Everybody in their own imagination decides what scary is

Heel veel dingen zijn eng. De achtbaan die over de kop gaat, over je gevoelens praten of: nieuwe mensen ontmoeten.

Ben ik wel leuk genoeg? Wat als hij of zij me niet aardig vindt? En waar moeten we in hemelsnaam over gaan praten? Dat soort vragen schieten je dan door het hoofd. En dat kan je ervan weerhouden om nieuwe mensen te leren kennen.

Dat is zonde. Want het is leuk om aan de vaste club mensen met wie je om gaat een nieuw persoon toe te voegen. En nieuwe mensen brengen ook weer nieuwe ideeën en onderwerpen. Wie weet word je wel vrienden.

Zelf vind ik nieuwe mensen ontmoeten ook eng. Dat is één van de redenen dat ik ben begonnen met Laura beroept zich. Hierdoor dwong ik mezelf om met mensen te spreken die ik nog nooit eerder had gezien en ik moet je zeggen: tot nu toe zijn ze allemaal heel aardig! En wat ik ook merk: hoe meer ik het doe, hoe minder eng het wordt.

Dus maak eens een praatje met iemand die je niet kent of spreek af met die internetvriend (mits betrouwbaar en natuurlijk wel op een plek waar veel mensen zijn, voor de zekerheid). Ja, het is eng, maar: het is ook ontzettend leuk.

Ontmoet jij vaak nieuwe mensen? En hoe dan?

33 gedachtes over “Everybody in their own imagination decides what scary is”

 1. De afgelopen vijf weken heb ik enorm veel mensen leren kennen, maar ook in Nederland gebeurt het regelmatig. Vooral ook omdat ik naar aardig wat persevenementen ga, tijdens het skateboarden nieuwe gezichten zie en in de trein nog wel eens iemand aanspreek. Vaak is het dus redelijk spontaan; zou het wel tof vinden om bijvoorbeeld andere bloggers te ontmoeten!

 2. ik vond het altijd heel vervelend (nog steeds wel een beetje) maar sinds ik in mn eentje in een andere stad ging studeren gaat het wel beter haha :P ontmoet ze dus bij studie en toneel enzo…
  en nu ontmoet ik dagelijks ongeveer 30 nieuwe mensen ;) patiënten, en eerst vond ik het heel moeilijk om over “niets”(het weer dus) te praten maar gaat me steeds makkelijker af!
  (oh en dan ontmoet ik ook nog iedere ongeveer 5 weken eden heeeeele rij nieuewe mensen bij een nieuw co-schap)

 3. Ik ben toch nog wel een beetje verlegen als het op nieuwe mensen aankomt, maar ik merk wel dat het beter gaat. Ik zeg al makkelijker ‘hoi’ tegen mensen in de sportschool, maar daar blijft het bij.

 4. Ik ben echt een prater, ik kan de hele dag door over van alles en nog wat praten. En zo zouden de meesten het ook niet van mij verwachten, maar ik ben echt verlegen op het moment dat je met iemand die je niet kent moet gaan praten. Dan klap ik gewoon helemaal dicht!

 5. Vroeger ontmoette ik wat meer nieuwe mensen dan nu. Dan sprak ik wel eens af met vriendinnen die ik dan via internet leerde kennen, maar dat is nu eigenlijk een stuk minder. Al zou ik best wel een paar mensen van blogs in het echt eens willen ontmoeten :)

 6. Als fotograaf kom je ook veel mensen tegen. Ik heb vier jaar lang een fotostudio aan huis gehad. Ik had in de weekenden dus vaak vreemde mensen over de vloer. Het was mijn taak om deze mensen op hun gemak te laten voelen zodat ze spontaan op de foto konden. Maar deze zomer besloten om te stoppen en mij te gaan richten op de sportfotografie. Ook daar kom je weer een heleboel mensen tegen. Ik vind het niet moeilijk om tegen vreemde mensen te praten. Misschien heeft het te maken met mijn vorige werk waarbij je toch wel in bepaalde situaties MOEST praten, ook voor grotere groepen.

 7. ow wauw Laura, niets om bang voor te zijn hoor (haha dat weet jij natuurlijk ook wel, maar toch) Wat vervelend dat je dat eng vindt. Ik vind nieuwe mensen ontmoeten het allerleukste wat er bestaat! Echt :D heerlijk om erachter te komen hoe andere mensen in het leven staan en waar zij zich mee bezig houden. En vinden ze jou niet aardig, pech dan. Leuk is anders, maar die mensen hou je toch. (en je bent echt wel leuk ondanks die ene persoon, al je vrienden en familie vinden je toch wel super?)
  Ik vind het knap van je dat je je “angst” te lijf gaat door middel van Laura beroept zich.
  Ga zo door! Het zijn altijd ook leuke stukjes om te lezen.

