Up en Julie & Julia

httpv://www.youtube.com/watch?v=pkqzFUhGPJg

UP

Samenvatting: Carl, een weduwnaar van 78 jaar, is wel in voor wat avontuur. Hoe je daarvoor zorgt? Door duizenden ballonnen aan je huis vast te maken. Er blijkt echter nog iemand in zijn huis te zijn: padvinder Russell. De reis die ze vervolgens maken, is absoluut niet zonder gevaar en avonturen. Benieuwd? Dan moet je hem gaan kijken :)

Hele leuke film van Pixar, vol humor en onverwachtse gebeurtenissen. Eigenlijk is deze film wel geschikt voor iedereen: jongens en meisjes van 10, maar ook jongens en meisjes van 80.

Wel kijken: Als je verdrietig/boos/blij/chagrijnig/welkestemmingdanook bent en zin hebt in een vrolijke film.
Niet kijken: Als je een aversie hebt tegen animatiefilms.

Leukste quote:

Carl: ‘Hey, let’s play a game. It’s called ‘see who can be quiet the longest.”
Russell: ‘Cool! My mom loves that game!’

httpv://www.youtube.com/watch?v=ozRK7VXQl-k

JULIE & JULIA

Samenvatting: Julie vindt dat ze maar een saai leven leidt, dus besluit ze zichzelf uit te dagen. Ze begint een blog en vertelt daarop over haar poging om dagelijks een gerecht uit het beroemde kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child te maken. Overigens is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

In de film is er de afwisseling tussen het leven van de Amerikaanse Julia Child in Frankrijk en tientallen jaren erna, wanneer Julie haar gerechten probeert. Niet de leukste film die ik ooit gezien heb, maar wel leuk voor een avondje :)

Wel kijken: Als je van koken, Meryl Streep (zij speelt Julia Child) of bloggen houdt.
Niet kijken: Als je de films met Meryl Streep erin zat bent.

Leukste quote:

Paul Child: ‘What is it you REALLY like to do?’
Julia Child: ‘Eat!’
Paul Child: ‘And you’re so good at it!’

Heb jij deze films wel eens gezien?

49 gedachtes over “Up en Julie & Julia”

  1. Julie en Julia heb ik gezien die vond ik zo leuk. Ik heb ook de orginele keuken gezien van Julia Child gezien in Amerika, erg leuk!

    Up! Wil ik nog steeds een keer zien

  2. Ik wil Julie en Julia nog heel graag zien! Mijn moeder is nogal diehard fan van Meryl Streep (geen idee waarom eigenlijk) dus die ga ik vast nog wel een keer zien ;)

  3. Beide films gezien! Up zelfs vijf keer. Ik was een beetje verslaafd aan die film, hij is extreem geniaal! Julie en Julia heb ik ook meer dan eens gezien, mooie film en het leuke vind ik dat het echt is gebeurd!

  4. Up heb ik een paar keer gezien, kan ook bijna niet anders, ik verzamel disneyfilms :) Julie en Julia heb ik niet gezien, maar staat nog wel op mijn lijstje van films die ik nog eens wil zien

  5. Up heb ik toen in de bioscoop gezien, ik vond hem erg leuk! Julie & Julia heb ik ook al een keer gezien. ‘k Vind Meryl Streep actrice. Ik heb hem eigenlijk alleen maar om Meryl Streep gekeken, haha. Binnenkort ook maar eens naar The Iron Lady. ;-)

  6. Ik heb beide films gezien, maar Up vond ik eigenlijk niet zo leuk als ik eerst had gedacht. Julie & Julia vond ik wel erg leuk :) Leuke quotes ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.