Gotta catch ‘em all!

Oké, waarschijnlijk vinden jullie dit plaatje een beetje flauw, dus ik ga er twee dingen over zeggen:
1. Voor de mensen die dit niet herkennen: het is mijn versie van de plaatjes die je op 9gag.com kunt vinden, een website voor gameverslavende, eeuwig in de friendzone zittende engineerstudenten. Nee, ik val dus niet binnen de doelgroep, maar who cares! Oh en daar doen ze dus niet aan het vrouwelijke, Franse lidwoord ‘la’ en jongens heten Derp en meisjes Derpina.
2. Het is gebaseerd op een waar verhaal. Xantios noemde mij op Twitter ‘GENIAAL!!!!’ (ik citeer dat letterlijk), omdat ik als meisje (dit klinkt alsof ik een geslachtsverandering heb ondergaan, maar even voor de goede orde: dat is niet zo)  Pokémon speelde op de GameBoy. Dus vandaar, mensen.

Natuurlijk, als echte Pokémonfan, had je al door de titel geweten dat het hierover ging. Ik weet niet hoe het met jullie zit, (niet-)generatiegenoten, maar Pokémon was enorm populair op de basisschool, op drie manieren:

1. De televisieserie.
Ach ja, wie leefde er niet mee met Ash en Pikachu? En wie had er geen enorme hekel aan team Rocket? Ik wel hoor! Elke dag op Fox Kids, een zender die nu niet meer bestaat.

2. De kaarten.
Ze waren te koop bij de Intertoys of de Bart Smit. Je smeekte je ouders of je er nog meer kon krijgen en je hoopte dat er een zeldzame kaart tussen zat. Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar je speelde tegen iemand en je moest dan allebei een kaart op de grond gooien en als jij dan de goede kant bovenop had (Toch? Corrigeer me als ik het fout heb hoor!), dan had je gewonnen. Nu ik eraan terug denk, klinkt het best wel saai.

3. Het GameBoy-spelletje.
Ja duh, het allerleukste aspect! Enorm verslavend, maar wel handig tijdens lange autoritten als je op vakantie ging. De hele tijd tegen andere Pokémons vechten in de hoop dat jouw Pokémon ein-de-lijk eens evolueert. Naar the gym (waarom heette het eigenlijk ‘gym’?) om tegen één of andere hoge pief te spelen en een badge te winnen. Ja ja.

Het was me toch wat. Pokémon. Zouden de kindjes van tegenwoordig het ook spelen, is het nog op tv? Ik weet het eigenlijk niet. Maar ik heb wel een waarschuwing voor je: blijf uit de buurt van je GameBoy (als je hem nog hebt): voor je het weet, ben je weer verslaafd.

Speelde/keek jij wel eens Pokémon?

62 gedachtes over “Gotta catch ‘em all!”

 1. Ik speelde en keek het constant, en om eerlijk te zijn haal ik af en toe mijn gameboy nog tevoorschijn en kan ik uren lang spelen. Ik vind het geweldig. xD

 2. Ik kreeg al een glimlach op mn gezicht toen ik de titel tussen de twitterberichtjes zag staan. Ik speelde ook pokémon op de gameboy, maar wat die kaarten betreft ruilden wij ze alleen.
  Oh en zo’n hekel had ik niet aan team rocket. Ik vond de naam van de badgirl (Jessy/ie) juist wel tof en noemde mijn hamster daarom zo, incl schrijfwijze van een 9-jarige en dus heette mijn hamster: Djessie.

 3. Hai!

  Wauw, dat je hier een blogje over schrijft ! :-)
  bedankt ook voor de link ;-) !!

  Ik ben echt een Pokéfan!
  heb de games gespeeld tot ik pijn aan m’n handen had,
  de series gekeken tot m’n ogen traande…

  En toen moest ik volwassen worden, gaderdamme!!!
  Soms toch nog even stiekem in de verloren uurtjes de gameboy aanslingeren…
  en met beetje creatief knutsel werk heb ik zelfs Pokémon werkende op mijn smartphone :-D

 4. Aah Pokémon! Wat heb ik toch veel tijd gespendeerd aan dat spelletje. Ik had echt superveel spelletjes op de gameboy! Eerst rood en geel, daarna zilver en saphire. Mijn broer had ter aanvulling blauw, goud en ruby! Mijn favoriet was toch wel geel, want dan liep Pikachu echt achter je :) En die kaarten verzamelden we eigenlijk alleen! Ik weet dat ik ooit grote ruzie had met mijn broer omdat hij mijn meest zeldzame kaart had geruild. De TV serie heeft me eigenlijk nooit echt geïnteresseerd! Wist je dat die trouwens nog steeds loopt? Af en toe, wanneer ik aan het zappen ben, kom ik ze tegen. Voor de belgen: op VT4!

