Laura’s brieven: Nintendo

Klik op de foto om het groter te maken.

Tja en toen dacht ik dat het afgelopen was met de brieven. Maar nee hoor, Nintendo besloot om nog wat terug te sturen! Het is mij eerlijk gezegd een raadsel waarom. Zesentwintig september heb ik de brieven verstuurd en drie (!) maanden later krijg ik antwoord. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of ze me gegoogled hebben en op mijn blog kwamen en bang waren dat ze aan de schandpaal kwamen ;)

Maar goed, de brief dus.  Tja, wat zal ik zeggen. Het is geen korte brief, dat niet. Dus dan zullen de antwoorden er wel in staan, denk je. Eh, niet dus. Ik heb alleen antwoord gekregen op wat de naam betekent, maar niet op wie Mario en Wario heeft bedacht en wie het deuntje van Mario heeft bedacht. En dat is toch wel jammer. Weten jullie het misschien?

Dit is dan toch echt de laatste brief (gok ik, tenzij er bedrijven zijn die nog veel langer over hun post beantwoorden doen en daarom niet teruggeschreven hebben) en dus het eind van de serie. Of toch niet?

Nee, want ik heb hele enthousiaste reacties gekregen (bedankt daarvoor!) en ik moet bekennen dat ik het zelf ook heel leuk vind. Dus ik ga gewoon door (het zal nog wel even duren, voordat ze hier komen, maar er komt iets anders, in het volgende blogje van Laura’s brieven, over de bedrijven die niet teruggeschreven hebben, zal ik erover vertellen). Maar ja, dan moet ik wel bedrijven/instituties/weetikveel hebben om naar te schrijven. Venz ga ik sowieso doen (ik wil wel antwoord op mijn hagelslagvragen), maar weten jullie er nog meer?

52 Comments to “Laura’s brieven: Nintendo”

 1. Ze zijn wel erg trots op zichzelf.

  Misschien kan je de NS schrijven, of had je die al gehad?

 2. Nutella, Jackie (magazine), hyves?

 3. Naar WordPress (weer eens wat anders dan een Nederlands bedrijf). Naar je Universiteit (weer eens wat anders dan een ‘normaal’ bedrijf). Naar Bloglovin (hoe verdienen zijn geld? ik heb geen idee). Naar je favoriete televisiezender. Naar één van de bedrijven waar je al heen hebt gestuurd, stuur je dezelfde brief en kijk je wat de reactie is (al is 1 wel weinig, liefst een stuk of 4 ofzo, waarbij hopelijk 1 niet reageert “want dubbel”, 1 zegt “het is dubbel”, 1 hetzelfde terugstuurt en 1 doet alsof het een totaal andere brief is en geeft een totaal andere reactie).

  Verzin zelf anders eens wat! Zit ik hier nou allemaal moeite te doen voor jouw blog? :(

 4. Misschien een merk van verzorgingsproducten. Nivea ofzo. En misschien Pickwick/De of Lipton ofzo.

 5. Wat leuk dat Nintendo teruggeschreven heeft!
  Ik weet niet precies welke bedrijven je allemaal hebt gehad, maar misschien kan je Ikea (met hun rare namen!), van Dale (woordenboeken) of (als het je interesseert) Comedy Central of een andere tv-zender.
  Ik kijk ernaar uit ! Succes!

 6. Mmh bij Nintendo vraag ik me inderdaad wel af of ze je brief gelezen hebben.. (: Misschien kun je schrijven naar de Jumbo? (wie weet krijg je dan ook lekker eten hihi)

 7. De eerste dingen die in me opkomen: Intratuin (Vraag me niet waarom), Coca Cola, Douwe Egberts/Pickwick, Remia… :P Je kan zoveel verzinnen! Gewoon de serie voortzetten, hij is zó leuk!

 8. Ikea vind ik ook een leuke! CoolBest lijkt me ook een bedrijf dat veel aan marketing enzo doet (meer terugschrijf kans) en Verkade ook :) Ben best benieuwd welke bedrijven niet terug geschreven hebben.

