Twee = tachtigduizend

Weet je wat één van mijn favoriete dingen is om te doen, behalve chocolade eten en mensen nieuwsgierig maken? Overdrijven. Heel misschien hebben jullie het al gemerkt in mijn blogjes (het is te hopen in ieder geval), maar ik doe het eigenlijk, nou ja, altijd.

Waarom? Omdat een stukje gewoon veel leuker is met een aantal overdrijvingen. Ik kan wel zeggen dat ik klein ben, maar het is toch veel leuker als ik zeg dat ik gesprekken niet versta en dat ik altijd tegen knieën aan moet praten?  En hoe saai is het als ik zeg dat ik Twilight een niet zo heel leuke film vindt, maar ja, als mensen er naar willen kijken, dan moeten ze het zelf weten toch? Nee hoor, laat mij maar overdrijven!

Mijn lievelingsgetal is daarom ook niet zeven (veel te minnetjes!), maar tachtigduizend. Als iemand te laat is, dan is dat niet slechts tien minuten, nee dat is tachtigduizend uur. En ik heb toch al tachtigduizend keer gezegd dat blauw mijn lievelingskleur is? (in de werkelijkheid misschien een stuk of drie keer)

Ik heb hier geen verklaring voor, maar mensen die Freudiaanse technieken op me willen toepassen, (‘Ik denk dat het iets met penisnijd te maken heeft.’) ga vooral jullie gang.

Overdrijven jullie graag en/of vaak?

46 Comments to “Twee = tachtigduizend”

 1. Wie blogt mag overdrijven…

 2. Ik overdrijf wel, maar niet altijd ofzo, ik zeg dan vaak dat heb ik al vijfhonderd keer gezegd en soms zeg ik ook wel gewoon een getal als 358 ofzo, net waar ik zin in heb.

 3. Literaire overdrijving heet zoiets :)

 4. Tachtigduizend als lievelingsgetal is stiekem best geniaal :D De mijne is, geheel toevallig trouwens én natuurlijk, al jarenlang tachtigduizend-en-één.

 5. Ik overdrijf meestal alleen door ‘af en toe’ te vervangen voor ‘altijd’ of ‘nooit’. Dus mijn vriend doet nooit wat in huis, helemaal niet waar maar op dat moment overdrijf ik dat graag. Of hij laat altijd zijn kleding slingeren in de badkamer, ook niet waar maar op dat moment voor mij wel. ;)

 6. Hahaha, jaaa, het is inderdaad altijd tachtigduizend. Soms merk ik dat ik het ook doe en dan denk ik: vast van Laura overgenomen :P

 7. Ik ben ook een overdrijver, het maakt verhalen wat interessanter!

 8. Schrijven is overdrijven.

 9. Iedereen overdrijft wel eens. Dat moet kunnen! Zolang het maar binnen de lijnen blijft en niet irritant wordt.

 10. Geweldig weer! Met penisnijd haha, nou ik denk niet dat Freud Laura voor zich had hahaha.
  Liefs

 11. Ik vind overdrijven vooral leuk als ik een verhaal vertel, dat maakt het net wat smeuïger :D

 12. Ik ben een held in overdrijven. Overdrijven is mijn fulltime baan.
  Hier is loopt ook alles op tot in de 1000-den etc. Ik vind het gewoon leuk, hahaha.

 13. Hmm ik zeg altijd vijfduizend, of als iets heel lang duurt dan zeg ik meestal dat het een eeuw duurt ofzo
  whahahha! :P

 14. Tachtigduizend klinkt zo overdreven, daarom houd ik het liever bij 26 :D
  Al heb ik geen idee waar 26 vandaan komt.

 15. Hahaha zo herkenbaar! Zowieso tachtigduizend!

 16. Heeel herkenbaar dit ja! Ben er ook nogal goed in en ik fiets ook elke dag naar school met 345363 km/u tegenwind.. vervelend ja.

 17. Ja ik hou van overdrijven :)

 18. Overdrijven is het nieuwe cool zijn (oke, dat was overdreven)

 19. Whaaaaaa begin jij nou ook al over penisnijd :’) ik hoor dat ineens overal de laatste tijd, dit kan geen toeval meer zijn, AAHHHH ALIENS

 20. Ik overdrijf nóóóit…

 21. Dat heb ik dus met 100 000.. Ik heb al honderduizend keer gebeld of gemaild of.. ga zo maar door ;)

  Liefs

 22. Ik ben ook zeker een overdrijver. Vaak en veel.

 23. Ik overdrijf ook heel vaak, haha. Ook met het normale praten =)

 24. Ik doe dat ook! De kinderen vorig jaar in mijn klas, groep 5/6, zeiden dat ook vaak: ja juf, je overdrijft zeker weer ;)

 25. Beroepsmatig! Heb je toch vaak genoeg aan den lijve moeten ondervinden, toch?

 26. Overdrijven is heerlijk. Heb ik je dat niet al honderdduizend keer verteld? Ik gebruik heel graag honderdduizend. Maar als ik echt boos ben dan wordt het honderdduizendmiljoen. mijn favoriete getal is trouwens veertien. Maar dat is omdat ik het zo mooi vind klinken, zo licht en vrolijk.

 27. Je overschrijft een beetje :D

 28. Mijn oma komt uit Volendam en daar lijkt het nogal normaal te zijn dat er ‘honderdduizend’ toeristen langs het raam komen lopen als het in werkelijkheid een groepje van 5 is. Ik heb dat bloed ook een beetje door me heen stromen. Bij mij is het vaak meer in het kader van ’36 uur’ of ’23 jaar’, maar de 80,000 komt niet vaak voor.

  Overdrijven an sich is natuurlijk best wel eens lekker!

 29. Overdrijven op een leuke en grappige manier vind ik zeker gepast!

 30. Sarcasme in combinatie met een mega dosis overdrijven is mijn moedertaal (A).

 31. 80000 als lievelingsgetal, haha, tof! De meeste mensen hebben inderdaad een ander saai getal gekozen. Zoals ik met m’n 2 en 7, haha. Maar ik heb dan wel weer 2 lievelingsgetallen :p Verder overdrijf ik ook wel graag eigenlijk. Alleen niet iedereen snapt het altijd en neemt het dan te serieus. Dat is soms wel weer een beetje jammer. Maar ach, ik beleef er zelf wel lol aan ;)

 32. Tja, je wilt toch het liefst dat je verhalen interessant zijn en met wat of enorme overdrijving wordt het gewoon leuker. Maar 80.000 is wel erg veel. Ik neem genoegen met 8 als lievelings getal :-)

 33. Wacht jij maar tachtigduizend uur? Ik wacht altijd zes eeuwen. Dingen zijn altijd eeuwen geleden of duren nog eeuwen. xD Overdrijven is ook een vak. Dat veel schrijvers dan ook beoefenen. En ja, ik doe het ook, maar noem het dramatiseren. :p

 34. Schuldig! Ik overdrijf altijd onwijs, maar dat geeft wel eens kracht aan een verhaal, toch?! ;)

 35. Tja, zoiets kan best heeel erg vaak voorkomen als ik een verhaal/gebeurtenis moet vertellen. Bij spreekbeurten hou ik me gelukkig in ;)

 36. Aangezien jouw lievelingsgetal 80000 is en je van woorden houdt, wil ik je op dit liedje wijzen:

  Overdrijven ben ik ook een ster in! Als het koud is, is het gewoon min 30 (ook als het niet vriest), als iets ver weg is, is het 4 miljoen kilometer verderop.. I luv it!

 37. als het in de humoristische zin is…. heerlijk!

Leave a Reply