M, S, N

Vroeger (vroegah) gebruikte ik nog msn. Nu heb ik het afgezworen (ik heb alleen voor het plaatje hierboven me wel even aangemeld, maar wel op offline gezet, anders ben ik niet meer geloofwaardig met zo’n naam).

Msn, ja, die goede, oude tijd. Toen gesprekken nog zo gingen:
‘Hey.’
‘Hoi.’
‘Alles goed?’
‘Ja met jou?’
‘Met mij ook.’
‘Mooi.’
‘Ja.’

Op msn kon je dingen in je naam zetten, je had de keuze uit dit:
– Een liefdesverklaring aan je vijftiende vriendje met wie je al één maand (wauw, zo lang!) had in breezertaal.
– De namen van al je B3sTii3sSs (vriendinnen)  met wie je ntb/niet te breken bent (en dat jij dan dacht: waarom sta ik er niet bij?)
– Een depressieve, Engelse tekst mét grammaticale en spelfouten, zoals:  So much people around me, but nobody that understand me (smiley van een roos met een hangend kopje).

En dan al die liefdesperikelen. Stel je voor, je hebt dé jongen van je leven ontmoet (één keer op school gezien, waarbij je niet tegen hem durfde te praten) en nu heb je zijn msn (mercedes-boy-diederik@hotmail.com). Hij komt online (yes eindelijk, je hebt er twee uur op gewacht) en dan, ja, wat dan? Moet jij nou hoi zeggen als eerste? Maar je wil dat hij het doet.
Uiteindelijk heb je dan een gesprek met hem (een gesprek zoals hierboven) en dan blijkt dat hij moet eten. Shit, wat moet je nou doen? Moet je gewoon ‘doei’ zeggen of een (k) (dat is een smiley voor een kusje) erbij doen of een ‘x’? Maar wat als hij je nou niet leuk vindt? Terwijl je hierover aan het nadenken bent, gaat hij offline zonder ook maar iets te zeggen.

Shit.

En nu? Nu ben ik twintig jaar en vind ik msn stom en hopeloos ouderwets. Dus. Voeg me vooral niet toe (l@uRatJuhHbR33zUhRgiiRl@hotmail.com).

Dankjewel.

69 gedachtes over “M, S, N”

 1. Het kan best handig zijn hoor, voor projectoverleg enzo. Daarvoor gebruik ik het nog weleens.
  Ik heb mezelf een tijdje o0o-Kimmiejj-o0o genoemd, maar godzijdank ben ik daar vanaf, haha. Meestal was mijn msn-naam gewoon Kim, met een een of andere smiley erachter. Ook leuk trouwens, als ik ‘Kim (L)’ heette vroeg meteen mijn halve contactenlijst: ‘Kim! Een hartje? Oooeehh wieee??’ =,=

 2. Hihi, bij mij is msn ook verleden tijd sinds een aantal jaar. Ik heb liever de o zo diepgaande gesprekken op facebook ;)
  Moet zeggen dat ik niet in zulke erge breezertaal schreef dat het bijna onleesbaar was, maar heb wel een periode gehad waarbij het in was om ‘egt’ te schrijven en een paar afkortingen te gebruiken. Gelukkig schrijf ik nu wel normaal, hoewel ik nog steeds wel ‘idd’ gebruik.

 3. Geweldig!
  Ik gebruik msn nog wel. Omdat ik van provincie naar provincie verhuisd ben, is msn een heel fijn middel om contact te houden met oude vrienden. Fijner dan Twitter of Facebookchat.

 4. Ik gebruik msn ook niet meer. Ik heb nu Facebook en er zit ook chat op, dus dat volstaat. En anders weten ze me wel te vinden via mail, school of gsm.

  Grappig, dat je er net nu over blogt, want ik denk al een hele week: Nu ga ik het programma deleten!

