Liefde is raar

Bron

‘Hoe het statistisch mogelijk was dat er mensen waren die op precies hetzelfde moment hun angsten en reserves lieten vallen en er zo achter kwamen dat ze verliefd op elkaar waren – ik kon er niet bij. De toevalswaarde daarvan moest, zo veronderstelde ik, ongeveer samenvallen met de kans dat een meteoriet op ons huis neerkwam: nooit helemaal uitgesloten, maar toch wel vrij onwaarschijnlijk. ‘Het Geweten – Jessica Durlacher.

Liefde is raar. Verliefdheid al helemaal.  Je hart begint al te kloppen bij het horen van zijn of haar naam en ’s nachts kan je bijna niet slapen. Wat maakt die ene persoon nou anders/mooier/beter/leuker/fijner dan alle andere tachtigduizend miljoen mensen op aarde? Dat principe is op zich al raar. Helemaal bizar is het als die persoon dan ook nog eens op jou verliefd wordt. Huh, what’s going on? Hij of zij kiest JOU! Uit duizenden meisjes of jongens. Terwijl er zoveel mooiere/slimmere/leukere/grappigere mensen zijn dan jij. Wauw. Hoe is het mogelijk?

Echt, het is eigenlijk heel raar dat het zo vaak gebeurt. Dat mensen elkáár leuk vinden en niet alleen maar dat de één de ander leuk vindt. En dan ook nog tegelijkertijd.
Natuurlijk valt het soms te betwijfelen. Sommige mensen beweren verliefd te zijn op een ander, maar zijn eigenlijk alleen maar verliefd op het idee dat iemand verliefd op hen is (snap je de zin nog?). Maar toch, het gebeurt echt.

En dan zijn er natuurlijk nog vele andere bizarre aspecten aan liefde of verliefdheid. Maar die laat ik nu voor wat ze zijn. Denk er gewoon maar eens over na hoe bizar dit eigenlijk is.

Heb jij wel eens zoiets meegemaakt?

(Eigenlijk klopt mijn verhaaltje niet helemaal bij de quote, want die gaat erover wanneer mensen het ook daadwerkelijk aan elkaar vertellen, maar ik vond het gewoon een mooie quote. Dus.)

35 Comments to “Liefde is raar”

 1. ‘Sommige mensen beweren verliefd te zijn op een ander, maar zijn eigenlijk alleen maar verliefd op het idee dat iemand verliefd op hen is’.

  Ik denk dat je de vinger op de zere plek legt. Het doet wel afbreuk aan het romantische en oprechte idee dat wij van liefde hebben. :(

  • Ja, máár ik denk dus dat het bij sommige mensen is en niet bij iedereen, dus het romantische idee bestaat nog voor een deel! (hoop ik)

 2. Als het je overkomt : geniet ervan !

 3. Ja, liefde is raar. Ik was het even vergeten, maar je hebt mij weer met de neus op de feiten gedrukt. Liefde is heerlijk, liefde is hartverscheurend… Het kan alle kanten opgaan en het kan je over de hoogste bergen doen vliegen en in de diepste dalen eenzaam doen verdrinken. Wat ik in ieder geval weer even heb herinnerd: neem de liefde nooit for granted. Blijf werken aan je relatie en blijf elkaar koesteren en beminnen (: Laat het niet doodbloeden omdat het vanzelfsprekend lijkt.

 4. Ik vind het niet raar. Mensen worden van nature snel verliefd, zelfs op mensen die ze eigenlijk niet zo ‘goed’ vinden als ze eigenlijk zouden willen. Puur uit zelfbescherming. Als je verliefd bent, ben je véél blijer, enzovoort. En als de ander ook nog verliefd is, dan zit je ‘goed’. Alleen aangezien de kans dat die ander dat ook is nogal klein is, kan je beter maar zoveel mogelijk verliefd worden, al zal je het zelf nooit altijd als verliefdheid omschrijven.

  Bovendien zie je iemand waar je verliefd op bent als iemand die super geweldig is en geen slechte kanten heeft, simpelweg omdat je verliefd bent. Ook uit zelfbescherming; als je diegenes slechte kanten ziet, is het eerder over… En dan ben je al die blijheid kwijt!

