Deze titel is niet sarcastisch

Hallo, ik ben Laura en ik houd van sarcasme (bittere, bijtende spot volgens het woordenboek). Ongeveer 75% van wat ik zeg, is sarcastisch en dat zorgt wel eens voor problemen.

U kunt het zich vast wel voorstellen: je hebt bijvoorbeeld een gesprek over Oh Oh Cherso (nee, dat soort gesprekken heb ik nooit, maar het zou zomaar kunnen). Dit gaat, zum Beispiel (dat is bijvoorbeeld in het Duits, zodat ik niet twee keer bijvoorbeeld zeg, maar nu heb ik het al drie keer gezegd) zo:

Piet: ‘Ik vind Oh Oh Cherso echt een verschrikkelijk programma.’
Harry: ‘Ja, het slaat echt nergens op. Het enige wat ze doen, is drinken en met mensen naar bed gaan.’
Ik: ‘Ik vind het anders een hoogst intellectueel programma, ik leer er buitengewoon veel van en die mensen zijn echt uitermate slim.’
*pijnlijke stilte*
Piet & Harry: ‘Eh… juist.’

Kijk, Piet en Harry kennen mij niet zo goed en weten dus niet dat ik 75% van de tijd sarcastisch ben. Het gevolg: ze nemen me serieus en vinden me een enorme debiel. Weg sociale contacten.

Goed, dat kan gebeuren. Maar dan is er nog iets anders. Vijfenzeventig procent is namelijk nogal veel. Maar dan is er nog die vijfentwintig procent dat ik niet sarcastisch ben. Dan zeg ik misschien dingen als:
‘Ja, het schijnt dat Berlusconi af gaat treden!’
‘J.K. Rowling wilde op een bepaald moment Ron dood laten gaan in Harry Potter, maar dat heeft ze toch niet gedaan!’
‘Ik vind dat liedje van Gers Pardoel leuk!’
En dan gaan mensen lachen.
‘Goede grap, Laura!’
Terwijl ik bloedserieus ben…

Dus ik moet er vanaf, van die bittere, bijtende spot. Ik ben niet meer geloofwaardig, sociale contacten zijn vanaf het begin al problematisch en ik kan geen gewoon leven meer leiden. Dus: wie heeft de oplossing?

(dat laatste was uiteraard wél sarcastisch bedoeld)

36 gedachtes over “Deze titel is niet sarcastisch”

 1. Herkenbaar! Ik ben ook een ontzettende sarcast en dat zorgt weleens voor grappige situaties. ‘Echt?? Meen je dat nou??’ Ja hoor, natuurlijk meen ik het.

  *En toen dacht ik aan arme Sheldon Cooper in die grote, boze, sarcastische wereld*

 2. Same here. Sommige mensen (lees: vooral m’n pa) worden gewoon wel eens boos op me omdat ze het simpelweg verkeerd opvatten/begrijpen. Heel irritant. Ik moet er dus ook vanaf, want dan is het dus echt niet meer grappig ;)

 3. Gelukkig heb ik sarcastische mensen om me heen verzameld. ;)
  Alleen mijn schoonmoeder, die pikt het nooit op. Die denkt nu heel vreemde dingen over mij, maar ag bovenop datgene wat ze toch al dacht maakt dat niet meer uit. ;)

 4. lol, gebeurd bij mij.ook heel vaak xd.
  the awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid .
  daar dacht ik even aan haha xd.

 5. Hahahahaaha ik herken die dingen TE goed, ik zou zeggen blijf lekker wie je bent. Als mensen zelf niet kunnen bepalen wanneer je wel of niet serieus bent dan is dat hun probleem. En eerlijk is eerlijk een beetje sarcastisch word je wel van de huidige maatschappij, ik wel iig hahaha

 6. Hihi, gelukkig heb je genoeg sarcastische mensen om je heen :) Het zou anders maar saai worden hoor, hoe zou ik anders moeten zeggen dat paragone mijn lievelingsvak is? ;)

 7. Je zou een handgebaar kunnen maken zodat mensen het aan je hand kunnen zien! Dat verpest wel de charme van hun ongeloofwaardige blikken als ze niet door hebben dat je sarcastisch bent…

 8. tja… Het heeft ook een beetje met mensenkennis te maken. Het zegt wel heel veel over Harrie & Piet als jij zulke opmerkingen geeft over Oh Oh G. HIHIHI

  Zelf hou ik wel van galgenhumor, zelfspot en dat soort dingen. Daar is niet iedereen van gediend. Gelukkig de mensen in mijn omgeving wel :)

 9. Misschien moet je bij elke uitspraak van te voren aangeven of je sarcastisch gaat zijn. Zodat je toehoorders weten wat ze aan je hebben.
  Dit is niet sarcastisch bedoeld.

 10. Vooral die pijnlijke momenten herken ik helemaal! Zelf hou ik enorm van sarcasme, en net als jij was ik vroeger constant sarcastisch, tot mensen me inderdaad niet meer ernstig namen als ik dan wél serieus was. Toen ben ik gewoon cold turkey gestopt! In het begin snapte natuurlijk niemand er iets van, maar na een tijdje (laat ons zeggen twee weken) was iedereen eraan gewend geraakt. Dus, gewoon cold turkey gaan!

 11. Lekker sarcastisch blijven hoor. Ik moet sommige mensen ook uitleggen dat het een grapje was of ik doe er (die beroemde) knipoog bij als ik denk dat men het niet snapt. Jammer is het wel als je het een beetje ‘weg moet geven’.

 12. Hahaha geniale post. Ik ken je niet in het echt, maar ik heb wel door dat je het sarcastisch bedoelt HA! En je bent gewoon enorm grappig, als ik niet alleen zou zijn in m’n kamer zou ik rare blikken krijgen omdat ik gewoon vaak moet lachen om hoe jij schrijft, hihi.

 13. Ooh, ik herken dit ook wel hoor! Ik ben ook wel eens sarcastisch bezig en ik hou van sarcastische (mijn vader noemt het ironische) humor, vooral omdat mensen daar vaak zo leuk op reageren, haha. En dat sarcastische van jou zorgt juist voor hele leuke blogs, dus je moet het absoluut vasthouden haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.