 5. Hihi, door middel van MSN namen kon je vroeger inderdaad alle liefdesperikelen van vrienden/vage kennissen meekrijgen. Of je het nu wilde weten of niet. Ik log al jaren niet meer in. Skype is het nieuwe MSN :) (ook al verschijn ik daar bijna alleen maar “op afspraak” en voeg ik daar minder snel mensen toe, maar dat vind ik juist ook wel weer positief)

 6. Hahahahahahahaa geweldig dit, wat een nostalgie :’D
  Ik gebruik het zelf ook al een hele poos niet meer…. gelukkig! Alleen nu heb ik een verslaving aan Facebook. Da’s ook kansloos!

 7. Ik moet toegeven dat ik MSN regelmatig (dagelijks) gebruik, vooral om contact te houden met mensen op afstand.

  Ik maak me wel schuldig aan engelse teksten, maar dat is gewoon omdat ALLES op mn pc Engels is, en het bevat geen domme fouten.

  Al met al is het best handig om te hebben, maar het is wel barslechte software…

 8. Ik was van de depressieve teksten maar ben eigenlijk te oud voor de echte MSN-periode. Ik gebruikte MSN vooral om gewoon te chatten met bekenden, en nog steeds wel. Mijn vriend en ik communiceren overdag vooral via MSN omdat hij dan op zijn werk zit (en op het werk gebruiken ze ook MSN voor snelle vragen).

 9. Ik gebruik MSN niet meer. Misschien alleen voor school, om te kijken of er een klasgenoot online is om snel iets te vragen over huiswerk of iets dergelijks. Maar dat kan ook via Facebook en Twitter dus over het algemeen gebruik ik het bijna nooit meer ;)

  Tja, toen had je MSN Messenger. Nu heb je Facebook, Twitter, LinkedIn en Hyves. Dan vraag je toch af, wat hebben we over 5 jaar?

 10. Ik heb nog msn, net als mijn beste vriendin en mijn vriend. We chatten zelden, maar als je elkaar iets wil zeggen dat langer is dan 3 sms’en is het best wel handig :-)
  (facebookchat vind ik overigens echt irritant, het gaat bijvoorbeeld niet om tegelijk te chatten en foto’s te bekijken).
  Er is trouwens ook nog die periode geweest dat iedereen nog wel msn gebruikte, maar altijd offline stond, zodat je tenminste zelf kon kiezen met wie je kon beginnen praten. Of de periode van het tijdelijk blokkeren, wanneer je eventjes geen zin had om met die vriendin die altijd zeurt te praten. Of inderdaad, de periode waarin je al je vriendinnen in je nickname zet…

 11. En op een gegeven moment bij msn plus kon je ook nog eens een persoonlijk bericht invullen! Had je lekker twee ruimtes om vol te typen met //_ ii L0v3 y0uu, wiiJ NtB”, Wjnmk <3 etc. etc. OF als je graag iemand wou laten weten dat je boos was, gewoon 6x on & off line gaan met 'Trut!' als msn naam. Heel classy. haha.

 12. haha die goede oude tijd ja….
  ik gebruik het nog wel eens en dan chat ik met 2 personen: m’n moeder (dat is handig, dan hoeven we niet ieder uur te bellen ;)) en m’n vriendje (op de momenten dat we een weekend gescheiden zijn ofzo). En de reden dat het dan op msn is, ook al kan dat echt niet meer, het chat VEEL fijner dan g-chat

 13. Duurde even voor ik msn had, en ik snapte dus nooit al die afkortingen, ik denk dat ik er vorig jaar of zo achter ben gekomen dat iig in ieder geval betekent. maar die gesprekken zijn zoooo herkenbaar, (niet die met jongens want ik voegde geen mensen toe die ik niet kende) gelukkig is die periode nu afgesloten. (heel grappig: mijn moeder kon nooit sms msn en zo uit elkaar houden, die afkortingen waren te lastig of zo :P)

 14. Ik gebruik MSN nog wel, maar vooral om met vrienden te praten die eigenlijk verspreid over het hele land zitten, dus die kan ik niet zo vaak spreken en de lettertypes zijn amkkelijk groot te zetten in MSN en niet zo makkelijk op andere chats.