 9. Als ze toch geen antwoorden willen geven, waarom schrijven ze dan terug vraag ik me af…
  In ieder geval, leuk dat je nog meer brieven gaat schrijven. Ben benieuwd! En ik ben ook benieuwd naar het blogje over de bedrijven die niet terug geschreven.
  Misschien kan je naar Milka schrijven, wie weet krijg je daar ook wel chocola meegestuurd. En dat is nooit weg :D Haha

 10. Ik denk dat Nintendo inderdaad bang was voor die schandpaal ;-) en terecht!
  Misschien kun je eens naar een minister schrijven, eens kijken of er een antwoord komt?

 11. Misschien een brief naar social media of zoiets dergelijks!

 12. Off topic: Zelf vind ik het altijd plezierig als klikbare links en plaatjes in een nieuw tabblad/scherm openen. Ik moest nu 2x je logje weer openen omdat ik ‘m afgesloten had ;)

 13. (ik heb waarschijnlijk niet alle brieven gelezen dus als er een dubbel bij zit, sorry): Facebook, een goede doelen organisatie (eh, ja, jij schrijft op zo’n uitdagend toontje, ben benieuwd wat ze daar bij unicef mee zouden doen :p), the body shop (waarom er NIETS goedkoop is bij ze?), hema, nike, adidas, de NS, Veolia (waarom de bus nooit op tijd komt en of je ook geld terug kunt krijgen zoals bij de trein)… Succes! ;-)

 14. NS, Connection, OV – chipkaart (waarom gaat tot nu toe alles nog niet helemaal volgens plan..?), Bart smit, rituals, hema, v&d, uhmm… google?

 15. Als ik jou was (of u, hoe oud ben je eigenlijk?) zou ik naar een tijdschrift schrijven en vragen of je een column mag! Echt iets voor jou. Zet er wel bij dat je een blog hebt en wat je allemaal al geschreven hebt, dan kunnen ze je schrijfstijl zien! :)

 16. Organisaties als Amnesty, rode kruis,.
  De PTT, omroepen, pizzaboeren, landbouwers, greenpeace.
  Te veel om op te noemen.
  Een dakloze kun je ook wat vragen, of leer een asielzoeker in de buurt hoe je contact kunt leggen…eerst op papier en later door samen iets te ondernemen.
  Ook een bejaardenhuis op de hoek kan. Toch zul je dan de oude woorden en beleefdheid moeten neerschrijven…
  Samen thee drinken in een kale kamer met koud zeil, maar wel een geranium voor het raam.

  Succes en de bestevwensen!

  Ivar

  • Dat met een asielzoeker doe ik al! Of nou ja, ze is geen asielzoeker meer, maar wel iemand die gevlucht is uit haar land en nu hier woont. Het is echt heel fijn om dat te doen :)

   Bedankt voor de tips!

 17. Haha, beter laat dan nooit! En misschien krijgen ze wel zoveel post dat toen ze de brief na 3 maanden vonden, ze maar tijd hadden om 1 vraag te beantwoorden ;)

  Inspiratie voor een nieuwe serie: Calve, Heinz, HEMA, IKEA, Coca-Cola, Selexyz, PostNl, … Ach, eigenlijk maakt het niet uit, van bijna alle bedrijven is het wel leuk om een reactie te lezen :)

 18. Leuk dat je alsnog een brief kreeg! Wel jammer dat ze niet al je vragen beantwoorden :(
  Ik vind het super dat je hiermee verdergaat :)

 19. pff moeilijk er is zoveel wat je kan schrijven ahha

 20. Het is zo leuk om deze brieven te lezen + de antwoorden! Ik weet inderdaad ook niet welke bedrijven je allemaal hebt gehad, maar dit zijn degene die ik nu kan bedenken: Axe (deo’s en aftershave), Durex, 3FM (of een ander radio station), Bakker Bart… Abercrombie & Fitch. Succes in ieder geval!

 21. Unox , waarom er dieet rookworsten zijn en wat dan er minder in zit?
  Een rookworst moet vet zijn en niet waterig;-)

 22. blijkt maar weer dat Nintento toch wel tof is hhihiih enne ik ben benieuwd wie er allemaal niet heeft teruggeschreven

 23. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg!

