Don’t worry, be happy

Als je niet zo blij bent, dan heb je de neiging (of ik althans) om naar verdrietige liedjes te luisteren. En dat is niet goed! Juist dan moet je naar vrolijke liedjes luisteren. Maar ja, waar zijn ze dan, die vrolijke liedjes? Hier zijn een paar van mijn suggesties.

1. Louis Prima- When you’re smiling
Louis heeft het begrepen: glimlach zoveel als je kan, want daar maak je anderen ook blij mee. En als je glimlacht, word je zelf ook vrolijker.

2. Bob Marley – Three little birds 
Soms denk je: het komt niet meer goed. Alles is k u t en iedereen is stom. Maar dat is niet waar volgens Bob, want: don’t worry ‘bout a thing, every little thing, ‘cause every little thing is gonna be all right. Je hoeft hem niet meteen te geloven, maar je kan er in ieder geval naar luisteren :)

3. Debby Reynolds, Donald O’Connor en Gene Kelly – Good morning
Een liedje uit de film Singin’ in the rain(heb ik al gezegd dat ik dat een heeeeele leuke film vind :D). Kijk vooral ook naar de clip! Je moet er wel van houden, maar het maakt mij in ieder geval erg vrolijk :)

4. The Lion King – Hakuna matata
Jaaaa, wie heeft deze film niet gezien? Erg leuk liedje met de boodschap hakuna matata oftewel (letterlijk): er zijn geen problemen.

5. Bobby McFerrin – Don’t worry, be happy
Meneer McFerrin heeft dezelfde boodschap als hierboven, want vrij vertaald betekent hakuna matata: don’t worry, be happy. Dit liedje is NIET van Bob Marley, zoals sommige mensen denken, maar van Bobby McFerrin dus :)

Weet jij nog meer vrolijke liedjes?

37 Comments to “Don’t worry, be happy”

 1. Je hebt gelijk, van zielige liedjes wordt het allemaal alleen maar erger. Maar met Hakuna matata krijg je mij niet blij! :)

 2. The Rolling Stones – You Can’t Always Get What You Want
  The Who – Baba O’Riley
  The Commodores – Slippery When Wet

 3. wist je dat hakuna matata ook echt swahili is voor “no worries” ?? ;) Vriendinnetje werd in tanzania toegesproken met: hakuna matata, waarop haar reactie was: what a wonderfull phrase :P (en die man snapte er niks van natuurlijk)

 4. Je hebt geen zorgen, zorg maar dat je genieeeeeeeeeeet! Het is een theorieeeeeeee, filosofieeee. Hakuna matataa tuduuuduuu.
  Ik schaam me ervoor dat ik deze niet eens in m’n iTunes heb staan.

 5. Ik word echt vrolijk van deze nummers, hihi. De laatste tijd luister ik vaak naar het nummer “Ai Se Eu Te Pego” van Michel Telo. Het tovert een glimlach op mijn gezicht!

 6. KC & the sunshineband (kijk alleen al naar de naam) doet het ook altijd goed met Baby give it up (nananana nanana nana naaaa).

 7. Ik vind nummer 3 wel heel leuk. Ik luister vaak katy perry, die nummers vind ik wel vrolijk. Maar dan kijk ik vooral naar de muziek, niet naar de tekst.

 8. van hakuna matata word ik ZO ontzettend vrolijk! :)

 9. HAKUNA MATATAAAAA, ’t is een theorieeee, filosofieeeeee

 10. Ik vind het heerlijk om dan naar verdrietige liedjes te luisteren. Meestal kom ik er dan ook achter dat er veel ergere dingen bestaan dan mijn probleem. En soms mag je toch best even verdrietig zijn en je opsluiten in je kamer met verdrietige liedjes.

 11. Haha grappig, net nu ik het nodig heb!

 12. Ik kan even op niks komen Laura!

 13. Ja, je kan dan zeker beter naar vrolijke nummers luisteren! Eigenlijk zijn er best veel liedjes die mij weer opvrolijken :)

 14. Ik word altijd blij van “let the sun shine” (: Ik volg je!

 15. Katy perry – Firework! Deze luisterde ik heel vaak toen ik een beetje depressief was vorig jaar.

 16. Ik luister sowieso niet vaak naar droevige muziek. Ik merk dat het mijn humeur negatief beïnvloedt namelijk!

 17. Dat zijn wel HEUL vrolijke liedjes!! Ik luister altijd naar “Move Along” van All-American Rejects als ik me rot voel (daarom heb ik daar ook een tattoo van, om blij van te worden :P).

 18. Het nummer Chelsea Dagger van The Fratellis maakt mij altijd zeer vrolijk ;)

 19. Laura je bent mijn redder in nood.
  Ik was dus echt niet blij (verstandskiezen worden over drie weken getrokken/eruit gesneden) Dit komt precies op ’t goede moment! =)

 20. Oh, dat Goodmorning liedje vind ik ook zo leuk, daar moet ik eigenlijk eens vaker naar gaan luisteren. Don’t you worry ‘bout a thing van Stevie Wonder (al vind ik de Incognito cover stiekem wel iets fijner luisteren…) is ook een leuke!

 21. DANSEN!

  Van Rowwen Hèze uiteraard :) En ook: America, Probleme, Wakker vur de Wekker, Hotel Houdoe, Ik Wer Alt, Klompendans, moet ik nog doorgaan? ;)

  Overigens kan ik sombere muziek zeer waarderen. Vooral Bløf is daar erg goed in. De coupletten van het nummer Op Handen zijn zelfs zo mistroostig dat ik er altijd stiekem een beetje melig van word.

 22. Van Disney muziek word ik meestal wel vrolijk :D

 23. Haha ik ken alleen maar nummer 4 en 5. Mijn favo pick-me-ups zijn Accidentally in love van Counting Crows en Paul McCartney met We all stand together :D

 24. Haha, leuke liedjes! Bij mij helpt het juist wel om naar droevige liedjes te luisteren als ik verdrietig ben. Na een paar liedjes (of een hele cd) gaat het dan al wat beter.

 25. Aaah, dat zijn inderdaad hele leuke liedjes om vrolijk van te worden. Ik kan ook heel blij worden van foute liedjes. Liedjes uit de jaren ’80 ’90 die eigenlijk verboden zouden moeten worden, maar die je wel heel hard meezingt.

 26. Leuke vrolijke liedjes idd. Ik word zelf altijd vrolijk van Walking on sunshine, en van de liedjes van Colbie Caillet. Verder van alle (soms best foute) zomerliedjes en de nummers van Owl City.

 27. Hakuna matata <3. Hmmm goede tijden :P.

 28. Ik word al blij van alleen die titels ;)

  Shirley Bassey – When you smile
  Doris Day – I got the sun in the morning
  Eva Cassidy – What a wonderful world (het origineel is natuurlijk van Louis Armstrong)
  Judy Garland – Somewhere over the rainbow
  Queen – Lazing on a sunday afternoon
  Queen – Seaside Rendezvous

  En vast nog wel veeel meer!

 29. Als je je verdrietig, boos of gefrusteerd bent kun je idd beter liedjes gaan luisteren waarvan je vrolijker wordt..
  Anders wordt het vaak nog erger!!

  Leuke liedjes btw!!

 30. Reasons to be cheerful, part three van Ian Dury. Maar da’s meer een melige ;-)

Leave a Reply