 15. hahaha zo ging het inderdaad! Lutteloze gesprekken die nergens over gingen. Ik had ook een waslijst aan kennissen waar ik alleen maar de bovenstaande gesprekken mee had, of mensen die constant op geblokkeerd stonden omdat ze steeds hetzelfde vertelden :)

 16. Ik speel een beetje vals. I|k sta meestal gewoon op offline, terwijl ik wel online ben in case mensen mij moeten spreken. Maar het meeste is ook wel af te handelen via twitter/mail ;D

 17. Ik zit ook echt nooit meer op MSN, heb het geeneens op mijn laptop staan. Facebook en Skype vind ik veel handiger, duidelijker zegmaar.
  Liefs, Swaen

 18. Mm, ik heb msn, ik zit er ook op. Maar van de 150 (ruim genomen) msncontacten die ik heb, zijn er heel wat die hebben een andere msn, heel wat zijn nooit meer online, en heel wat daar praat ik gewoon niet mee en andersom. Ik chat nog wel met een aantal mensen, en daar is het niet dat standaard gesprek, maar hele lange gesprekken vol met nutteloze, leuke, wel interessante, en leveloze dingen. Maar goed, dat heb ik maar met een stuk of 7 mensen ofzo, dus die spreek ik dan voluit.

 19. Haha, ik was deze ‘Een depressieve, Engelse tekst mét grammaticale en spelfouten’. Ik zat altijd op MSN met een hele goede vriend te praten over wat me dwars zat, maar nu niet meer.

 20. Hahaha dit is echt de meest herkenbare so far :D “Een depressieve, Engelse tekst mét grammaticale en spelfouten, zoals: So much people around me, but nobody that understand me (smiley van een roos met een hangend kopje).”

  Twee andere categorieën, die onder mijn vrienden heel populair waren, zijn trouwens deze
  – Iets in je naam zetten dat refereert aan hoe leuk iets wel niet was, zonder precies te vertellen wat dat was. (“HAHA Was leuk in de stad en chihuahua’s zijn de bom, he Lana, Mieke en Tina???? :D:D:P”)
  – Iets semi-slims/semi-grappigs in het Engels neer zetten (Roses are red, violets are blue, I am schizophrenic and so am I – wat niet klopt want een schizofreen heeft géén 2 persoonlijkheden lieve mensen.)

  Ik was zelf van de Engelse songteksten :)

 21. Ik gebruik mijn msn bijna nooit. Alleen voor mijn mail en als ik iets belangrijks moet vertellen. Ik begin nooit een gesprek uit het niets, haha. =)

 22. ik gebruik msn ook niet meer… Ik meld me wel altijd aan als mijn pc aan gaat en sta altijd standaard op offline (vroeger was iedereen online nu bijna niemand meer haha). Soms kan wel eens voor komen dat nog een kort gesprekje met iemand voer die al lang niet meer gesproken heb maar verder

 23. Wat leuk geschreven! Zo gaat MSN meestal ja, maar ik vind het soms toch echt handig. Vooral mensen die ik niet vaak/nooit zie, of als ik snel even iets wil regelen! ♥

 24. Haha ik krijg echt weer groep 8 herinneringen nu, want jij beschrijft het zo goed. Ik gebruikte ook ntb, hvj enz. En als ik verliefd was twijfelde ik uren om tegen diegene te gaan praten, haha! Omdat ik niet echt aan ‘social media’ doe gebruikte ik msn’ soms wel, maar meestal ga ik liever aan mijn blog werken of blogs bekijken dan dat ik van die gesprekken heb haha!