 24. Leuke serie!! Ik hoop dat er nog wat bedrijven zijn die je wat sturen :)

 25. Ik kijk er nu al naar uit!

 26. Jeeej je gaat door :)! Me happy!

 27. Wat een stom antwoord op je brief, het lijkt verdacht veel op een standaard brief..
  Ben & Jerry’s misschien?
  Of de geniale mensen die ferrero rochers maken.. Of Esselte, van die mappen, noem maar op ;)

 28. Yay, ik ben heel blij dat je doorgaat met deze serie want ik lees hem echt graag! En daarnaast is hij ook heel origineel want ik heb hem nog nooit iets soortgelijks op een ander blog voorbij zien komen.

  Stel je stuurt een brief naar Koopmans. Stel. Kun je ze dan alsjeblieft vragen waarom er in hun pak met ‘sprookjesboomcakejes’ dertien cupcakes zitten? Waarom dertien? Het is een ongeluksgetal, allereerst en daarnaast is het ook heeeel onhandig met het delen. Want dertien is zoals je misschien wel weet een priemgetal wat alleen door één of zichzelf gedeeld kan worden. Dus of je moet twaalf vriendjes en vriendinnetjes hebben, of je moet alle dertien cakejes zelf opeten (wat me een uitermate slecht plan lijkt) Of is het zodat je er zelf één kan proeven, zodat je er dan twaalf over hebt wat wel makkelijk deelbaar is door vanalles. Maar ja, stel nou dat je het met zn tweeën maakt, dan hou je weer een priemgetal over… Je snapt natuurlijk dat dit raadsel niet onopgelost kan blijven ;)

  En verder.. een brief naar de mensen die schoolboeken maken, waarom ze altijd van die onoriginele namen kiezen zoals Piet, Hein, Lies, etc. (vooral bij wiskunde)

  Psychologie magazine, Ikea, Rtl, Unox, Hema, enzovoorts. Ga vooral door met brieven schrijven :) (of verstuur een brief met daarop ‘aan de postbode die daar en daar brieven bezorgt ;))

  ps. Vanavond is er een kerstspecial op van Downton Abbey. :D

 29. Misschien krijgt Nintendo gewoon veel fanbrieven ;)

 30. Wat een vage brief. Echt totaal niet wat je wilt weten ;).

  En ga vooral door ja! Ik vind het altijd erg leuk om de brieven (en antwoorden natuurlijk) te lezen. Ik zou vooral brieven schrijven over producten die je heel erg fijn vind. Misschien krijg je wel iets toegestuurd!

 31. Probeer anders eens een Youtube-kanaal? Ik heb er al veel gezien die professioneel werken, met verschillende mensen etc., maar hoe verdienen ze hun geld?

 32. Ik vind de informatie in de brief wel erg leuk om te weten. En ik ben zeer blij dat de rubriek blijft. Yaaaay!

  Oh en bedrijven om te mailen, ik vraag me af hoe het komt dat je bier moet leren drinken en dat niemand het meteen lekker vindt, dus misschien Heineken of Bavaria? En waarom heet Mora Mora en is er een echte Mora van Mora? Hmm ik had vorige week nog meer ideeën maar die zijn nu weg. :D

  Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende seizoen van Laura’s Brieven ;)

 33. Wat een stomme betekenis heeft Nintendo.. Bij ‘laat geluk aan de hemel over’ denk ik niet meteen aan computerspelletjes. Maar dat kan aan mij liggen ;)

 34. Haha echt een superleuke serie dit! Jammer alleen dat we nu nog de antwoorden niet hebben :(

 35. Ik ben echt dol op de oude nintendo’s. Vooral dat grijze redelijk platte kastje, nes. Die hebben we helaas niet meer ):

  Je brieven zijn ook altijd leuk, en ik heb geen idee of het nu wel of niet een standaard antwoord is… That’s the question.

  Misschien kan je brieven sturen naar random adressen :P

  ^ grapje hoor.

 36. Hmm. Stom dat ze geen gamegirl hebben bedacht eigenlijk. Ik ben benieuwd naar je nieuwe brievenserie. Misschien kun je een supermarktketen of andere winkelketen schrijven of weer een tijdschrift of website.

Leave a Reply