Oktober: Daag jezelf uit

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Denk na over een filosofisch onderwerp, bijvoorbeeld: bestaat God? Waarom bestaat de mens?
2. Sta vroeg op wanneer je een vrije dag hebt en doe alles wat je altijd al moest doen, maar waar je nooit zin in had (opruimen en dat soort zaken).
3. Geef een complimentje aan een onbekende.
4. Ga naar een theaterstuk.
5. Reageer en vertel me drie goede dingen die jij voor anderen doet of hebt gedaan (maakt niet uit ‘klein’ het is).

Enjoy!

22 gedachtes over “Oktober: Daag jezelf uit”

 1. 2 ga ik morgen proberen te doen :P of dit ook echt gaat lukken weet ik niet hahah…. en 3 doe ik regelmatig… als ik iets leuks zie bij klant die wat komt kopen ofzow zeg ik dat graag

 2. Je uitdagingen zijn wel echt geschikt voor de herfst. Met dit weer ben ik ook bereid om eens een dagje binnen te blijven en de boel op orde te krijgen.

 3. 1 doe ik regelmatig. Niet echt op geloof gebied, maar wel of er meer is na dit leven en een paar andere punten die ik maar niet noteer, omdat mensen dan denken dat ik teveel films heb gekeken ;)
  2 doe ik ook vaak. Als ik vrije dag heb sta ik nog om 8 uur naast mijn bed:)

 4. Wow, nr 3 staat al een tijdje op mijn persoonlijke uitdagingenlijstje, maar het is er nog steeds niet van gekomen – ik durf dat dus gewoon niet é. Oké, nu heb ik wel een extra stimulans :-)

  1. Ja, ik vind dat ook wel een beetje eng. Maar waarom vinden we dat eigenlijk? Een complimentje krijgen (en geven) is toch leuk? Ik denk niet dat iemand raar zal reageren en je maakt weer iemand blij :)

 5. Ik was van de week op een feest daar vond ik een telefoon en die heb ik niet zelf gehouden ( wou ik wel ) maar terug gegeven later ben ik er heel erg voor bedankt dus dat voelde wel goed !

  voor de rest heb ik niet echt goede dingen gedaan :P

 6. Haha, echt leuke uitdagingen weer! En over filosofische onderwerpen denk ik wel vaker naar… En ik weet nu toch wel niet echt dingen te zeggen die ik lief heb gedaan voor iemand anders… Ik moet even nadenken ;d. En Kick-ass is echt een zalige film ;d.
  x

 7. Goede punten! De meeste doe ik wel eens :) Wat doe ik voor anderen. Hmm, eigenlijk vooral van die kleine dingetjes. Vind het bv. fijn als m’n ouders denken dat ze nog van alles moeten doen (koken, opruimen, brieven posten, kat verzorgen, boodschappen, etc.) dat ik dat dan al gedaan heb en ze ook eens even rustig op de bank kunnen zitten. Ik bedank ze tegenwoordig ook vaker voor zulke dingetjes, ze zorgen toch maar mooi goed voor hun kids! Denk (hoop) dat ze dat ook wel fijn vinden, zo’n blijk van waardering. En bij m’n opa en oma fix ik de computer en tv enzo, haha ;) En misschien iets groter is een luisterend oor bieden. Weet eigenlijk niet (altijd) of de ander daar wat aan heeft, maar hoop natuurlijk van wel :)

 8. Ik geef heel vaak complimenten aan onbekenden. Ik werk achter een kassa, zie met regelmaat dingen en complimenteer mensen er op. Zo leuk als je ziet hoe mensen zich daar bij voelen, sommige mensen worden helemaal verlegen terwijl anderen enthousiast doorpraten erover. Heel leuk!

 9. Nr. 3 doe ik regelmatig. Ik werk in een wegrestaurant en dan gaat het wel vrij makkelijk. Laatst was er een vrouw met een hele mooi hond, dus dan zeg ik haar dat. De reacties zijn het mooist =).
  nr5: Laatst hielp ik twee bejaarde dametje met een kratje bier in het winkelwagentje tillen. Vanzelfsprekend: Ik ga elke week met mijn beste vriendin boodschappen doen, omdat ze niet zo veel mee krijgt op haar fiets en ik gebruik mag maken van papa’s auto. De deur openhouden voor mensen. Wel alleen als ik er net uit of in ga :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.