Onafscheidelijk

Mijn huidige Moleskine-notitieboekje (rood) met de vorige. Ik vind het wel jammer dat het paarse notitieboekje erg droevig kijkt op deze foto.

Wij zijn onafscheidelijk. Als ik achter mijn laptop zit, ligt hij op mijn bureau. Wanneer ik weg ga, laat ik hem niet alleen achter, maar stop ik hem in mijn tas: mijn lieve notitieboekje.

Naast het feit dat hij een notitieboekje is en dat dat al heel fijn is (toch vervelend als een notitieboekje geen notitieboekje blijkt te zijn), zijn er nog twee voordelen aan hem:

1. Hij is van Moleskine.
Moleskine is hip. Moleskine is ook nog eens aardig, want ze hebben me een handgeschreven brief ín een Moleskine-agenda gestuurd.

2. Hij is rood.
Jawel, rood, de kleur van jouw lippen. Kijk, een Moleskine-notitieboekje is sowieso al leuk, maar rood valt lekker op. Bovendien past hij bij mijn agenda, die ook rood is. Matchen als een baas noemen ze dat.

Mijn notitieboekje is er altijd voor me. Wanneer ik geen inspiratie heb, wanneer ik wel inspiratie heb. En daarom verdient hij wel een ere-blogje. Zonder hem waren namelijk de meeste van mijn blogjes niet geschreven, omdat ik ze alweer vergeten was.

Dus, lief notitieboekje: ik houd van je. Mogen we altijd samen blijven. Totdat je vol bent, bedoel ik dan.

Heb jij een notitieboekje/notitieboekjes?

62 gedachtes over “Onafscheidelijk”

 1. Mooie kleur rood :)
  Ik heb zelf -tig notitieboekjes. Voor recepten, voor quotes, enzovoorts. Sinds vorige week heb ik nu ook een boekje op broekzakformaat dat ik mee kan nemen om snel onderwerpen voor blogjes in op te schrijven, want ik merkte ook heel vaak dat ik mijn “geniale” ideeen vergat…

 2. Nee :(
  En nu ben ik toch wel jaloers op je eigenlijk…
  Ik wil ook een notitie boekje om coole dingen in op te schrijven!!!
  Ik heb alleen geen coole blog om me botities uit te werken :(
  xP

 3. Ik heb er een heleboel,…. maar ze raken altijd weer verbannen van mijn bureau of uit mijn tas als ik ze een tijdje vergeet. Ik denk elke keer ‘ik moet dat boekje weer eens..’ en dan vergeet ik ze weer…

 4. Ik ben van de moderne snufjes, dus ik gebruik een smartphone voor de korte dingetjes, zoals een to do list… en voor de dingen als inspiratie trek ik even snel een laptop (helaas geen tablet) uit mn tas :)

  Verbaast me hoeveel mensen er eigenlijk zo iets gebruiken.

  Al met al, ik ben technologie verslaafd en wou t dan toch nuttig gebruiken, deze post is zelfs op mn telefoon getypt. (Met qwerty toetsenbord :D )

 5. Ik had vroeger een schetsboekje, maar sinds ik ben afgestudeerd heb ik geen potlood meer in m’n handen gehad. (waar ik best blij om ben) Verder heb ik ook altijd mijn computer mee, dus als ik iets wil schrijven typ ik het gewoon meteen :D Mijn geschrift is verschrikkelijk. Ziet er wel een leuk boekje uit! x

 6. Wel notitieboekjes maar niet per se Moleskine. Ik heb vooral Leuchttrum1917 boekjes, die ik net iets fijner vind dan Moleskine. Wel heb ik Moleskine passions, want die hebben ze niet van andere merkjes. :D

  1. HAHA wat een geweldige opmerking!!

   Maar inderdaad. In iedere handtas zit een notitieboekje… Hoewel ik altijd dezelfde gebruik.. maar je weet nooit he.. Voor het geval dat,,,

 7. Als ik in een winkel voor notitieboekjes sta, zou ik ze allemaal wel willen hebben! Ik heb er dan ook een aantal in huis, maar ze worden bijna nooit gebruikt voor het doel waar ik ze voor kocht. Meestal komen er (to-do)lijstjes in te staan en niet de geweldige verhalen en opmerkingen die ik in gedachte had.

