzelfde trouwens met zingen. In het openbaar zal ik nog geen kinderliedje zingen (ik hoor mezelf niet en zing mede daardoor gigantisch vals) terwijl ik rustig mee ga zitten blèren als ik alleen thuis ben!

 16. Haha, heerlijk hè! Ik kan me er nooit zo druk om maken wat men van mijn danskunsten vindt, als ik er maar plezier in heb. En dat gebeurt zowel buiten als binnenshuis ;)

 17. Bij mij is het altijd een beetje afhankelijk van de mensen waar ik mee ben. Als zij meer uitbundig dansen dan ga ik daar makkelijk in mee, terwijl ik het van mezelf uit misschien niet zo snel zou doen.

 18. Haha dat doe ik ook altijd, inclusief haarborstel die als microfoon moet dienen :P

 19. De spiegel op mijn kamer is de enige die mijn wilde danstalent ziet :P

 20. Ik kan ook echt niet dansen, ik moet eerst heel erg veel coloa & energydrink ophebben (:

 21. Ik kan vanzelf Idool winnen – zij het op mijn kamer met mijn haarborstel. Laura, dat dansen is echt de normaalste zaak van de wereld ;-)

 22. Ahh wat jammer dat je je alleen op je kamer durft te laten gaan…
  Niets heerlijkers dan helemaal los te gaan samen met vriendinnen op de dansvloer..!
  En het gaat er niet om of het goed gaat, het gaat er om dat jij het naar je zin hebt! Toch?

 23. Soms heb ik ook van die alleen-op-mijn-kamer-dansmomentjes!
  Het is alleen een beetje awkward als er plots iemand binnenkomt *spreekt uit ervaring* :(

 24. Beetje herkenbaar wel :) In het begin sta ik echt te kijken; WHUT maar als ik dan een wijntje of 2 op heb en een beetje schijt aan alles krijg, lukt het wel. Maar mijn kamer blijft mijn beste dansplek!

 25. Same here. Met alcohol gaat het meestal wel hoor XD. Al vind ik het niet zo erg om te dansen in een club ofzo. Iedereen zit zo op elkaar gepropt dat niemand eigenlijk ziet of je goed of slecht danst.

 26. Als ik uitga dans ik wel, maar heb ik wel lang nodig voordat ik loskom. Of de alcohol daar nog invloed op heeft weet ik niet, haha. Op mijn kamer ga ik daarentegen helemaal los! ;)

 27. Ik ben op een feestje vaak de eerste (met mijn vriendin samen) die gaat dansen, ik durf het wel en ik vind het leuk ook. Op mijn kamer dans ik niet zoveel, daar zit ik vaak achter mijn laptop, muziek wel aan.

 28. Hee,
  lang leve dansen! En het (voor mij altijd daarbij behorende) falen, en daar vervolgens geen reet om geven :D

  en jij hebt ook een blog, jeej :D maar ik ken jou niet toch? Je komt me althans niet bekend voor. Of mijn hersens laten mij weer eens in de steek. Ook dat gebeurt wel eens.

 29. Hahaha, herkenbaar. Ik kan dansen, ik zit zelf op hiphop en modern, vind het fantastisch om te doen, doe het liefst later wat met dansen in musicals. Maar als ik een discotheek sta ofzo, nou nee hoor, dan ben ik opeens zo stijf als wat… Geen idee waarom, haha.

 30. Zo herkenbaar. Ik kan ook totaal niet dansen als ik naar een feest ga, maar lekker in mijn eentje op een lekker nummer gaat dan weer wel!

 31. Dansen is leuk! En iedereen kan het :D Ja, ik dans het liefste elke dag!

Leave a Reply