Antwoorden: Laura en bloggen, part one

Oh mijn god, wat veel vragen hebben jullie gesteld!! De meeste vragen gaan over bloggen, maar omdat het er zoveel zijn zal ik het in meerdere delen doen.

1. Wat heeft je doen besluiten om elke dag te bloggen?
Ja, dat was wel raar eigenlijk. Het was niet mijn bedoeling, ik wilde eigenlijk drie keer in de week bloggen. Maar toen kwam dat gedoe met Nico Dijkshoorn en vond ik de reacties zo leuk dat ik dagelijks ging bloggen!

2. Wat vinden je familie en vrienden van je blog?
Leuk! Geen vervelende reacties op gekregen, ze vinden het allemaal leuk en soms komen ze met nieuwe ideeën voor mijn blog :)

3. Ooit gedacht dat je zou gaan bloggen? / Hoe heette je vorige blog, staat die nog online en waarover ging hij?
Ik had hiervoor ook een blog, van mijn 12e tot mijn 16e ongeveer, maar dat was meer persoonlijk. En die was van web-log.nl, ik weet niet of jullie daar wat vanaf weten, maar die hadden een hele verhuizing en nu staat hij niet meer online :( Maar die ging vooral over mezelf en school. Ik ben er zelfs mee in een boekje voor brugwuppen gekomen met mijn link en er stond zoiets van: ‘Laura is een brugger. Op *url* plaatst ze al haar avonturen!’ Heel grappig, want het was helemaal niet bedoeld voor andere brugwuppen ofzo, meer voor mezelf :P
Maar ik kreeg minder zin om te bloggen en mijn vrienden (die na mij ook een blog begonnen) blogden ook niet meer. Daarna dacht ik: ik neem nooit meer een blog. En vorig jaar ergens zei ik dat ook tegen het vriendje, omdat ik niet meer zo persoonlijk wilde bloggen (iedereen kan dat lezen, is niet handig, maar daar denk je niet over na als je twaalf bent). En toen zei hij: ‘Waarom niet?’ Waarop ik dacht: ‘Ja, waarom eigenlijk ook niet? Het hoeft toch niet altijd zo persoonlijk?’
Dus zo kwam deze blog en dat is ook de reden dat ik niet zo heel erg persoonlijk ben :)

4. Eigenlijk vraag ik mij af of je erover na had gedacht dat je met een post als dit héél véél positief commentaar zou krijgen. Complimentjes dus. Had je daarover nagedacht? (Sorry, ik ben nogal van de complottheorieën.)
Haha nee, daar heb ik niet over nagedacht en dat was ook niet mijn bedoeling :P Ik heb al eerder een poging gedaan om erachter te komen wat jullie nou graag lezen, maar dat mislukte, dus ik dacht: ik probeer het nog een keer. En ik heb niet alleen ruimte gegeven om goede dingen te zeggen, ook slechte!

5. Weet je nog op welke datum je bent begonnen met bloggen?
Op deze blog, ja. Namelijk 24 maart 2011. Op mijn vorige blog weet ik het niet, behalve dat het een paar dagen voor mijn dertiende verjaardag was, dus ergens in juli 2004.

6. Hoeveel blogs volg je?
Dat weet ik niet, niet alle blogs die ik lees, heb ik op Bloglovin. Maar op Bloglovin volg ik er 56. Overigens zijn er een aantal niet actief, dus die moet ik maar eens gaan verwijderen.

7. Reageer je op elke blog die je leest?
Nee. Ik lees ook een aantal beautyblogs, maar daar reageer ik eigenlijk bijna nooit op, omdat ik niet weet wat ik dan moet zeggen.

8. Wist je dat heel veel mensen hun mede-bloggers leren kennen dankzij jou?
Nee, maar dat is wel leuk :)

9. Reageer je wel eens op een blog met dat je het niet leuk vond?
Nee, dat vind ik niet zo aardig en als ik iets niet leuk vind, dan lees ik het gewoon niet.

10. Durf je kritiek te uiten?
In het algemeen, op blogs? In het algemeen niet zo snel, op blogs zeg ik het wel als ik het er niet mee eens ben (maar of dat kritiek is). Oh en ik lees wel eens verhalen of werkstukken voor school van mensen en dan durf ik het wel ja.

