Twee = tachtigduizend

Weet je wat één van mijn favoriete dingen is om te doen, behalve chocolade eten en mensen nieuwsgierig maken? Overdrijven. Heel misschien hebben jullie het al gemerkt in mijn blogjes (het is te hopen in ieder geval), maar ik doe het eigenlijk, nou ja, altijd.

Waarom? Omdat een stukje gewoon veel leuker is met een aantal overdrijvingen. Ik kan wel zeggen dat ik klein ben, maar het is toch veel leuker als ik zeg dat ik gesprekken niet versta en dat ik altijd tegen knieën aan moet praten?  En hoe saai is het als ik zeg dat ik Twilight een niet zo heel leuke film vindt, maar ja, als mensen er naar willen kijken, dan moeten ze het zelf weten toch? Nee hoor, laat mij maar overdrijven!

Mijn lievelingsgetal is daarom ook niet zeven (veel te minnetjes!), maar tachtigduizend. Als iemand te laat is, dan is dat niet slechts tien minuten, nee dat is tachtigduizend uur. En ik heb toch al tachtigduizend keer gezegd dat blauw mijn lievelingskleur is? (in de werkelijkheid misschien een stuk of drie keer)

Ik heb hier geen verklaring voor, maar mensen die Freudiaanse technieken op me willen toepassen, (‘Ik denk dat het iets met penisnijd te maken heeft.’) ga vooral jullie gang.

Overdrijven jullie graag en/of vaak?

46 gedachtes over “Twee = tachtigduizend”

 1. Tachtigduizend als lievelingsgetal is stiekem best geniaal :D De mijne is, geheel toevallig trouwens én natuurlijk, al jarenlang tachtigduizend-en-één.

 2. Ik overdrijf meestal alleen door ‘af en toe’ te vervangen voor ‘altijd’ of ‘nooit’. Dus mijn vriend doet nooit wat in huis, helemaal niet waar maar op dat moment overdrijf ik dat graag. Of hij laat altijd zijn kleding slingeren in de badkamer, ook niet waar maar op dat moment voor mij wel. ;)

 3. Overdrijven is heerlijk. Heb ik je dat niet al honderdduizend keer verteld? Ik gebruik heel graag honderdduizend. Maar als ik echt boos ben dan wordt het honderdduizendmiljoen. mijn favoriete getal is trouwens veertien. Maar dat is omdat ik het zo mooi vind klinken, zo licht en vrolijk.

 4. Mijn oma komt uit Volendam en daar lijkt het nogal normaal te zijn dat er ‘honderdduizend’ toeristen langs het raam komen lopen als het in werkelijkheid een groepje van 5 is. Ik heb dat bloed ook een beetje door me heen stromen. Bij mij is het vaak meer in het kader van ’36 uur’ of ’23 jaar’, maar de 80,000 komt niet vaak voor.

  Overdrijven an sich is natuurlijk best wel eens lekker!

 5. 80000 als lievelingsgetal, haha, tof! De meeste mensen hebben inderdaad een ander saai getal gekozen. Zoals ik met m’n 2 en 7, haha. Maar ik heb dan wel weer 2 lievelingsgetallen :p Verder overdrijf ik ook wel graag eigenlijk. Alleen niet iedereen snapt het altijd en neemt het dan te serieus. Dat is soms wel weer een beetje jammer. Maar ach, ik beleef er zelf wel lol aan ;)

 6. Tja, je wilt toch het liefst dat je verhalen interessant zijn en met wat of enorme overdrijving wordt het gewoon leuker. Maar 80.000 is wel erg veel. Ik neem genoegen met 8 als lievelings getal :-)

 7. Wacht jij maar tachtigduizend uur? Ik wacht altijd zes eeuwen. Dingen zijn altijd eeuwen geleden of duren nog eeuwen. xD Overdrijven is ook een vak. Dat veel schrijvers dan ook beoefenen. En ja, ik doe het ook, maar noem het dramatiseren. :p

 8. Aangezien jouw lievelingsgetal 80000 is en je van woorden houdt, wil ik je op dit liedje wijzen:

  Overdrijven ben ik ook een ster in! Als het koud is, is het gewoon min 30 (ook als het niet vriest), als iets ver weg is, is het 4 miljoen kilometer verderop.. I luv it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.