 5. Stiekem keek ik wel eens mee met mijn zusje… Vond mezelf er te oud voor, zat al wat jaar op de middelbare en Pokemon was dus echt niet stoer ;) Maar Pikachu vond ik enorm schattig. En ik heb toevallig wel een stel van die kaarten, omdat ik die als souvenir uit Japan kreeg. Maar Pokemon spellen heb ik nooit gespeeld.

 6. Ik was een echte pokémon speler. Soms droomde ik dat ik echt pokémons had. De game heb ik natuurlijk ook op de gameboy gespeeld, nog vetter was het als ik het speelde op mijn SNES.

 7. Ik ben er te oud voor. Mijn oppaskindjes waren wel helemaal weg van Pokémon en met hen heb ik de films gekeken en met die kaarten gespeeld (ik snapte er geen zak van!). Ze kenden ook letterlijk al die Pokémon he, ik was al blij als ik Pikachu kon onthouden. xD

 8. Ik keek het, ik had de kaarten en ik speelde Pokémon op de GameBoy Color! Ik had zelfs Pokémon Pinball, dat was echt geniaal :D Ik speel het nog steeds soms, haha.

 9. Wij hadden ook pokémonflippo’s en die had ik echt té veel (omdat ik valsspeelde, en dus bijna altijd won :P). De serie was wel oké, maar telkens hetzelfde. Op een gegeven moment was het niet meer Misty Ash en Brock, en toen was het niet meer leuk :P. Mijn broer heeft ooit stiekem een gameboy gekocht (mijn moeder vond het echt tien keer niks) en daar hadden we wel pokémon op, dan wel de zwartwit versie deel 1 of zo, stelde echt zo niks voor, maar was blijkbaar wel verslavend, maar ik mocht het nooit spelen (ik denk dat ie bang was dat ik hem zou mollen). Mijn neefjes hebben nu zo’n superdeluxe nintendo shit en daar hadden ze oook pokémon op, dus het bestaat nog.

 10. Oh, jouw afbeelding is wel herkenbaar! Een pokemonquote midden in een serieus gesprek doet het trouwens ook altijd wel goed :p
  ‘k Vind het trouwens grappig hoe vaak dat woord nog ter sprake komt (het beginlied wordt bijvoorbeeld op onze cantussen gezongen) – er zijn vele mensen die nog steeds een lievelingspokemon hebben en die de eerste 150 namen rats vanbuiten kennen. De echte fans kennen zelfs nog delen van de pokerap aan het eind van de afleveringen (maar zover gaat het dus niet bij mij, hoewel ik de Jenny Oh Jenny-liedjes wel nog ken).
  ‘k Had ook een reeks kaarten (en telkens was er weer die teleurstelling als er zo’n energykaart of zo’n hulpkaart in je pakje zat!), maar we wisselden die ook alleen maar. Mijn verzameling is ondertussen helaas wel op mysterieuze wijze verloren gegaan… ‘k Had ook zo’n gratis cd-rom op de computer waarmee je het echte spel kon spelen (wat gelukkig niet bestaat uit kaartjes op de grond gooien :D).
  Voor de gameboy heb ik de spelletjes nooit gekocht. ‘k Heb ze wel ooit gespeeld bij mijn nicht, maar het was niet zo mijn ding. Ik vind het niet leuk als je steeds zo moet zoeken waar je naar toe moet en dan ook nog eens voortdurend op ‘wilde rattata’s’ botst, allé, dat was toch de indruk die ik kreeg van de spelletjes.

 11. JAAAA wij keken het hier en speelden het ook (nog steeds…..) DS
  We hebben zelfs ergens, in het stof, nog een cd liggen.

  Prepare for trouble, Make it double….

 12. En natuurlijk keihard mee zingen met de titel song… Al was/is die engels (iig van de oude versie, met Brock en Misty) dus wat ik zong was waarschijnlijk niet juist :P.

  Ik speelde het nooit op de gameboy, maar m’n broertje wel… En dan ging ik hem vertellen welke pokemons ik wilde (wat dus alleen maar van die schattige pokemons waren).

 13. Aaaaah! Ja natuurlijk deed ik daar aan mee. Ik heb nog zo’n heel album waar ik alles in verzamelde. En natuurlijk altijd bij een muurtje met de kaarten wedstrijdjes doen.

