Singin’ in the Rain en Midnight in Paris

httpv://www.youtube.com/watch?v=5T0uNrUJgFI

SINGIN’ IN THE RAIN

Samenvatting: Don Lockwood is een populaire acteur (in stille films) en speelt vooral vaak samen met de irritante en niet al te slimme actrice Lina Lamont. Vlak voordat hun nieuwe film The Dueling Cavalier in premiere komt, blijkt dat stille films op hun retour zijn en talkies (films met geluid, waarin de acteurs dus echt spreken) populair worden. Ze willen er wel een talkie van maken, maar er is één probleem: Lina Lamont heeft een verschrikkelijke stem. Benieuwd of dit nog goed gaat komen? ;) Er zit maar één ding op: de film kijken!

Wat een superleuke film is dit! Hij komt uit 1952 en eerst is het wel even wennen (er is veel veranderd in films de afgelopen decennia), maar dat maakt niet uit: leuke liedjes (vooral Singin’ in the Rain natuurlijk), de oude stijl qua film en kleding: geweldig! Oh en als je chagrijnig bent, kijk/luister dan vooral naar Singin’ in the Rain en Good Morning :)

Wel kijken: Leuke liedjes, vanwege de dans en Gene Kelly natuurlijk.
Niet kijken: Als je niet naar films kijkt van voor het jaar 2000 (dan ben je gek).

Leukste quote:
[after filming a love scene]
Lina: ‘Oh Donny! You couldn’t kiss me like that and not mean it just a teensy bit!’
Don: ‘Meet the greatest actor in the world! I’d rather kiss a tarantula.’
Lina: ‘You don’t mean that.’
Don: ‘I dont– Hey Joe, get me a tarantula.’

httpv://www.youtube.com/watch?v=atLg2wQQxvU

MIDNIGHT IN PARIS

Samenvatting: Gil, een Amerikaan die graag schrijver wil worden, gaat samen met zijn verloofde naar Parijs. Tijdens een nachtelijke wandeling stapt hij in een oldtimer, die toevallig voorbijkomt, en komt in de jaren twintig terecht. Hij ontmoet daar kunstenaars als Picasso. Hoe verloopt dit verder en wat vindt zijn verloofde er eigenlijk van? Ik weet het!

Een film van Woody Allen met deze keer Parijs in de hoofdrol. Heel erg leuk, vooral als je iets van literatuur en kunst weet. Oh en de muziek is ook erg aangenaam om naar te luisteren :)

Wel kijken: Als je geen zin hebt in de standaard Hollywoodfilm en interesse in literatuur en kunst hebt.
Niet kijken: Als je er niet tegen kan om te zien hoe slecht Carla Bruni acteert (laat je hierdoor absoluut niet tegenhouden, het zijn maar twee kleine scènes gelukkig).

Leukste quote:
Gil: ‘I would like you to read my novel and get your opinion.’
Ernest Hemingway: ‘I hate it.’
Gil: ‘You haven’t even read it.’
Ernest Hemingway: ‘If it’s bad, I’ll hate it. If it’s good, then I’ll be envious and I hate it even more. You don’t want the opinion of another writer.’

Heb jij deze films gezien?

25 gedachtes over “Singin’ in the Rain en Midnight in Paris”

 1. Ik heb deze films niet gezien. Op ons douchegordijn staat ‘singing in the rain’, dat doet me eraan denken, haha!
  Ik zou wel graag Midnight in Paris willen zien, vooral omdat mijn profielwerkstuk over mode en kunst gaat (van 1900 tot nu), dus dan steek ik er nog wat van op misschien.
  Lijken me overigens beide leuke films hoor (:

 2. De eerste heb ik niet gezien, maar Singin’ in the rain vind ik wel een leuk liedje :) De tweede heb ik wel gezien en die vond ik echt nog leuker dan ik al verwacht had. Ik kan niet goed verwoorden waardoor precies, maar de sfeer in en van die film is gewoon heel erg fijn! Ik ben ook heel blij dat ik die op het nippertje nog in de bios gezien heb. Midnight in Paris staat zeker hoog op mijn favorieten lijstje :)

 3. Vroegah heb ik veel van die Gene Kelly en Frank Sinatra films gezien en toen vond ik ze erg leuk. Tegenwoordig geef ik toch te voorkeur aan films na 2000 en mijn vriend zegt ook dat ik gek ben :-)
  Laatst keek ik de Back to the Future trilogie weer eens en ik heb genoten!

 4. Singin in the rain heb ik ooit op school gekeken met kunst. Inderdaad wel een leuke film. Beter dan dat ik dacht in ieder geval. Die ander heb ik nog nooit gezien, maar hij lijkt me wel erg leuk :)

 5. Ik vind die film zo ontzettend leuk en interessant. Ik heb die samen gezien met mijn moeder en haar vriendinnen hier in de toneelschuur. Ik had niet verwacht dat ik er van zou houden, maar het was echt leuk. En heel leuk dat je hier wat over schrijft, was die film bijna vergeten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.