Laura’s brieven: De Ruijter Hagelslag en Accessorize

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

De Ruijter Hagelslag

Klik op de foto om het groter te maken.

Ik weet dat De Ruijter nog meer producten heeft, maar in mijn brief ging het vooral om de hagelslag (lekkerrrr). Hierboven zie je mijn brief. Leuke vragen toch?

Dat vonden ze bij De Ruijter blijkbaar niet of in ieder geval niet leuk genoeg om er tijd aan te besteden. Maar goed, ik heb dus de spreekbeurt informatie gekregen. Helaas krijg ik hier geen antwoord op mijn vragen. Het grootste gedeelte gaat over beschuit met muisjes en nou ja, daar vroeg ik niets over! Wel staat er een quote uit 1957: ‘We hoeven ons niet bezorgd te maken over de slechtere tijden, want hoe slechter de tijden hoe meer hagelslag de mensen op hun brood gaan eten.’
Lijkt me toch een goede stelling om te ondervinden voor een hagelslagonderzoek. Wie biedt? (Diegene die dit wil onderzoeken, is een held en verdient een blogje! En hagelslag.)
Dus helaas, geen antwoorden op mijn vragen. Maar toch een pluspuntje voor De Ruijter: jullie kunnen het niet zien, maar ze hebben heel mooi, luxe papier (niet het printpapier wat de ‘gewone mens’ gebruikt) en hebben dus tot nu toe de schoonheidsprijs van het papier gewonnen.
Mochten jullie een antwoord op één van mijn vragen wel weten, let me know!

Accessorize

Dit was één van de eerste brieven die ik geschreven heb, dat weet ik nog wel (‘Lekker boeiend, Laura.’ ‘Nou en.’). Ik vind de Accessorize echt een hele leuke winkel met mooie sieraden. Helaas zit hij nog niet zo veel in Nederland. Rotterdam heeft een petite shop-in-shop en that’s it. Niet leuk dus, want in Engeland zie je deze winkel wel overal.

En ik kreeg een brief terug met antwoord op al mijn vragen, heel erg leuk! Daarnaast hebben ze me ook twee briefkaarten gegeven en een boekje met hun producten erin. Leuk, leuk, leuk, maar ik word er wel hebberig van ;)

51 gedachtes over “Laura’s brieven: De Ruijter Hagelslag en Accessorize”

 1. Hmm. Voor dat onderzoek zou je dus kunnen kijken of mensen met lagere inkomens minder, evenveel of meer hagelslag kopen dan mensen met meer te besteden. Maar dan wel ook kijken naar broodbeleg in het algemeen, want misschien kopen zij duurder beleg. En naar gezinssamenstelling, want armere mensen hebben vaak meer kinderen. Het is dat ik weinig tijd heb ;-)

  Als die claim uit 1957 is zou dat eigenlijk betekenen dat hun omzet is gedaald, omdat het nu heel goed gaat met de economie? (De implicatie is toch zeer zeker dat mensen in betere tijden dus minder hagelslag op hun brood eten.) Het is dat de bevolking exponentieel groeit dat ze nog in de markt zijn en kunnen compenseren voor betere tijden dus :P

  1. Ik weet het niet! Sowieso zou je denken dat ze nu misschien minder winst maken, omdat je tegenwoordig zoveel keus hebt aan broodbeleg en er zijn natuurlijk ook andere hagelslagmerken bijgekomen.

 2. Wat stom van De Ruijter! Nou jaaa. Ik heb trouwens nog nooit hagelslag van de Ruijter gegeten, alleen vruchtenhagel.
  En er mag inderdaad wel een wat grotere accessorize in Rotterdam komen! :)

 3. haha! ik vind dit echt grappig om te lezen :). Wel stom dat de ruijter geen antwoord gaf ;o! En echt leuk dat de Accessorize echt een brief schreef waar je vragen werden beantwoord.
  Je hebt wel erg leuke briefpapier moet ik zeggen :3!

 4. Wat raar van de Ruijter, zeg! Dat ze gewoon er niet op ingaan! Wel erg leuk van Accessoirize! Vind het zelf ook een leuke winkel, maar wel een beetje prijzig soms!

 5. Wat apart dat de Ruijter in hun spreekbeurtpakket voornamelijk info over beschuit met muisjes geeft… Hagelslag lijkt mij eigenlijk iets populairder. Maar gelukkig doet Accessorize dan wel weer haar best :)

 6. WHAHAHHAAAAAAAAAAA die brief terug van de Ruijter, WHAHAAHAH jeetje, wat een droge reactie heb je van ze gekregen!!

  Er zit in Den Haag Accessorize winkeltje. Niet heel groot maar het is wel echt een winkeltje met alleen maar Accessorize spullen. Volgens mij is het assortiment ook wat groter dan die van Rdam maar dat weet ik eigenlijk niet eens zeker want elke keer als ik naar Accessorize ga dan is het alleen in Den Haag. Ik loop er bij V&D in Rdam alleen langs. Maar de spullen zijn inderdaad geweldiggggggggg

  ps Ik heb je een tag gegeven, hope you like it!

  1. Oh oké, dat wist ik niet van Den Haag! Alleen jammer dat ik daar bijna nooit kom :P Maar wel bedankt voor de informatie :)

 7. Dag Laura! Ik kwam je tegen via de comments op mijn blog. Wat vind ik dit leuk! Gewoon het idee dat een volwassen vrouw gewoon lekker brieven schrijft naar bedrijven, geen klachtbrieven, geen terugzending maar gewoon brieven vol onschuldige vragen. Het heeft iets kinderachtigs, maar op een positieve manier! Ik ben altijd blij om te zien dat er ook mensen +18 zijn die zichzelf niet al te serieus nemen. Deze blog verdient een plekje in mijn favorietenbalk :)

  1. Dankjewel Nicky! :D

   Overigens beschouw ik mezelf niet als een volwassen vrouw (alleen voor de wet), dus nee, ik neem mezelf inderdaad niet al te serieus en dat heeft dit soort projecten als resultaat haha.

 8. Ik vind het echt zo leuk dat je al die brieven opstuurt! Echt een heel leuk idee, wel jammer van dat antwoord van de Ruijter, hoezo geen tijd… pfff! Accessorize doet het dan veel beter :)

 9. Leuk, jammer dat de Ruijter de moeite niet nam om je vragen echt goed te beantwoorden, maar wel leuk dat de accessoirize je een foldertje en briefkaarten meestuurde en al je vragen beantwoordde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.