Laura’s brieven: Sander en Nicole

Aangezien het veel tijd kost om de brieven aan bedrijven te schrijven en het nog meer tijd kost om te wachten op antwoord heb ik in de tussentijd een nieuw project.
Ik heb twaalf mensen, bloggers, mensen die ik ken, mensen die ik niet ken, een brief geschreven en zij schreven me terug. Hieronder twee daarvan :)

Sander

Klik op het plaatje om het groter te maken (deze doet het om de één of andere reden niet, maar de anderen wel).

Sander kennen jullie wel, toch? Zo niet, kijk dan op zijn blog! Daar staan namelijk hele mooie, bijzondere foto’s op en nog veel meer (en hij zoekt overigens nog mensen voor een fotoproject). Een tijdje geleden is hij voor zijn studie naar Zuid-Korea gegaan en ook daar heeft hij interessante blogjes over geschreven.

Helaas is Sanders eerste brief (mét mooi briefpapier) nooit aangekomen bij mij :( Maar gelukkig is Sander de vervelendste niet en heeft hij gewoon nóg een brief teruggeschreven, die ik wel heb mogen ontvangen!

Oké, hij heeft dus best wel bizarre dingen meegemaakt in Zuid-Korea (levende inktvis eten?). Grappig dat hij Engelse boekenwinkels miste :P En gelukkig is de brief aangekomen, dus je hoeft niet te huilen, Sander ;)

Nicole

Nicole ken ik van de middelbare school. Ik leerde haar kennen toen ik in de eerste zat (brugwup!) en zij in de vierde (bovenwup!). Dat is een unicum: als vierdejaars ben je eigenlijk te stoer om met wupjes om te gaan en als eerstejaars vind je die superoude en grote bovenwuppen veel te eng om mee om te gaan. Maar blijkbaar was dat niet zo bij ons (ik weet eigenlijk niet meer hoe ik haar precies leerde kennen). In die tijd hielden we allebei een blog bij en uiteindelijk zijn we daar ook allebei mee gestopt.
Na twee jaar ging Nicole weg en sindsdien had ik haar eigenlijk niet meer gesproken. Totdat ik haar twee maanden geleden weer tegen kwam bij de metro!

Ik vind dat altijd wel leuk om mensen na een lange tijd weer tegen te komen (op de één of andere manier altijd in het openbaar vervoer) en bij te praten. Helaas had Nicole haast, maar ik mocht haar wel een brief schrijven.

Jammer dat Nicole geen blog wil om dit moment, maar wel interessant dat ze filosofie wil studeren (of al studeert?). Ik kan me nog haar discussies met onze filosofiedocent herinneren ;)
De dingen die ik zelf wil bereiken, zijn nog een beetje vaag, maar sowieso mijn bachelor halen en een leuke master vinden, maar dat duurt nog wel even!
En wat betreft de vragen: bij de één is dat moeilijker dan bij de ander, maar ik ga natuurlijk niet zeggen bij wie :P

43 Comments to “Laura’s brieven: Sander en Nicole”

 1. Leuke brieven, ik ga zo eens en kijkje nemen bij Sanders blog. Levende inktvis eten lijkt me echt niks en die toiletten lijken me nou ook niet bepaald leuk.

 2. Leuke serie! Vond het al leuk dat je het met bedrijven deed, maar op deze manier is het ook leuk om verschillende bloggers wat beter te leren kennen! :)

 3. Ik vind de handschriften altijd zo leuk!

 4. Fijn dat deze wel is aangekomen (:

 5. Leuk om te lezen die brieven. Ik heb toch het idee dat ik stiekem iemand anders z’n post zit door te nemen. ;-)

 6. Leuk leuk leuk. Je zou eigenlijk eens een brief naar een van mijn Friese vriendinnen moeten sturen, dan krijg je er vast een in het Fries terug en kun je dat lekker gaan ontcijferen ;)

 7. Wat leuk om zo toch ook weer in contact te komen.
  Leuke ideetjes heb je Laura :) En nog leuker dat de mensen je terug schrijven!

 8. Gelukkig is Sander z’n brief nu wel aangekomen.
  Heel erg leuk om te lezen weer!

 9. Leuk, weer! Engelse boekwinkels missen snap ik. Sowieso ergens in het buitenland geen boeken hebben of geen boekwinkel tegenkomen lijkt me een hel… :)

 10. Leuk weer! Wat grappig dat je op de middelbare school een vriendin had die vier klassen hoger zat. Dat hoor je niet vaak..

 11. Wat een leuke brieven! Ik had inderdaad ook gelijk het gevoel of ik post opende van iemand anders. Heel spannend haha.

 12. Altijd leuk, brieven schrijven. De nostalgie! Beter dat mails, brieven zijn veel persoonlijker :) Ik heb zo’n zin om weer eens lekker lange brieven te schrijven. Ik schrijf wel heel vaak kaartjes naar mensen over de hele wereld, dat is zo leuk! Het is ook altijd weer een verrassing om een kaartje te ontvangen van iemand uit de wereld.
  Ik zou ook wel brieven willen schrijven naar andere mensen die ik nog niet zo goed ken, maar is het niet raar om hun adres zomaar te vragen?

  • Er zijn websites voor penvrienden, misschien kun je daarop kijken?

   En ik had op twitter gevraagd wie het leuk vond om een brief van mij te krijgen, dus op die manier is het al wat minder raar zeg maar.

   • Jaaa, ik zit al bij zo’n soort site, maar dat is vooral met e-mail enzo :P
    Dat is inderdaad wel makkelijker om op Twitter te vragen, maar ik ga niet zoveel reacties krijgen vrees ik, hehe :P

 13. Alweer leuk om te lezen dit! En iewl, levende inktvis eten? Gadverdamme.

 14. Ja sander zijn blog ken ik, echt gaaf. En leuk project. Stiekem vind ik dit leuker omdat het o.a. met bloggers is. En ik moest erg lachen om die laatste zin in sander zijn brief.’Ik hoop dat deze brief wel aankomt, anders ga ik huilen.’ HAHA!

 15. Wat een leuke brieven! Ik heb gelijk even op de blog van Sander gekeken, erg leuk. Het gebeurd niet vaak, maar ik kon je op een foutje in je brief aan Nicole betrappen, haha. Nu ben ik trots, want ik ben altijd degene met de debiele spelfouten :)

 16. Dit zijn een van mijn favoriete artikels van jou! Lekker nonchalante vragen, in andere mensen hun post kijken, leuk toch :) Keep on going`!

 17. haha, erg leuke brieven weer! :D De blog van Sander volg ik ook sinds een paar dagen n-n. Dat wilde ik eigenlijk best wel een keertje proberen een levende inktvis eten :’D.

 18. Fijn dat Sander’s brief is aangekomen! En hele leuke brieven weer!

 19. Brieven schrijven, leuk, leuk, leuk!

 20. Vanillevla en Engelse boekenwinkels (om dat laatste moest ik trouwens heel hard lachen), maar wat mist Sander nu nog meer? Ik kan er niks van maken :D

 21. Erg leuk gedaan hoor, blijf ervan genieten!

 22. Hahah, is goed! Nu voel ik me zo’n stom betweterig kind, maar dat valt best mee hoor :)

 23. Ik vind het ook heel leuk om handschriften te bekijken :D
  Echt leuk om dit te lezen, alsof ik de brief zelf heb ontvangen :P

Leave a Reply