  1. Ik vind het nu niet meer zo eng hoor :) Maar dat komt, omdat ik het de laatste tijd redelijk vaak heb gedaan en dan wordt het minder eng!

 8. jij durft! Ik vind dat ook maar eng, zomaar mensen aanspreken. Maar je hebt wel gelijk, hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt! Dus misschien moet ik er ook eens mee beginnen!

 9. “Goede middag”
  “Een prettig weekend”
  Is voor veel nabije mensen
  Reeds teveel
  Naarmate ik het
  Hen vaker wens
  Komen ook zij
  Tenslote los
  Gaat de riem
  Ook van hun tong
  Ik spreek graag
  En over alles
  Wat mij bezielt
  Nieuwsgierig naar
  Hun aanwezigheid
  Blijft het bij een zwijgen
  Loop ik verstomd verder…

 10. ik ontmoet eigenlijk best vaak nieuwe mensen…. vooral internationale studenten bij esn-activiteiten, maar ook wel mensen bij concerten of gewoon op straat. ik lach vaak naar mensen 8) en moet soms ook kwijt dat ze een su-per leuke tas of sjaal of watdanook hebben, en dan zeg ik dat ook. dus ja, zoiets. (maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen mensen ontmoeten en echt vrienden maken / vaker met ze afspreken, vind ik.)

 11. Gek genoeg zit er bij mij heel veel verschil tussen werk en prive. Op mijn werk (ik geef workshops) heb ik er totaal geen moeite mee om heel veel verschillende nieuwe mensen te ontmoeten. Maar prive ben ik echt verlegen. Ik denk dat ik als ik les geef de zekerheid heb van een goede voorbereiding waar ik niet heel veel verrassingen heb. Prive is een beetje spannender op dit moment. Vandaar dat ik me onzeker voel. Pfft, dit vond ik ook eng trouwens.

 12. Ik vind nieuwe mensen soms echt doodeng, het slaat eigenlijk nergens op :p Maar ook ik dwing mezelf wel eens. Ik lees hierboven al iets over internationale studenten bij ESN, zo ben ik om m’n sociale netwerk uit te breiden hierbij in het bestuur gegaan. Dat was wel meer tijdelijk, de meeste verlieten Nederland namelijk weer (maar ik ging zelf ook weg). Wel heel leuk en goed om te oefenen met small talk conversaties, haha! Het is ook wel makkelijker als iedereen nieuw is, soms is bij een bestaande groep komen best lastig… Verder ontmoet ik momenteel niet echt nieuwe mensen (behalve misschien via werk, maar werk en privé hou ik ook liever gescheiden, of ‘van zien’ in de sportschool wat niet echt telt). Dit is ook een beetje omdat ik weet dat de kans groot is dat ik niet settle waar ik nu woon. Dus tja, een super sociaal leven heb ik momenteel niet, soms wel jammer. Wel scherp ik oude banden aan en worden zo al bestaande vriendschappen soms hechter. Ook heel gezellig! En zo leer je soms ook nieuwe dingen over vrienden :) Oh, en ik ga binnenkort voor de grap een keer speeddaten, geloof dat het de bedoeling is dat ik dan ook een hoop nieuwe mensen ontmoet ;)

 13. Ik heb de laatste tijd heel wat nieuwe mensen leren kennen omdat ik van opleiding ben geswitcht, maar heb ook al een aantal keer mensen via internet ontmoet. Dat gaat eigenlijk altijd wel goed, al is het natuurlijk de ene keer gezelliger als de andere keer. Ik ben best verlegen, maar als ik me op mijn gemak voel dan kan ik ook goed kletsen. De afgelopen jaren ben ik daarin al best gegroeid… komt vanzelf.

 14. Op zich ken ik al best veel mensen door alle bezigheden die ik heb en ik leer ook dagelijks nog wel nieuwe mensen kennen. Tot op zekere hoogte, want ik moet zeggen dat ik best selectief ben in hoeveel energie ik in nieuwe mensen steek. Ik heb liever een wat kleiner groepje mensen om me heen waar ik helemaal voor kan gaan (en weet dat zij dat omgekeerd ook voor mij doen) dan een hele waslijst aan mensen die je wel kent maar waar je nauwelijks iets van hoort…
  Maar goed, net als een aantal mensen eerder al zeiden ben ik ook best benieuwd naar wat voor personen er achter blogs zitten. Zo nieuwsgierig ben ik dan ook weer wel :P

 15. Komt me wel bekend voor! Naarmate je het meer doet, gaat het steeds beter. Nu ik een minor journalistiek volg moet ik ook mensen gaan interviewen en benaderen en zo, echt een supergoede oefening!

 16. Ik raak altijd vrij gemakkelijk in gesprek met andere, nieuwe, mensen. Pas als er een vriendschap begint te ontstaan komt de onzekerheid bij mij naar boven. Raar eigenlijk hè?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.