11. Zie je wel eens blogs langskomen die volledig over jou gaan en/of aan jou gericht zijn?
Laatst heeft Marijke iets over mijn brievenproject gezegd, maar dat gaat vooral over Bloglovin dus niet helemaal over mij.

12. Ben ik je lievelingslezer? (hihi, die hoef je ook niet te beantwoorden :p )
Vanzelfsprekend! (maar dat zeg ik tegen elke lezer)

Hoelang bloggen jullie eigenlijk al?

46 gedachtes over “Antwoorden: Laura en bloggen, part one”

 1. leuke vragen en antwoorden!

  die ik nu heb sinds april 2010 geloof ik….en daarvoor ook zo één die vooral over school ging en over mezelf enzo;) maar dat weet ik niet meer precies, was een fijne uitlaatklep die stiekem niemand mocht lezen ;)

 2. Ik blog best al wat jaar. Sowieso al vijf jaar, maar volgens mij zelfs daardoor al. En heb echt alle websites wel gehad om dat te doen Weg-log, Punt.nl, Blogger, WordPress (dus de gratis versie he) en inmiddels weer gewoon de paid ding :)

 3. Leuk dat dit ook eens te lezen Laure :)
  Ik blog al enige tijd op Hyves, maar dat vond ik te beperkt, en dankzij een paardenforum (bokt) ben ik begonnen met bloggen op wordpress.

  Ik had in eerste instantie niet gedacht dat ik al zo snel een aantal “trouwe” volgers zou krijgen… Overigens overal waar ik lees kom ik jou ook weer tegen. Erg grappig!

  Nog één dingetje: Ik denk dat je niet altijd alleen maar hoeft te reageren als je het ergens mee eens bent. Zolang jij je commentaar kunt onderbouwen kun je ook best aangeven als je het ergens niet mee eens bent, of als je iets niet leuk vind.
  Persoonlijk vind ik het altijd een uitdaging om mensen die anders denken dan ikzelf doe over de streep te halen dmv mijn onderbouwend commentaar :) (zoals bv het gedoe met de e-reader hihihi)

 4. Haha, ik weet ook nooit wat ik op een beautyblog moet zeggen, dus dan reageer ik meestal maar niet. Anders ben ik de honderdste die zegt: wat een mooie kleur lippenstift… ;)
  Ik blog sinds een paar weken.

 5. Donderdag 10 februari was mijn eerste berichto p deze blog, maar ik had eerder ook een blog bij web-log.nl. Mijn vriendin en ik zijn beide overgegaan op blogspot omdat we die overzichtelijker vonden. Op die oude blog begon ik op 1 jnauari 2007, dat weet ik nog wel.

 6. Ik blog al zo’n jaar of acht. Mijn eerste blog heette”Dive into my life” en ging over allerlei dagelijkse beslommeringen. Ik zocht altijd leuke afbeeldingen bij mijn teksten en mede daardoor ben ik langzaam overgestapt naar kunst en fotografie.
  Nu beschrijf ik ook nog wel eens iets over mijzelf maar in veel mindere mate als de eerste drie jaar. Dat blog bestaat ook niet meer. Ik heb in nijd ooit dat hele blog verwijderd;-)

 7. Ik ben in 2005 begonnen onder me eigen naam. Die blog heb ik verwijdert. Daarna nog ’n keer begonnen in 2007.. die heb ik ook verwijdert. Beide omdat ik er negatieve reacties op kreeg en veel bekende mijn blog lazen.
  Nu blog ik sinds 2008, alleen ben ik wel 4x verhuist inmiddels. 2x omdat ik de naam keuze niet goed vond en 2x omdat web-log roet in het eten gooide..

  Liefs!!

 8. Ik blog al heel lang, maar was gestopt omdat ik nare reacties kreeg en dan gewoon anoniem he???? Zo oneerlijk.
  Maar toch wilde ik mijn dingen gewoon “uiten” en ben weer begonnen. Ik wil gewoon dingen vertellen wat ik meemaak en daarom mijn blog.
  Mailde vaak van alles naar mijn vriendinnen maar die geven dan weinig respons omdat ze t druk hebben vandaar dat ik alles op blog zet.

