Spammerdespam

Nee, dit is geen spamjeblog-blogje. Dit gaat over het kwaad der kwaden: spam.

Vroeger was de enige ‘spam’ die je kreeg de reclamefolders door de brievenbus. Tegenwoordig word je overspoeld door mailtjes in je mailbox. En daar blijft het niet bij. De mensen met een blog zullen mij wel begrijpen: ook bij de reacties word je overspoeld door spamberichten.

‘Ja, ik word er helemaal gek van. Rot toch op met die spam.’ zeggen mensen vaak. Maar stiekem, heel stiekem, vind het niet eens altijd erg.

Moet je bijvoorbeeld kijken naar de reactie die boven dit blogje staat. Dat is toch lieeeeeef? Al vraag ik me wel af of die persoon mijn blogjes wel kan lezen, aangezien het een reactie in het Engels is, maar toch!

En wat te denken van deze? Geweldig om te horen toch?

Oh stop it, you’re making me blush!

Het is weer wat anders dan reclame voor Viagra, de Albert Heijn of een website voor vakanties. Tja, wat kan ik zeggen? Ik heb er maar geluk mee!

En hoe geweldig de spam ook is, tóch geef ik de voorkeur aan jullie reacties!

64 gedachtes over “Spammerdespam”

 1. Ik kreeg een keer commentaar als spam bericht. xD Maar normaal zijn de spammerts heel lief inderdaad. En ja, die commentaar gever was echt een spammer, want hij schreef in het engels, had een vage link in het linkveld staan en bleef heel vaag met zijn kritiek. Ik moest toen wel lachen. Dat was nieuw. :’)

 2. Ik heb nog nooit van die rare reacties gehad. Alleen die van mijn echte lezers. Ik krijg ook niet snel spam mail meer, het enige wat ik kreeg is ongewenst dus zie ik het nauwelijks meer.

 3. Owwwww… Ik had laatst allemaal horloge reclames bij een 20-tal blogs staan… Dure horloges, goedkope horloges, mooie horloges, walgelijk lelijke horloges… Dat was meteen nadat er een blog van mij door content girl was gekozen om mee te draaien in het ‘ van reageren kan je leren’ project.
  Zucht….
  Al die reacties die ik weg heb moeten werken…
  Ik geloof dat er nu weer een code ingetoetst moet worden alvorens mensen een reactie op mijn blog achter kunnen laten.

   1. Ik hoorde dat gisteren van iemand. Ik moet het sinds kort ook bij haar doen. Ik denk dat blogger dat zelf bedacht heeft. Ik kan mij niet herinneren dit ingesteld te hebben (en krijg het ook niet weg).

    1. Je kan het weghalen, maar vraag me niet hoe! Marrit van augustbutterfly.wordpress.com weet dat wel in ieder geval, misschien kun je het aan haar vragen, als je het weg wil hebben :)

 4. Ik heb daar bijn geen last van. Wel heb ik af en toe dat er op een tijdstip mijn blog opeens heel vaak wordt bekeken via een of andere dubieuze website… Haha

  1. Dat heb ik ook… De Russen en Oekraïners zijn enorm dol op mijn blog… Ik heb wel eens een grapje er over gemaakt.. ‘Zijn vast allemaal aspirant Oostblok-bruidjes die Nederlands willen leren’…

 5. Ik krijg vaak spam over wc-potten, schoolresultaten.. Doodnormale Nederlandse zinnen, bijvoorbeeld iets als uh… ‘het mag dan wel zo zijn dat de wc-pot laag genoeg is gemaakt, je moet toch nog wel lang genoeg zijn om erop te kunnen zitten’. Ik verwijder ze alleen altijd meteen, dus ik weet de zinnen niet precies meer!

 6. Ik krijg meestal van die spamberichten over dat het iemand zoveel geholpen heeft, en dat het allemaal heel interessant is wat ik schrijf. En dan natuurlijk in Engels.

 7. Haha, die spam inderdaad. Altijd grappig om te lezen. Soms krijg ik dingen als “I also like the from , you should write more about it” terwijl mijn blog dan helemaal niet over van ging haha.