 14. OMYGOD een POKEMON artikel! Serieus, nu hou ik van je! Ik ben sinds vorig jaar weer helemaal terug in die tijd en speel het nu dagelijks! Ik ben een heuse Pokefanclub aan het oprichten hahaha *heb een mede pokefan en we bespreken onze dreamteams enz hahaha* En nee, da’s niet kinderachtig, ik vind het heerlijk om die gevoelens van toen terug te krijgen!
  En wij speelden het met de kaarten altijd zo: je hield de kaart tussen je vinger en gooide de kaart tegen een muur, degene die het verst kwam, won ;p Maarja, we hadden zoveel varianten erop, dingen werden erbij verzonnen natuurlijk *kinders he ;p
  En Pokemon is nog elke dag op Jetix *of heet het nu Disney XD? Ik weet het niet meer. Maar zo nu en dan kijk ik het nog, en heb laatst ook seizoen 1 gedownload, omdat ik het leuk vind, maar ook voor onderzoek omdat ik bezig ben met een Pokemon boek voor volwassenen. Zeg maar uitleg wat het inhoud en vervolgens wat het met educatie te maken heeft :)
  Ja, ik ben een PokeFan :D En m’n leraren vonden het nog geweldig ook hahaha!

 15. ha nee toen ik “jong” was (nu nog piep hoor) toen was Pokemon er helemaal niet.
  Wij hadden toen monchhichi’s, van die aapjes.
  Man wat heb ik daar veel mee gespeeld.

 16. Pokémon is naar mijn mening de meest populaire Animé die ooit gemaakt is. En helemaal obsessed was ik hiervan (nog steeds overigens). Ik vind de serie nog steeds leuk, kijk nog steeds alle films, huil nog steeds bij de aflevering dat Pikachu Ash voor 3 minuten verlaat. En speel uiteraard ook nog steeds de spellen… En ik ben 19 jaar. Who Cares!? :D

  1. Ik heb er last van bij een Pokémon film dat ik ook moet huilen. En die aflevering is verschrikkelijk (in de zin van zielig door dat moment), ik weet precies welke je bedoelt. (:

 17. Ik keek het altijd, echt altijd als het op tv was. Ik had de pokémon kaarten, het spel, zelfs de films! Ik was Pokémon verslaaafd!

  Echt een briljant artikel! Châpeau!

 18. Ahh. Vroeger… :P
  Heb ook kaarten gehad, maar heb nooit het kaartspel gespeeld. Ging mij meer om het verzamelen van de meeste kaarten. En dat ging meer totdat zie niet meer in mijn broekzak pasten. #goodtimes

 19. De meeste kinderen uit mijn klas hadden óf geen televisie thuis óf mochten geen Pokémon kijken van hun ouders – dus ik ook niet. Eén jongen uit de klas die uit niet zo’n streng gezin kwam heeft een keer Pokémon-kaarten meegenomen naar school, maar dat vond de juf niet goed. Al die duivelse figuurtjes, vreselijk.

 20. Ik keek/speelde het nooit en ken alleen Pikachu. Desondanks wist ik waar het over ging toen ik je titel las. Maar je plaatje snap ik voor geen meter :P

 21. Hier een zoon die werkelijk aan alles heeft meegedaan als het om Pokemon gaat.
  Spellen, kaarten kijken naar tv.
  Dekbedhoezen, shirts, pyama’s
  OMG;-)

 22. Ik was op de basisschool een keer mijn tas vergeten, en een half uur na schooltijd ging ik terug. Zaten al die jongens daar op de bankjes op het schoolplein met hun Pokemon kaarten ;)
  Maar ik keek/kijk (als het op tv is) het nog wel eens :)

 23. Ik was obsessed met Pokémon, ik had een poster op mijn kamerdeur hangen met alle 150 pokémon van de eerste serie. En ik kon ze allemaal op volgorde opnoemen! Obsessed, ik zeg het je.

 24. Ik mocht het niet kijken van mijn ouders, als enige van mijn vriendinnen (en ja, dat is ontzettend zielig). Als we het dan naspeelden deed ik maar net alsof ik wist wat we eigenlijk speelden, haha. Mijn neven hadden wel Gameboys met Pokémon-spellen en als wij hen zagen speelden we daar ook een hele hoop op. ;)

 25. Haha jaa tuurlijk, looooove pokemon! Mijn broer en ik speelden het altijd op de gameboy en keken elke ochtend! (Stiekem spelen we nog altijd, ook al zijn we 16 en 19 .. Is dat normaal ? :)

 26. Ik verzamelde de kaarten, had alle gameboy spellen, volgende de tv-serie, heb alle films op videoband en ik zal vast en zeker nog een foto van mij en mijn zus ergens hebben liggen van carnaval, toen we waren verkleed als Ash en Misty.