 8. Mijn lieve roze Kruidvat notitieblokje is mijn metgezel in donkere dagen.. Ik kan ook niet zonder hem, ik schrijf er lang niet elke dag in, maar soms heb ik hem echt gewoon nodig en op die momenten laat hij me nooit in de steek.

 9. Ik ben er zeker van dat je notitieboekje dit apprecieert.
  Zelf heb ik geen Moleskine, omdat ik ze best duur vind :) Bovendien slingeren hier in huis zoveel notitieboekjes rond, dat ik die beter eerst even vol maak…

 10. Jaaa, notitieboekjes! Die van mij gaat ook overal mee naartoe en hij ziet er ook nog eens heel classy uit (zwart met de letter N erop, heel mooi). Ik vond het zelfs moeilijk om van mijn vorige notitieboekje afscheid te nemen, omdat hij zo lang bij me is gebleven. Hij ligt daarom nu nog trouw op mijn nachtkastje, al gaat hij niet meer met me mee :(

 11. Ik heb ze wel en ik hou ook van ze, maar ze blijven vaak angstvallig leeg. Of ze worden gebruikt als ik ergens een papiertje voor nodig heb, zoals boodschappenlijstjes. Wat volgens mij ook niet echt de bedoeling is :)

 12. Ik heb ook allerlei schriftjes, van allerlei aard en van allerlei prijs, maar geen moleskine… Ik koop liever de boekjes van paperblanks voor die prijs :-)
  Ik heb ’n quoteschriftje, een ideeënschriftje, een poëzieschriftje, lyricsschriftje, dagboek, dromenschriftje, bedenkingenschriftje… Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel ergens één of ander schriftje voor. Maar de meeste ervan blijven ook gewoon liggen na drie bladzijden volgekliederd te hebben…

 13. Ik vind Moleskine notitieboekjes ook superfijn.
  Ik heb er eentje om mijn concertkaartjes in op te plakken met een verhaaltje erbij en eentje gebruik ik echt voor ’to do’ lijstjes en dat soort dingen.
  Ik vergeet ook echt alles als ik het niet opschrijf.

 14. Ja! Ik hou van notitieboekjes en heb er dan ook meerdere. Die van moleskine gebruik ik eigenlijk vooral om in te tekenen, wat best we jammer is aangezien ik dat niet meer zo vaak doe. Ik heb ook een paar notitieboekjes die ik heb gekregen bij de Flow en die gebruik ik nu vooral voor mijn blog..

 15. Ik heb precies hetzelfde rode notitieboekje! :) Ik vind hem heel lief, want ik schrijf alle problemen, irritaties en inspiraties erin en hij zeurt nooit ;p

 16. omg, nu wil ik ook een notitieboekje.
  Maar stel nou dat je er geheime dingen in zet… Of ehh andere dingen die je liever voor jezelf houd.
  En wat als je het dan ergens laat liggen, of iemand gaat in je tas zitten rommelen (dat doen vriendinnen zo vaak als ze een pen nodig hebben of kaugom willen) en ze pakken mijn notitieboekje omdat ze nieuwsgierig zijn, wat dan;o?

  1. Tja, dan moet je er geen geheime dingen in zetten! Voor die geheime dingen moet je dan een dagboek met slot nemen en die niet overal meenemen.

 17. Ik heb ook precies zo’n rode! Ik was alweer vergeten dat ik ‘m had, wat erg!! Ik gebruik(te) ‘m voor alles wat te maken heeft met m’n blog :)

  En om je vraag je beantwoorden: ja, ik heb heeeeel veel notitieboekjes :P

 18. Ik heb er ook heel veel: eentje van Moleskin voor mijn verhaalinspiratie, eentje met to-do lijstjes en blogideeën, eentje waarin ik alle boeken en films bijhoud die ik heb gezien/gelezen (pas sinds dit jaar hoor, haha) een boekje waarin ik af en toe wat dingen voor school schrijf en een paar losse notitielbokjes voor algemene krabbels. Ik houd van notities!

 19. Ik ben het best in ‘making things up as I go’. Ik schrijf niet echt outlines voor blogs of iets dergelijks. Enige ‘notitieblok’ is een document vol quotes en oneliners die ik misschien ooit ergens voor kan gebruiken :P

 20. Ik heb er geen… Al is het misschien wel handig… XD Alleen maar om op te schrijven dat ik de volgende dag naar de bieb moet als ik er ’s avonds om 12 uur in bed aan denk :P.

