Adam en the Artist

ADAM

Samenvatting: Adam is een man met het syndroom van Asperger. Zijn twee grote fascinaties zijn sciencefiction en tijdreizen. Op een gegeven moment komt er een nieuwe vrouw in zijn appartementencomplex wonen: Beth. Adam en Beth krijgen een relatie met elkaar, maar zal het Beth lukken om met Adams Asperger om te gaan? En hoe reageren Beths ouders op deze relatie?

Mooie en interessante film. Hugh Dancy speelt de rol van Adam goed. Er zijn veel mooie scenes, zoals wanneer Adam over zijn passies vertelt of wanneer hij en Beth midden in de nacht op een bankje in het park zitten. Het is een romantische film, maar niet zo standaard.

Wel kijken: Als je Jennifer Aniston zat bent (zeer begrijpelijk), maar wel zin hebt in een beetje romantiek.
Niet kijken: Als je alleen maar films met Jennifer Aniston erin kijkt (whyyyyy??.

Mooiste quote: 
Rebecca (de moeder van Beth): ‘Feeling loved is very important, but loving, my precious girl, that’s the necessity.’

THE ARTIST

Samenvatting: George Valentin is een succesvolle acteur in stomme films. Op een gegeven moment ontmoet hij Peppy Miller, die fan is van hem, en mede dankzij hem raakt ze bekend in de filmwereld. Zelfs zo bekend dat ze George overschaduwt. Bovendien is er de opkomst van de films met geluid. Wat betekent dit voor George? Daarvoor moet je de film kijken ;)

Jawel mensen, dit is een stomme film uit 2011! In het begin is het heel raar om naar een stomme film te kijken, maar op een gegeven moment raak je eraan gewend. Ik vind het vooral interessant dat deze film zelfreflectief is en dat het dus zegt over het eigen medium. Ga hem kijken!

Wel kijken: Als je een keer wat anders wil.
Niet kijken: Als je denkt dat ik met stomme films stom (in de zin van niet leuk) bedoel in plaats van films waarin mensen niet praten.

Leukste quote:
Haha, die is er dus niet!

Lijken deze films je leuk?

30 Comments to “Adam en the Artist”

 1. Ze klinken wel leuk en interessant! Een stomme film lijkt me ook wel heel erg wennen. Maar ik geloof wel dat deze veel prijzen heeft gewonnen, dus ik ben op zich wel benieuwd (of ik het daarmee eens ben, haha).

 2. Adam vind ik mooi en tegelijk ook zo zielig – want ik vind liefde (alle soorten en maten) zo belangrijk en dat sommige mensen dit niet kunnen ervaren *jeetje ik krijg tranen*

  the Artist vond ik niet zo , ik vind het ‘leuk gedaan’ maar niet Oscar waardig ofzo

 3. Beide films lijken me best awesome. Kijken of ik daar een download van kan vinden…!

 4. De eerste wel, de tweede niet zo, maar ik heb het meeste van het geluid, dus als hij stil is mis ik veel meer.

 5. Cool zeg een stomme film! Soms zijn oude dingen best leuk of handig. Er was een meisje dat met haar ouders tv zat te kijken toen er zo’n ouderwetse typemachine voorbijkwam. Dat meisje helemaal enthousiast ‘kijk pap wat handig, wordt het gelijk geprint!’ haha.

 6. The Artist wil ik heel graag zien! Hij heeft echt zo ontzettend veel prijzen gewonnen in Amerika en eh… alle andere landen ook wel geloof ik. Dus daar ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar. Die eerste kende ik nog helemaal niet.

 7. Adam heb ik nog niet gezien, lijkt me een goede film.

 8. Beide films lijken me erg leuk :)

 9. Ik veronderstel dat beide films al in de cinema geweest zijn? Ik kom gelijk altijd achter met die zaken :p
  Adam doet me een beetje denken aan ‘Simple Simon’: dat ging ook over een jongen met Asperger in combinatie met romantiek; heel mooie film.
  The artist lijkt me leuk, maar ik weet niet of ik het zo lang zou uithouden zonder geluid..

 10. The Artist is zooo mooi! Ik weet nog dat ik hem zag in de sneak preview (nooit doen) en dat er een groepje luitjes achter ons zaten die het kennelijk niet begrepen. Continu geluid te maken, irritant te doen. Zo jammer als je niet van een dergelijke film kunt genieten.

 11. Oeeh, vooral die laatste lijkt me heel mooi!

 12. Het lijken mij beide mooie films.

 13. Heb die eerste ook gezien, goede film!

 14. Klinken als interessante films.

 15. Die films lijken we wel eens lachen ja! Om je vraag te beantwoorden :P

 16. The Artist lijkt me leuk! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een stomme film gezien (ja misschien op YouTube van 3 minuten ofzo, maar dat telt niet)

 17. Een stomme film, lijkt me heel interessant om eens te zien :)

 18. Hihi, “Adam and the Artist”, dat klinkt samen wel als een goede (allitererende) filmtitel!

 19. Damn wat heeft Jennifer Aniston jou ooit misdaan zeg hahahahaha…. Bovenste film lijkt me wel boeiend, heb hem op mijn nog te zien lijstje gegooid :)

 20. Hmm… Adam komt me bekend voor, maar in een ander verhaal. Hmm…

 21. Beide films lijken me heel mooi, Adam kende ik nog niet, over the Artist heb ik heel veel goede verhalen gehoord, dus die moet ik snel zien!

 22. Adam lijkt me echt super! Ik wil the Artist nog steeds eens kijken…

 23. De eerste film lijkt me wel boeiend om te kijken! voor een deel omdat mijn eigen lief ook een asperger is haha. Ben heel benieuwd hoe ze ‘de autist’ neerzetten als persoon, dat is natuurlijk heel lastig.

 24. Klinkt allebei erg interessant!

 25. Ik zou alleen kijken voor Uggie! #smeltweg

Leave a Reply