 5. Dat is eigenlijk net zo raar als hechte vriendschap: waarom klikt het zo goed tussen sommige mensen en waarom niet bij anderen? Het schijnt overigens vaker voor te komen dat gevoelens wederzijds zijn dan dat de één meer voor de ander voelt dan andersom.

 6. Ja, vreemd. Vooral omdat ik nog nooit (!) verliefd ben geweest… Kan me er niks bij voorstellen ;)

 7. Het is ook heel raar. en het doet nog veel raardere (is dat een normaal woord) dingen met je… Als ik bedenk wat voor gekke dingen ik allemaal gedaan heb toen ik zo vreselijk verliefd was…..

  @ Renze: daar kan ik mij overigens ook wel in vinden, in je uitleg!! Maar toch blijft het raar….

 8. Lekker toch dat die hormoontjes bestaan :D

 9. Ja, dat is inderdaad best interessant als je er zo over nadenkt. Ik kan er in de praktijk alleen niet over meepraten, heb het nog noot gevoeld.

 10. Liefde is inderdaad raar, maar het kan zeker iets heel moois zijn weet ik uit ervaring :)

 11. whaah, het is net alsof ik mijn gedachten lees! Ben het helemaal met je eens, ik vind het allemaal zo raar!

 12. Ik denk dat ‘verliefdheid’ gewoon een reactie is van feromonen die dan weer hormonen triggeren. ’t Gaat wel weer over.

 13. Liefde is het mooiste wat je overkomen kan. En ja, het is goed beschouwd heel bizar dat je tegelijkertijd enz… Heb ik nooit zo over nagedacht eigenlijk. Het was er gewoon, en het was heerlijk. En nu het er niet meer is heb ik nog heel veel prachtige herinneringen aan die mooiste liefde van allemaal. :-))

 14. Liefde is soms echt extreem verwarrend, want je kan ook liefde hebben voor vriendinnen enzo. Komen heel veel misverstanden van, soms

 15. Wel leuk geschreven, ik ben wel nog nooit zo verliefd geweest ;d. ♥

 16. Ik kan me er ook over verwonderen…maar ben wel blij dat het zo werkt! hihi

 17. Dit stukje had eigenlijk niet veel beter beschreven kunnen worden. Prima gedaan :)

 18. Liefde maakt blind.

  Leuk geschreven weer :)

 19. Cupido is ook maar een raar vliegend mannetje/engeltje, haha :p Maar bij sommige mensen betwijfel ik het inderdaad, die zijn zo vaak verliefd. Of dat beweren ze tenminste. Kan me dan soms wel afvragen of ze het inderdaad misschien niet gewoon te graag willen en verwarren met iemand gewoon tijdelijk/oppervlakkig leuk, aardig of knap vinden…

 20. leuk geschreven… maar ik heb soms ook echt de twijfels bij mensen… en sommige mensen lijkt zo op ‘zoek’ ik denk dan altijd dat je het gewoon wil vinden …. en dan is de magie er ook van weg… want dan neem je het denk ik gewoon omdat iemand je leuk vind.

 21. Voordat ik mijn ervaringen vertel ben ik eigenlijk veel meer benieuwd naar jouw ervaringen..

 22. Mijn ervaring is dat het al een verrekte tijd geleden is dat ik zoiets gehad heb :) Ruim 3 jaar.

 23. Ik vond de quote erg cool!!

  je gevoel kan wel goed zijn, maar het toch bij het verkeerde eind hebben. Mooi toch :)

 24. Liefde is echt heel raar. Ik denk niet dat je te snel op je gevoel moet afgaan… want de liefde kan soms nog wel eens tegenvallen en niet zo zijn zoals je had gehoopt… want het is heel belangrijk dat het wederzijds is!

 25. Tjah, eigenlijk is liefde één van die onverklaarbare dingen…

 26. Haha, weer erg leuk geschreven en het is inderdaad best raar. Echt iets waar je diep overna moet denken en er nog niet achter komt!

 27. Liefde is raar, maar ook heel erg fijn. Ik wil nooit meer zonder liefde! :)

 28. Hmm, klinkt best interessant ja.

 29. Ik dacht halverwege de eerste zin: ‘Wat schud ze daar een mooie zin uit haar mouw!’ :D

Leave a Reply