 25. Haha! Geniaal geschreven.
  Ik zit nog wel op msn, maar dit komt meer omdat ik dan mijn vriend even kan spreken door de week en het me niet kapitalen kost aan beltegoed. En daar ben ik msn heel dankbaar voor!

 26. Grijns, ik ben van een oudere generatie merk ik alweer. Breezer taal heb ik echt nooit begrepen, zelfs nu nog kan ik af en toe amper lezen wat er staat ;) Ik weet nog wel hoe gelukkig ik was met de komst van msn, daarvoor hielden mijn vriendje en ik altijd contact via de ‘ome henk’ chatroom, daar was nooit iemand en dus konden we relaxed praten. Msn maakte dat wel iets handiger. En ook nu nog gebruiken Jer en ik MSN, om even door te geven dat het eten klaar is als hij aan het studeren is boven. Maar verder? Nee gebruik het nog maar weinig eigenlijk.

 27. Ik vind het zelf ook meer niet zo handig, al ben ik 13. Een paar jaar geleden zou ik er ook nog van houden, maar nu gebruik ik vooral Facebook ;). Ik ga trouwens terug beginnen met mijn site!

  Xx Marie

 28. Ik ben het niet met je eens dat msn stom en hopeloos ouderwets is. Ik gebruik msn nog vollop. Vooral omdat ik geen smartphone heb, en dit voor mij de goedkoopste manier is om te communiceren. Meeste vrienden gebruiken het ook nog, dus vandaar dat ik het niet stom en ouderwets vind!

 29. Haha geweldig dit, ik heb al een jaar ofzo geen msn meer op mijn pc staan en ik moet zeggen ik mis het niet want er was toch nooit een boeiend gesprek!

 30. omg xD. Dat deed ik vroeger ook :’). En bij je msn gesprek stopt het bij mij meestal na “nwtv” wat “nog wat te vertellen” betekent, best raar als je dat vraagt XD. Ik gebruik msn zelf niet meer heel vaak, gewoon omdat ik vergeet om me aan te melden :’).

 31. Hahahah. Gelukkig heb ik nooit op die manier gemsnd, of in ieder geval niet echt, ik moet wel toegeven dat ik in een ver verleden ook allemaal rare tekentjes in mijn naam had (ik gebruik trouwens nog steeds msn!)

 32. Herkenbaar! Of dat je iemand toevoegt waarvan je denkt dat diegene je wel herkent aan je emailadres en begint met: “Wie ben je?” Je zegt wie je bent, maar helemaal niks.. Dat was toen dodelijk!!
  Je dacht ook dat je nooit meer zonder msn zou kunnen, maar nu zou ik echt niet weten wat er nog te zoeken zou hebben..

 33. ROFL! Geweldig =D mijn moeder vroeg laatst iets over MSN – ze kreeg iets niet goed gezet ofzo – en ik wist ’t écht niet meer.. Zo lang al niet meer gebruikt ^^

 34. Wij gebruiken MSN op werk, superhandig .. in plaats van een of ander intern nummer te draaien ffe msn’en naar de collega. en inderdaad ook projectoverleg e.d.

 35. Ik zet msn standaard aan omdat ik dan nog eens met mensen praat. Ik kan nog steeds hele leuke (dus niet jouw voorbeeld ;) ) gesprekken voeren met vrienden die ik niet elke week zie (of wel, mag ook). Voor korte vraagjes of langere overleg is het gewoon handig.
  Mijn msnnaam is gewoon saai ‘Elise.’ Wel mét punt, dat wel.

 36. ‘…omdat ik dan nog eens met mensen praat.’ Wauw dat klinkt Forever Alone. Opnieuw: Ik zet msn standaard aan omdat ik nog wel eens met mensen die ook online zijn praat.