  En nu door bloglovin ben ik zelf ook een heleboel gaan volgen, alleen vind ik de “beauty-blogs” wel heel veel op elkaar lijken en nee daarom antwoord ik daar ook nooit op.
  Want het zijn altijd nagellakjes en oogschaduws etc.

 9. Ik blog sinds 6 november 2011! Dus ik ben nog maar een babyblogger :) Echt leuk hoeveel vragen je hebt gekregen!
  Zelf kies ik er ook voor om het niet superpersoonlijk te maken. De dingen die ik er wel op zet, zijn dingen waarover ik echt heb nagedacht: vind ik het ok als heel de wereld dit weet?

 10. Leuk, die antwoorden!
  Grappig dat je door je enthousiasme over veel lezers elke dag bent gaan bloggen. Vooral blijven doorgaan hoor :).

  Ik heb geblogd van 2007-2010. En nu weer twee maanden ofzo?

 11. De oudste blog die ik heb gevonden op mijn harddisk was rond de kerst in 2004. Sinds 2006 schrijf ik op mijn huidige domein. Ik denk dat ik in juni 2004 begonnen ben met schrijven, dat zou betekenen dat dat al ruim 7 jaar ‘blog’.

 12. leuke antwoorden! ik ben benieuwd naar de rest. ik ben in 2006 begonnen – omdat ik op stage ging en iedereen op de hoogte wou houden van mijn wilde London avonturen :’)

 13. Ik heb inmiddels al 3 blogs gehad. Eentje op PUNT.nl, dat was de eerste en dat was zo rond 2003/2004 ofzo. Daarna ook eentje bij web-log, die heb ik vrij lang gehad, tot een jaar terug ofzo, maar daar blogde ik op het laatst vrij weinig meer. En nu heb ik mijn huidige blog op wordpress :)

 14. Heel leuk om te lezen dit!
  Ik blog zelf al best wel lang, eerst een tijdje toen ik een jaar of 11 was en toen had ik een blog waarop in ik bRe€zuhhrrtaal schreef enzo: verschrikkelijk. Toen vanaf mijn 14e op weblog.nl en nu (ik ben 16, haha) op WordPress :)

 15. Leuke antwoorden!
  Ik blog officieel vanaf mei, toen heb ik in de zomervakantie een break gehad en sinds begin november heb ik mijn eigen domein. Het klink kort, het hele bloggen, maar het voel al ontzettend lang!

 16. Mooi lijstje zeg! Voor mij is jouw blog wel een soort centrum, de meeste blogs ben ik gaan volgen uit jouw lijstje. En veel mensen die mij volgen, volgen jouw ook. Ik blog sinds euuh, de eerste klas. Toen had ik echt een sneu blog. Gelukkig is daar niets meer van terug te vinden op internet XD.

  Maar goed, mijn huidige blog bestaat 1 januari een jaar. Ja, ik ben expres op die datum met een nieuw blog begonnen, ik wilde het minimaal een jaar volhouden op een blog. Al mijn vorige blogs waren blogs waarbij ik eens in de maand wat schreef en de essentie van het verhaal was meestal ‘sorry dat ik zo lang niet geschreven heb’. En het is me tot nu toe gelukt. :)

 17. Hey.. dat is niet eerlijk! Ik wilde jou net gaan vragen voor een interview!! Nu heb je het zelf al gedaan :-(

  Wel leuk om te lezen!! Ik vind je een van de leukste blogs vanwege je stijl van schrijven. Wie ik de leukste vind? dat zeg ik niet ;-)

  oja, het antwoord op je vraag: Ik blog nu 2 maanden.

  1. Haha, je mag me nog steeds vragen hoor, maar dan moet je wel andere vragen stellen (is een uitdaging toch?). En dankjewel voor je compliment :)

 18. Wat leuk om te lezen!
  Ik blog al jaren, heb een heleboel verschillende blogs gehad. Heel veel op Blogger en die ik nu heb op WordPress.com. Tot vorig jaar bestonden die vooral uit drie posts achter elkaar en de vierde een maand later waarin ik dan vertelde dat het me o zo speet dat ik zolang niet geschreven had en dat ik het echt beter ging doen. Wat ik vervolgens niet deed, maar gewoon begon op een nieuwe.