 8. Whaha, ik krijg ook vaak van dat soort spam-reacties binnen, gelukkig verdwijnen die automatisch in een junkbox, maar egostrelend is het stiekem toch ook wel weer :P

 9. De grappigste spamreacties zijn die in Google Reader Engels. Maar mij ergeren ze meer dan dat ik ze leuk vind, maar ik krijg er dan ook niet zo’n flatterende als jij blijkbaar ;-)

 10. Haha, ja zulke spam krijg ik ook wel eens. Stukken leuker dan van die comments waar alleen maar ellelange links in staan. De leuke spam lees ik tenminste nog voordat ik ze weggooi ;)

 11. Hahaha vleiend zijn ze zeker. Ik moet zeggen dat ik die vleiende spam liever heb, dan echte bloggers die alleen maar een reactie achter laten met hun link er in en “LEUK!” KOTS! Ga op een andere manier je bezoekers trekken.

  Maar ook ik werp die vleiende berichten uiteindelijk in de prullenbak. Toch wel.

 12. Herkenbaar! Alleen krijg jij wel een stuk leukere reacties dan ik, die van mij zijn vaak een beetje… raar: ‘Ik vergiste me weer lelijk, want ik kreeg een grote omelet met heel veel champignons en meteen zette ze ook de kaas op tafel.’ van Chanel. Juist. Maar hé, ik dankzij mijn lieftallige spamfilter merk ik er helemaal niets van :)

 13. Heb ik ook ja!
  Een hele lange tirade over hoe geweldig mijn blog wel niet is… In het Engels. Zeker weten dat die persoon (of die computer, whatever) nog nooit een letter heeft gelezen.

 14. Jaha. Vooral bij een Engelstalige pagina vol met quotes die ik op mijn blog heb. Blijkbaar weten die spamprogrammaatjes hoe ze dat moeten opzoeken. Ik heb daar de mogelijkheid tot reageren uitgezet en sindsdien ben ik er ook grotendeels vanaf.

 15. Oh, die krijg ik ook soms. De eerste keer vond ik het raar: engels op mijn blog? De volgende keer had ik het door en moest ik zelfs niet meer naar de linken kijken ;)

 16. De reacties bij deze blog zijn echt heel leuk om te lezen, haha. Maar ik weet wel precies wat je bedoelt – gelukkig heb ik bij mijn blog een moderatorsysteem ingesteld zodat ik de reacties van onbekende mensen eerst moet goedkeuren, maar dan krijg ik alsnog mailtjes via het contactformulier met rare HTML-codes ofzo, best irritant. De spamreacties die jij bedoelt vind ik echter wel heel leuk, al slaan ze meestal nergens op!

 17. “Your blog is awesome!” Ik wilde ook even spammen. Sorry. Maar even serieus, ik heb ook mensen die geen Nederlands kunnen en toch reageren op mijn blog en dan zeggen ze soms iets grappigs, omdat ze het niet goed snappen :) Zoek je trouwens nog mensen voor brieven/kaarten-project van je? Ik bied me vrijwillig aan, ik zou graag een kaartje/brief krijgen en er eentje terugsturen!

 18. Jij heb nog leuke spam :P. Ik krijg eigenlijk geen spam op m’n blog… Ik heb ik dat jaar dat ik deze blog heb alleen dit spam bericht gekregen…
  “Per persoon zijn ze zo� n beetje gebundeld, geen idee dat ik ooit zo geordend was, met een lint erom heen geknoopt.” Niet dat ik er wat van begrijp XD. Kan iemand vertalen :P?

 19. Haha, weet je ik nog een stuk ‘vervelender’ vind dan vleiende spam? Als mensen roepen ‘first’ of ‘eerste’ als ze een reactie achterlaten en zien dat er nog geen andere staan. Who does that? ;)
  Verder kan ik vleidende spam stiekem wel een beetje waarderen!
  Leuk artikel! (geen spam dit ;))

 20. Aw, this was a really nice post. In concept I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.
  Zojuist nog ontvangen.

 21. Bij mij wordt spam meestal tegen gehouden. Ik vind het zelf niet zo erg, maar ik wil zelf altijd eerst even kijken wat erin staat. Sommige reacties mogen dan zo de prullenbak in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.