 21. Heel handig die notitieboekjes! Ik gebruik mijn dagboek als een soort dingen/notitie/onthoudenboek. Net voordat ik ga slapen kom ik altijd met de meest geniale dingen naar boven die ik dan snel even opschrijf. Ik heb hem alleen niet altijd bij me, hij ligt braaf op mijn nachtkastje.

 22. Ik heb een notitieboekje van de Hema, met bloemetjes. Kost bijna niets en is wel fijn (met ringband bijv.). Alleen ik vergeet hem altijd mee te nemen (ik heb hem nog niet zo lang namelijk)..

 23. ik heb geen notitie boekje. ik vind het onhandig en zou m vaak vergeten. als ik een leuk idee heb om over te bloggen dan maak ik een notitie aan op mn iphone

 24. Ik heb een notitieboekje, een heel mooi. Maar ik vergeet het meestal mee te nemen en er iets in schrijven wordt dan heel lastig. Gelukkig weet ik tegenwoordig hoe ik notities kan maken in mijn aaifoon.

 25. Ik heb een mini notitieboekje waarin ik van alles opschrijf zodat ik het niet ga vergeten. Sites, quotes, etc. Verder heb ik nog een wat grotere notitieboek voor school en waar ik verder nog wat verhalen inschrijf. Als die vol is, ga ik ook een Moleskine-boekje kopen, want ik ben echt fan van die dingen.

 26. Ik heb wel altijd pen en papier bij me, maar ik raak die losse vodjes altijd kwijt. Een Moleskine zal ik vast wel koesteren en dus niet kwijtraken… Misschien toch maar een aanschaffen! Zal mijn blog nog beter maken, haha.

 27. Ik heb er wel eentje, die zit altijd in mijn tas. Er ligt er ook eentje op mijn bureau, maar die is voor mijn to do list, dan kan ik lekker afstrepen. Die in mijn tas gebruik ik eigenlijk niet zoveel. In de trein heb ik mijn laptop bij me dus dan typ ik de blogjes vaak al even in word.

 28. Ik heb bijna een verzameling aan notitieboekjes…
  In de meeste schrijf ik ook niet. Zou niet weten wat ik erin op moet schrijven. Heb er wel eentje in mijn tas. Voor je weet naar nooit wat je moet opschrijven (nummer van een leuke jongen ofzo??? :P)

 29. Ik heb ze wel, vele zelfs, allemaal verschillend in kleur, vorm, merk, inhoud, etcetera. Maar toch maak ik de meeste (snelle) notities op post its…. En die plak ik dan weer in zo’n boekje ;)

 30. Ik heb twee maanden geleden een heel schattig notitieboekje bij de albert heijn zien liggen en sindsdien moet ik élke week de neiging onderdrukken om ‘m toch niet te kopen. Ik heb er nog eentje waar ik echt van alles in opschrijf en die is nog niet vol. Die moet eerst vol zijn voordat ik een nieuwe koop.
  Afgelopen week bedacht ik me echter dat ik nog een boekje heb gekregen met kerst waarin allerlei openhartige levensvragen staan. Deze wil ik graag beantwoorden en dat wil ik graag opschrijven en daar is….. uiteraard een notitieboekje voor nodig! Gehehe.. kan ik ‘m komende zaterdag tóch gaan kopen <:o)

 31. Notitieboekjes zijn leuk!! Ik heb er nu eentje van de Hema, ik vind ‘m heel leuk winters (zilver en gebroken wit). Het schiet al aardig op, maar als deze vol is heb ik al een andere liggen. Vorig jaar (2010) gekregen voor Sinterklaas dus hoog tijd om te gaan gebruiken. :)
  Ik heb al jaren Moleskine boekjes op mijn lijstje staan, maar mijn nuchtere familie vindt ze vast te duur voor “zomaar een boekje met lijntjes”. Oh en ik bedenk me nu dat ik nog een cadeaubon van de Wereldwinkel heb liggen, daar zijn ook altijd leuke boekjes, maar misschien dat ik dan toch voor de fair trade snoepjes ga ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.