De badkamerblues

Pas op: dit is een overdreven zeikblog. Bedankt voor uw aandacht.

Onze badkamer werd verbouwd. Dit is natuurlijk iets om blij mee te zijn: lang leve de regendouche! Maar voordat het allemaal zover was, moest er nogal wat gebeuren. Dat gingen we niet zelf doen (twee linkerhanden zit bij ons in de genen), maar dat deden de badkamermannen.

Nu moeten jullie weten dat de verbouwing twee weken duurde. Dit waren mijn laatste weken vakantie. In de vakantie hoor je uit te slapen en leuke dingen te doen, óók die laatste twee weken. Mais ce n’est pas possible. Ik moest elke dag vroeg mijn bed uit en aangezien iedereen naar school/werk was, moest ik thuisblijven. Om koffie te zetten.

Ja, ik heb twee weken lang voor koffiemevrouw gespeeld. En het erge is: ik kreeg er niet eens voor betaald. Het enige wat ik eraan heb overgehouden is dat ik weet dat de ene badkamerman koffie met melk en suiker wil en de andere zwart met suiker.

Wat ook heel leuk is, vooral als je net als ik ongeveer elk uur minimaal tachtig keer moet plassen, is wanneer ze het water eraf doen. Tip: zet vooral geen rustgevende ‘muziek’ in de vorm van watervallen aan.

Bij een badkamer horen ook zaken als een douche, wc, wasbak etc. Na al veel herrie en gesloop kwamen de badkamermannen die brengen. Dat doen ze natuurlijk nét die ene tien minuten dat je moeder even naar de Albert Heijn is en jij nog in je pyjama (relaxbroek + oversized Oasis-bandshirt) rondloopt. Tot zover de illusie van mijn stijl en elegantie.

Dan heb ik het nog niet over het moeten douchen bij andere mensen (‘Daar ben ik weer!’), het stof, de radio (die natuurlijk nooit op een leuke radiozender staat) en het feit dat ik twee weken amper een sociaal leven had (oké, dat is overdreven, MAAR TOCH).

Maar het is voorbij. Thank God! Elke dag kan ik de regendouche verblijden met een bezoekje, ik kan gewoon weer tachtig keer per uur plassen en er is niemand die mijn Oasis-shirt meer ziet.

Dus handjes in de lucht: de badkamerblues is voorbij!

Tags:

35 Responses to “De badkamerblues”

 1. Hihi, was dat koffiezetten en niet naar de wc kunnen gaan toch niet voor niets!

 2. Hihi, heb ook een hekel aan watervallenmuziek… Je kan vast raden waarom! ;)

 3. Het scheelt dat er resultaat is, anders was het wel heel zielig geweest! :)

 4. Twee weken badkamerterror wegen toch niet op tegen het genot van een regendouche nu neem ik aan? voor een echte regendouche zou ik makkelijk twee weken volhouden. En daarna pas de blues bezingen onder de regendouche. Moet toch een stuk beter klinken denk ik.

 5. en nu extra genieten van de regendouche …

 6. Twee jaar geleden hadden we een lekkage in de badkamer. Dat betekende dat we ons niet konden douchen en niet naar de wc konden. Heeft ongeveer een maand geduurd. En inderdaad; douchen bij anderen is niet je van het. Voor een keertje gaat het nog wel, maar na een week vond ik mezelf wel erg opdringerig, ook al vond mijn ‘douchegezin’ het eigenlijk wel leuk dat ik regelmatig aanbelde.

 7. Mijn moeder heeft ook constant het plan om de badkamer te verbouwen. Ik blijf constant hopen dat ze dat doorzet als ik het huis uit ben.
  Een keuken is irritant als die gesloopt word, maar een badkamer is echt horror.

 8. Ik vind het ook altijd een hel, als de badkamer opnieuw gedaan wordt. Maar je hebt het overleefd, congrats! Geniet van je nieuwe douche, haha klinkt wel goed!!

 9. Haha het klinkt als de hel. Mijn huisgenoten hebben de badkamer ‘verbouwd’ (nieuwe douche met gigantische douchekop) toen ik op vakantie was, dat is pas service! :P

 10. Haha leuk geschreven!
  Maar idd het lijkt mij ook vreselijk om twee weken lang voor koffie juffrouw te spelen, en al helemaal in je laatste twee weken vakantie!

