All your life, you were only waiting for this moment to arise

Zoals jullie misschien al weten, ben ik een Beatle-fan. In de ongeveer tien jaar tijd dat deze band bestond, hebben ze ongelooflijk veel liedjes gemaakt, die ook uiteen lopen qua stijl. En omdat ik de slechtste niet ben, komt hier een kleine introductie van de Beatles in de vorm van vijf liedjes in verschillende stijlen.

1. Love me do
Ik zal jullie een geheimpje verklappen: ik vind het leuk om op dit nummer te dansen (in mijn kamer) en mee te zingen haha. Het is niet één van de meest diepgaande liedjes, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd.
Weetje: het is geschreven door John Lennon en Paul McCartney toen ze 17 en 16 waren.

2. Something
Eén van de weinige Beatle-nummers geschreven door George Harrison. Mooi liedje over de liefde.
Weetje: Frank Sinatra vond dit ’the greatest love song every written.’ Alleen dacht hij dat het door het duo Lennon/McCartney was geschreven (pijnlijk…).

3. Honey pie
Heerlijk liedje geschreven door Paul McCartney. Het was overigens eerst ook het liedje in de intro van het programma ‘de taarten van Abel’. Ik vind liedjes in deze stijl (ik weet eigenlijk niet hoe je dat moet noemen, weet iemand dat?) leuk om naar te luisteren :)
Weetje: Het schijnt een eerbetoon aan de vader van Paul McCartney te zijn, die dit soort liedjes graag speelde.

4. Lucy in the sky with diamonds
Heerlijk, bizar, zostelikmevoordatjejevoeltalsjehighbent-liedje. John Lennon kwam op het idee door zijn zoon die een tekening had gemaakt van zijn klasgenootje Lucy met een paar sterren erom heen. Hij noemde het: Lucy in the sky with diamonds (‘Oh mijn god, dat meen je niet.)
Weetje: Veel mensen denken ook dat dit liedje over drugs gaat (dat zou ik niet willen beweren, al doet het me er dus wel aan denken), omdat de letters LSD prominent in de titel voorkomen.

5. Blackbird
Weer een mooi liedje, gezongen door Paul McCartney. Eén lievelingsliedje van de Beatles heb ik niet, maar deze staat wel hoog in de favorietenlijst :)
Weetje: het gaat over de burgerrechtenbeweging van zwarte mensen in Amerika.

Welk liedje van de Beatles vind jij mooi? Of durf je toe te geven dat je niet van de Beatles houdt? (ik zal proberen me in te houden om je niet te slaan :P)

Tags:

38 Comments to “All your life, you were only waiting for this moment to arise”

 1. Dat van Lucy in the Sky with Diamonds en de tekening s niet helemaal waar. Schijnt dus dat men dat verhaal er later aan vast heeft geplakt om de (andere) geruchten van LSD en zo te ontkrachten of op z’n minst af te zwakken. De ware betekenis achter ‘Lucy’ weet echter volgens mij niemand buiten de (nog levende) bandleden..!

 2. Jeugdsentiment..?
  Ik staarde naar
  het zwarte water
  in het slootje
  Wilde naar
  de overkant
  Ik zong over
  de yellow submarine
  McCartney zei:
  “Stap in”
  En dat dat deed ik
  We gingen kopje onder
  Toch kwam ik droog
  weer boven
  En zwaaide naar
  mijn jeugd
  aan de andere kant…

  —fool on the hill

 3. Nou, ik moet zeggen dat ik niet zo’n Beatlesfan ben, eigenlijk… teksten zijn ok, maar de muziek is niet m’n ding.

 4. Ik ben pas (3 weken geleden geloof ik) naar de Bootleg Beatles geweest! Echt suuuper vet! (ouders waren op vakantie dus helaas moest ik met vriendje ;))
  en sindsdien meer Beatle fan (vond het al wel tof, maar ja opgegroeid met The Stones he :P)
  Love me do is een favoriet :D (inderdaad om hard te zingen en te dansen)
  Come together
  Get Back
  en nog meer maar weet ik even niet

 5. Yay, weer een Beatle-blog!
  Dixieland-jazz, is dat de stijl die je zoekt?

  Ik denk dat ‘Rain’ een van mijn favourite Beatle-platen is.
  Lekker toegankelijk, maar ook experimenteel.

 6. Blackbird is een mooi nummer! Een Nederlandse film die ik thuis heb (Blue Bird) komt dat nummer ook prominent in voor (meisje ontmoet zwarte man in trein die dat nummer voor haar speelt).