  Deze houd ik nu al een tijdje vol, ook al heb ik nu al iets van zes weken niet meer geblogd. Maar ik beloof beterschap!

 19. Ik blog eigenlijk ook al vanaf m’n 12e, via web-log. Maar dat was een blauwe maandag. Twee jaar terug op Blogger, en dat was gewoon zo nu en dan, en nu heb ik m’n eigen domein en blog ik toch om de dag, tenzij het niet uitkomt. De blog die ik nu heb, heb ik sinds september dit jaar :)

 20. Jeetje wat grappig, het is net een vragenuurtje met een beroemdheid, maar ja in blogland ben je dat natuurlijk ook ;-)

  Ik ben op 28 mei 2011 begonnen met bloggen en ik ben voorlopig nog niet uitgeblogd!

  1. Haha, ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet deed, omdat ik mezelf als beroemdheid in de blogwereld beschouw, maar het is best een makkelijk principe om weer aan materiaal voor blogjes te komen :P

 21. 56 blogs via Bloglovin’ volgen, dat zijn er best wat! Ik heb net even geteld en ik volg er daar 23, en heb daar sommige dagen al best moeite mee (qua ongelezen posts) ;) Ik blog zelf nu ongeveer 4,5 maanden, sinds m’n 24e verjaardag ;) In m’n hoofd “schreef” ik al langer teksten, hahaha :p

 22. Hoi Laura,

  Ik zag vandaag je reactie op mijn blog met de oude foto van Rotterdam en ik besloot om maar eens even je blog te gaan bekijken, haha. Ik heb het tot nu toe globaal bekeken en ik vind het erg leuk! Je hebt een hele leuke schrijfstijl, heel pakkend en vlot – dus ik ga zeker nog meer lezen! Maar wat ik eigenlijk mis hier, is een pagina waarin je wat over jezelf vertelt, dat vind ik altijd wel leuk – dan weet ik wie erachter zit en zo, haha. Enne, ik blog al op mijn eigen domein sinds 12 april 2010: daarvoor had ik hier en daar ook wel eens zo’n blogspot-geval, maar sinds vorig jaar is het echt serieus!

 23. Leuke blog, ben er net op terecht gekomen! Haha…dat heb ik bij beautyblogs ook wel regelmatig, volg er ook een paar. Ik blog vanaf 2001 alleen sinds vorig jaar blog ik onder een andere naam.

 24. Vraag 3 is vooral heel herkenbaar. Ik heb meerdere blogs gehad. De eerste begon ik in 2003 op mijn 19e en die ging inderdaad vooral over school, dingen die ik had meegemaakt, wat ik had gegeten, linkjes of moppen of… noem het maar op. Ik vond dat oppervlakkig. Daarna ben ik van blog gewisseld. Ik blogde over mijn studie, de dansschool… tot ik in een mindere periode weer anoniem ben gaan bloggen. dat alles bij web-log.nl destijds. Vorig jaar ben ik met mijn eigen blog begonnen. Tot nu toe nog niet echt gevonden wat ik wil. Soms wel persoonlijk, maar niet té… en weer een beetje van alles, net zoals in het begin.

 25. ik log al geruime tijd, hiervoor ook al bij web-log.nl, waar ik eind vorig jaar (mooi op tijd voor alle verhuisperikelen dus) verhuisd ben naar wordpress.
  Ik vroeg me eigenlijk af (en die vraag was ik in m’n vorige reactie vergeten) hoe je op mijn log terecht kwam, want als ik je vriendenlijstje hier bekijk zie ik maar 1 gemeenschappelijk vriendenlog.

  Groetjes, en nog veel succes bij het bloggen!

 26. Leuke antwoorden.
  Ik blog al sinds aug 2007, maar de eerste jaren schreef ik heel weinig en eig enkel voor familie en vrieden. Tis pas sinds jan 2010 dat ik andere blogs volg, de link op FB zet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.