 37. Hahaha helemaal gelijk. Ik gebruik msn echt nooit meer, ik doe eerder aan Skype of Facetime, is handig voor overleg enzo en dat is gewoon leuker omdat je elkaar dan ziet. Maar eigenlijk doe ik sowieso niet echt daaraan, alleen met m’n vriend eigenlijk hahaha ;p

 38. Haha de goeie oude tijd ;)
  Toen vond ik het nog leuk. Tot dat mijn pc het minder leuk vond die updates MSN.
  Steeds trager en vaker vast lopen.. Mijn emailadres is middels ook verhuisd naar gmail en chatten, met een enkeling doe ik via skype. Veel handiger ;)

  Maar zeer herkenbaar die gesprekken ;)

  Liefs

 39. Ik gebruik msn eigenlijk best wel dagelijks deels ook omdat ik vaak ’s avonds met vriendje msn en met een vriendin van mijn oude manege die nu in arnhem op kamers zit. Maar het komt tegenwordig ook best wel eens voor dat ik mij helemaal niet aanmeld omdat ik daar geen zin in heb! xD
  Oh en ik gebruik het om te overhoren met een klasgenoot wanneer we een toets hebben of iets xD

 40. Heel leuk geschreven, je slaat echt de spijker op de kop hiermee, haha! Ik heb wel MSN en heb het eigenlijk altijd aan staan, om met vriendinnen te kletsen en zo. Maar meestal zijn die gesprekken ook niet zo diepgaand. Het is voor mij meer een middel om te communiceren met mensen die ik niet vaak zie, maar over het algemeen vind ik het vaak ook eerder irritant dan nuttig, haha.

 41. Ik zelf heb wel nog msn,
  dit om ook simpel weg met vrienden te kunnen praten (dit omdat deze over heel nederland verspreid zitten en de telefoon rekening anders te duur wordt :P)
  en natuurlijk is het ook handig voor projecten enz!

  Haha..
  Maar ik snap jou punt ook.. Het is inmiddels wel anders als toen ik een jaar of 14 was..! Nu gebruik ik het gewoon zoals ik ben.

 42. Ook ik heb nog gewoon msn. Sommige mensen hebben namelijk geen Facebook / Hyves of Whatsapp en wél msn (Zoals mn harstvriendinneke die ik al 14 jaar ken, maar die lang niet zo hip is). Smsen werkt ook niet want mevrouw heeft bijna nooit beltegoed, en elke keer bellen word aardig duur. Dus ben ik blij dat ik msn heb, al is het voor de rest bijna nergens goed voor…

 43. MSN was toen we net internet hadden thuis echt heerlijk tijdverdrijf. Jarenlang heb ik er teveel tijd aan besteed, maar dan wel vooral met vriendinnen en vrienden. Gesprekken met hele groepen tegelijk zodat het een complete chat box werd. In het begin van mijn studie was het nog wel eens leuk voor een tussenuur. maar goed… jaren ouder en wijzer is mijn msn inmiddels in een stoffig hoekje verdwenen. Laatst wilde een projectgenootje overleggen, maar nummer 3 had geen msn meer dus we hebben dat via Skype gedaan… kan allemaal… wat ik vooral niet meer wil is dat ik achter de computer zit en mensen me constant gaan storen omdat ze zich vervelen en geen leven hebben. Dank je wel, ik heb het druk genoeg zonder MSN!

 44. Haha, superleuk! Vroeger zat ik veel op msn, ik vond het heel leuk. Ik had ook van die domme namen met allemaal smileys en dingetjes! Nu zit ik bijna nooit meer op msn…
  Dit is volgensmij de eerste keer dat ik op jouw blog reageer! Maar ik lees je blog wel altijd en ik wilde even zeggen dat ik ‘m heel leuk vind. Je posts zijn superleuk geschreven en ook erg orgineel. :) Liefs, Luna

 45. Ik zat nooit echt op msn, vond er niet veel aan. ’t Was echt zo nutteloos, al die afwezige gesprekken. Maar wel herkenbaar (dat met die liefdesperikelen), dat heb ik ook nog een blauwe maandag meegemaakt :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.