 11. Vreslijk hé! Je kunt gewoon niet doen wat je normaal wilt doen..
  Maar nu kun je nog fijner douche ;)

  Liefs!!

 12. WAHAHHAA…

  Ja inderdaad… Wij hadden dat ook. Gelukkig kon ik nog in mijn oude woning douchen (en naar de wc) de badkamer was nl het eerste wat onderhanden werd genomen voor dat we daadwerkelijk gingen verhuizen. Maar ja, je wilt wat hebben, dus daar moet je wat voor over hebben.. Wat ik nog het ergste vond was al het stof overal……. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd :)
  Veel douche plezier…

 13. Jeej, blij dat het voorbij is! Ik heb een paar jaar geleden in exact dezelfde positie gezeten. Geniet van de regendouche!

 14. Wat grappig om te lezen want een vriendin van mij maakte dit ook mee. Ze had vakantie werkte heel de dag voor koffie/thee vrouw haha en dan weer poetsen etc. Gelukkig is het voorbij Laura!

 15. oh ja en hun gingen ook helemaal de badkamer vernieuwen.

 16. Haha, leuk geschreven. Gelukkig zijn ze nu eindelijk klaar :) Geniet maar van je splinernieuwe badkamertje!

 17. Whaha, ja gelukkig is mijn badkamer nog heel mooi :). En anders ga ik wel gewoon 2 weken bij m’n opa en oma wonen :). Niks voor mij.

 18. Haha, gelukkig kun je nu weer van je rust genieten :)

 19. Herkenbaar. Verbouwingen van welke soort dan ook, zijn verschrikkelijk. Je weet dat het moet en je er profijt van krijgt, maar toch.

 20. Ik vind het echt zo vreemd als er allemaal mensen in mijn huios rondlopen (:

 21. Heel erg herkenbaar! Gelukkig wonen mijn oom en tante naast ons, konden we daar douchen :)
  Geniet van je regendouche!!!

 22. Hahaha, ik moet echt lachen om hoe je dit schrijft! Fantastisch! En inderdaad erg vervelend als mensen de hele tijd over de vloer komen en alles wat erbij komt.

 23. Hahah fijn! Ik heb een maand boven moeten leven toen alles beneden verbouwd werd.

 24. Arme jij. Gelukkig is het voorbij. Ik vond het ook niet leuk toen onze bovenverdieping werd verbouwd.

 25. Jij schrijft echt zo leuk ;) Ik had tijdens het lezen van dit artikel vanaf het begin al een brede grijns op mijn gezicht! Hoe ongemakkelijk de situatie ook was… :P

 26. Je hebt nu wel (neem ik aan) een mooie badkamer ;), dat scheelt weer, is het koffie brengen toch niets voor niets geweest. Geniet van je regendouche ^-^!

  Xoxo, leoniae
  p.s: Bedankt voor je reactie op mijn blog leoniae!

 27. Haha, echt wel erg! Wel leuk dat de badkamerblues nu over zijn ^^.
  x

 28. Bij ons werd de keuken ook eens verbouwt. Gevolg: kamerswitch!
  Mijn kamer werd de gemeenschappelijke slaapkamer, de kamer van mijn broer de kampeerkeuken en mijn moeders kamer de bed-met-tv-kamer.
  Gelukkig moest ik geen koffie zetten ;)

 29. Haha dan besef je pas hoe erg het simpele van niet kunnen douchen is ;)

 30. Bij anderen douchen is echt a-relaxt

 31. Proof. WC en douche in één badkamer is overrated.

 32. Ik veronderstel dat je nog thuis bij je ouders woont. Dan moet ik zeggen dat hun faktuur voor water ook heel erg hoog is als je zo 80x op een dag moet plassen.

 33. Yay! Diep ademhalen en uren douchen ;)
  Hier zijn we bezig met de verbouwing van de keuken. Twee weken lang liepen hier klusjesmannen rond. En dit was nog maar de voorbereiding. Binnenkort meer stoere kerels over de vloer voor kozijnen, vloerverwarming en plaatsing van de keuken. Plus nog wat kleine zaken en dingen die ik vergeet. Ugh.

 34. Trackbacks

Leave a Reply