 7. Something vind ik wel erg mooi, misschien zelfs wel het mooiste nummer.

 8. Oei, ik kende ‘something’ en ‘honey pie’ niet…
  Mijn favoriete nummers zijn ‘eleanor rigby’, ‘let it be’ en ‘yesterday’, ’n beetje de triestigere nummers dan. (gééén ‘yellow submarine’ voor mij in elk geval :p )

 9. Mijn favoriet is She Said, She Said!

 10. Twist and shout is mijn favoriet =)

 11. Ik ken niet zo heel veel nummers van hun… Maar She Said, She Said is wel mooi :)

 12. Hmmm ik denk Yesterday en Hey Jude.

 13. Ik luister eigenlijk niet echt veel beatles, maar hey jude is mooi, en obladi-oblada vind ik erg leuk, gewoon een grappig liedje.

 14. Ik durf wel toe te geven dat ik eigenlijk niet zoveel met The Beatles heb. Sommige nummers vind ik wel prima om te horen, maar ik zou zo geen titels kunnen noemen. Ik kan me wel herinneren dat ik jaren geleden met een zanggroep Blackbird eens moest zingen en ik dat wel een beetje saai vond (vanwege het tempo), maar door de herinneringen aan dat optreden vind ik dat liedje dan wel weer okay ;)

 15. Grappig hoe veel mensen hier vertellen dat ze eigenlijk niet zo vaak Beatles luisteren, maar wel met titels komen aanzetten waar ik nog nooit van heb gehoord :) Mijn ouders zijn echte Beatles-fans, maar ik heb er eigenlijk niet echt iets mee gehad. Al hou ik wel van hun muziek hoor! Zelf heb ik een CD van John Lennon en die is echt al grijs gedraaid.
  Eerlijk gezegd vind ik het verhaal over Lucy in the sky with diamonds best vaag en lijkt het me toch eerder een lied over LSD.
  Op mijn to do-lijst: meer Beatles-nummers ontdekken!

 16. Ik vind If I fall of zo ook een heel mooi liedje.

 17. oh jeetje … ik ben niet een mega fan , kan ze wel waarderen. i want to hold your hand en something heel mooi

 18. Ik ken de beatles wel, maar ook weer niet (neemt klap op). Sorry Laura..

 19. Ik ken de Beatles wel… en wel wat nummers…. Wat ik ken vind ik best leuk, haha.

 20. Blackbird vind ik ook leuk :) En Because vind ik ook een mooi liedje trouwens!

 21. De Beatles hebben inderdaad hele toffe liedjes gemaakt :)

 22. Eerlijk gezegd ken ik niet zoveel liedjes van de beatles, maar blackbird vind ik wel mooi :)

 23. Ooooh ik ben dol op Honey Pie! Echt een heel schattig nummer! Rocky Raccoon vind ik heel leuk, en Oh! Darling, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, I Saw Here Standing There, Can’t Buy Me Love, Eight Days A Week, Mother Nature’s Son, The Fool On The Hill, I Will, I Got A Feeling (nee, niet die van de Black Eyed Peas!) en nog veeeeeeel meer. Echt. Heerlijke muziek!

 24. With a little help of my friends! ^^ de rest is ook altijd lekker vrolijk. Let it be is ook erg mooi

 25. The Beatles is niet echtmijn favoriete muziek. Ik vind let it be wel een mooi nummer.

 26. Ik luister dagelijks naar The Beatles, ik vind het echt geniale muziek. Ga volgende week ook naar het concert van Paul McCartney, ik ben echt fan.
  Mijn favorieten zijn Blackbird (echt kippenvel), Here Comes The Sun, Penny Lane en Let it Be. Paul heeft solo en met Wings ook echt supermooie nummers gemaakt zoals The Long and Winding Road, Calico Skies en Sing the Changes.

 27. Ob-La-Di, Ob-La-Da is ook zo heerlijk om mee te zingen, lalalalalaaaalifegoeson :)

 28. Puur en alleen om de herinnering die er aan vast zit; love me do. Het liedje wat ik op de basis school leerde te zingen en voor het eerst dat muziek mijn gevoel in worden om kon zetten. Nog altijd tovert dit liedje een glimlach op mijn gezicht als ik het hoor.

 29. Leuke liedjes wel, maar eigenlijk luister ik nooit naar de Beatles. Ik kan zo ook niks verzinnen wat ik bijzonder mooi vind van hun.
  Het is sowieso veiliger om geen Beatles te draaien als mijn ouders in de buurt zijn, want dan slaan ze door volgens mij :P

 30. The Beatles hebben van die wegdroom-liedjes. Luisterliedjes. Net zoals John Mayer mij rustig maakt, doen zij dat ook :). Af en toe gewoon echt even fijn.

 31. Blackbird is mijn favoriete liedje van the Beatles :)

 32. jaaa, een mede-beatlesfan!
  ze hebben zoveel geweldige nummers: twist and shout, while my guitar gently wheeps, blackbird, helter skelter, cant buy me love, she’s leaving home, she came in through the bathroom window, eight days a week – en ik zou nog wel door kunnen blijven gaan, met oh! darling, something & across the universe als favorieten!
  xo, cheyenne

Leave a Reply