 27. Ik herinner het me zo goed pokemon en ontbijt. Ik leefde echt in een soort pokemon wereld, ik geloofde gewoon dat die pokemons bestonden, en in elke nieuwe aflevering had ik er een waarvan ik zeker wist dat hij bij mij paste!En dan die balletjes die je kon kopen en dat er een pokemon uitkwam. En dat ik van mijn guldens,kwartjes, dubbeltjes pokemon kaarten ging kopen en dan heel stoer alleen naar de winkel. Heerlijk. En stoer dat je gamede! :)

 28. Ik keek en speelde het niet alleen, ik ademde Pokémon! Hoe awesome was dat. Ik deed altijd alsof ik een pokémontrainer was, die ene politievuurhond (beetje raar, ik heb in het echt een hekel aan honden) week nooit van mijn zijde. Op de gameboy had ik Pokémon goud, ik was heeel ver ;) Oh ja, en de kaarten, die kan ik nog steeds niet wegdoen…

 29. Ik heb echt best wel veel Pokémon spelletjes. Die ik nog steeds soms speel. En ja, ik ben Pokémon fan. En ook heel veel badges met heerlijk veel pokemons. Ik heb het op de gameboy gehad, de micro, en de ds. En toevallig heb ik het vanmorgen op tv gezien. En ik heb ook Pokémon kaarten. En samen met mijn beste vriend zij wij Poké-fans. (: Hoewel ik wel moet zeggen dat Ash nooit ouder lijkt te worden :P En het me verbaasd hoe Team Rocket altijd weer op hun pootjes terecht komen, van Miauws, oke, kat, maar hen twee? En ja, ik had het bij je titel al door :D Maar goed, om niet obsessed te lijken, want dat ben ik eigenlijk niet, ben ik er nog wel dol op (:

 30. 9GAG FTW!
  Hooo ik was vroeger echt pokémonverslaafd. Elke zondag pokémon marathon op tv, in het begin kocht ik ook de spelkaarten maar na een tijd niet meer (er werd veel gestolen, ai ai), op zaterdag deed ik pokémonavond met mijn broers en speelden we battles met elkaars pokémon op de gameboy. Uiteraard hadden we alle spelletjes.
  Maar op een dag vond ik het trainen erg traag gaan. Sindsdien, meh…

 31. Ik heb het nooit gespeeld, maar ik keek wel iedere morgen de serie op TV. Ik heb mijn vriend vorig jaar (geloof ik) het nieuwe pokémon spelletje cadeau gedaan voor zijn verjaardag en blij dat hij was, haha :’)

 32. OMG, ik ben dus echt VANOCHTEND weer begonnen met Pokémon! Ik heb ‘m gedownload, omdat mijn goede oude Game Boy Colour batterijtjes leeg waren en mijn Gold-versie er (weer?!) mee op is gehouden :/
  Dus heb ik Silver gedownload :D (en ben bij de derde gym, woehoe!)

  Ik vond die spellen echt geniaal: yellow en red met hun gigantische pixels, maar tóch blijft ’t gewoon leuk ^^
  Dus ja ik ben zéker een Pokémon gameboyverslaafde. Al sinds groep 4.

  Overigens vind ik die Black en White versies maar niets (ik heb ook geen DS, het hoogste wat ik gespeeld heb is de remake van Red..)

 33. ik keek best vaak Pokémon, ja, en was vooral verslaafd aan het gameboy spelletje <3
  de laatste jaren heb ik ook wel eens het spel gespeeld – ja, nu "pas" inderdaad. een vriendin van me speelt namelijk Pokémon op eh, hoog niveau kan je wel zeggen denk ik – WK enzo, hihi. maar ik ben niet goed :)

 34. Mijn broertje heeft die kaarten gespaard. Ik herinner me dat dat vooral veel strijd met mijn ouders en ruzie met zijn vriendjes opleverde, omdat hij die op de een of andere manier met spelletjes kon winnen. En dus ook verliezen…
  Verder heb ik het hele ‘Pokemontijdperk’ overgeslagen volgens mij, want het zegt me eigenlijk niet veel…

 35. aaaah, pokémon ♥. moet je na gaan dat ik vroeger, vroeg uit me bed kwam om pokémon te kijken. Pokémon kaarten had ik ook heel veel van, haha. Pokémon speelde ik altijd op de computer, want wij hadden geen gameboy met pokémon :(.
  Ik heb al een maand niet meer gespeeld, haha. Ik speel het namelijk nog steeds. Naja, niet op gameboy maar op mijn ds xd. Zo stom dat je niet de oude oldschool pokémon op de DS kan spelen >.<

 36. Jaaah PKMN! Ik doe het stiekem nog steeds en het blijft gewoon leuk! (vind ik dan hihi) Ik keek vroeger ook de serie, had (heb) de kaarten en ook andere dingen die je kan verzamelen uit zakken chips en weet ik het allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.