Kick-Ass

Bron

Normaal kijk ik lieve/rare/zielige films. Zo’n soort film is dit niet.

Dave besluit op een dag om superheld te worden (niet dat hij echte superkrachten heeft, maar goed). Dit brengt hem in rare en soms gevaarlijke situaties. Gelukkig krijgt hij hulp van andere superhelden, waaronder een klein meisje, Mindy (nee, niet Mega Mindy), en haar vader Damon.

Deze film is echt supergrappig. Bovendien speelt Aaron Johnson erin, die erg like-waardig is (krullen: check, knap: check) (alhoewel hij in deze film wel een beetje het sulletje speelt). En de personages zijn ook geweldig, zoals Hit Girl. Gelukkig voor romantici zoals ik zit er ook nog een beetje liefde in.

Wel kijken: Aaron Johnson en de humor of course.
Niet kijken: Als je iets tegen toyboys hebt (de vriendin van Aaron Johnson is ongeveer tachtig jaar  drieëntwintig jaar ouder). Bah. Niet aan denken!

Leukste quote:  

Damon: ‘So… Have you thought a little more about what you might want for your birthday?’
Mindy: ‘Can I get a puppy?’
Damon: [surprised] ‘You wanna get a puppy?’
Mindy: ‘Yeeah, a cuddly fluffy one, and a Bratz movie-star make over Sasha!’
[Damon is stunned]
Mindy: [laughs] ‘I’m just playing with you, Daddy! Look, I’d love a Benchmade model 42 butterfly knife.’
Damon: [relieved] ‘Oh child… You always knock me for a loop!’

25 Comments to “Kick-Ass”

 1. Ik heb er al zoveel over gelezen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Je citaat heeft me overgehaald: binnenkort is het Kick-Ass voor mij!

 2. O ja, die heb ik in de bios gezien! Was best leuk, wel een tikje gewelddadig soms. Paar vriendinnen vonden hem in ieder geval absoluut niet voor alle leeftijden geschikt. Maar ik vond hem wel cool! En zeker ook wel verrassend en origineel :)

  • Ja, dat is wel waar, dat het soms gewelddadig was. Normaal kijk ik niet van dat soort films, maar bij deze vond ik het wel leuk :)

   • Ja, zeker wel een leuke film :) Maar qua gewelddadigheid vind ik de trailer wel een beetje misleidend, dus dat was wel een beetje een verrassing, haha! Bij de bioscoop werd uiteindelijk zelfs de aangeraden leeftijdsgrens van alle leeftijden naar 13+ ofzo opgehoogd :p

 3. Hmm had hiervoor nog nooit gehoord van de film eigenlijk…

 4. Ik heb hem ooit gedownload maar nog niet bekeken.

 5. Ik moet ‘em nog steeds een keer kijken, hij lijkt me heel leuk! :)

 6. ik heb hem in de bioscoop niet gezien, omdat niemand met me mee wou! Misschien toch maar een keertje kijken :)

 7. ik vond hem ook heel gaaf!

 8. Denk niet dat het een film wordt die ik ga kijken…

 9. Mijn vriend vind die film fantastisch, ik had hem laatst met hem gekeken. Ik vind de humor ook heel scherp, vooral die Mindy speelt haar rol fantastisch!

 10. klinkt als een film die ik moet zien! bedankt voor de tip :)

 11. Ik mag hem nog niet zien, ik wilde er wel naartoe gaan!

 12. Die film ligt al zo ontzettend lang te verstoffen in mijn kast, ik heb hem nog steeds niet gezien. Maar misschien moet ik dat toch maar eens gaan doen :)

 13. Jaaa deze film heb ik in de bios gezien! Ik moet er echt voor in de mood zijn want het is voor mijn smaak een beetje veel ‘bloed’ maarr het is een topfilm. En het stukje dat Damon op Mindy schiet.. heheh.

 14. Ik ben normaal helemaal niet van zulke films, maar bij deze heb ik hard moeten lachen.

 15. Die film trekt mij helemaal niet aan.

 16. Ik vond hem echt leuk :) Ik denk dat ik hem binnenkort nog een keer ga kijken.

 17. Ik vond het echt een vreselijke film!

 18. Ik vond gewoon waar het over ging heel stom, haha. En ik vond het totaal niet grappig en veel te gewelddadig.

 19. Toen ik de naam zag dacht ik “nee, alweer zo’n rare film” maar vriendlief wilde hem toch zien en ik besloot om dan maar mee te kijken.

  Een leuke film! Vooral de relatie tussen Mindy & haar vader.

Leave a Reply