In my life, I love you more

Bron

Ik houd van de Beatles. Ik ben ervan overtuigd dat het de beste band ooit was (sorry voor de mensen van team Rolling Stones). Stom eigenlijk dat ik er nog nooit over geblogd heb, want over de Beatles zou ik wel duizend blogjes kunnen schrijven*.

Maar goed, ik zal jullie eerst vertellen hoe dit zo gekomen is. Hoe komt het dat een meisje die in 1991 geboren is van een band houdt die uit de jaren zestig komt.

Eigenlijk is het heel bizar en ik schaam me er een beetje voor, terwijl het nergens voor nodig is (hoop ik), maar ik ga het toch vertellen. Het kwam door een droom. Ik droomde dat ik in een straat vlakbij mijn basisschool liep en dat Paul McCartney achter het keukenraam van één van die huizen stond. Ik zwaaide en hij zwaaide terug. That’s it.
Nu moeten jullie weten dat ik nooit logische dromen heb, sterker nog, dit is best een logische droom vergeleken met andere dromen. Maar goed, daarna was ik een keer in de zogeheten computerkamer van mijn vader en zag ik daar cd’s van de Beatles.

Ik luisterde ernaar en ik was, zoals ze zeggen, hooked.

Familiekwaal, denk ik. Mijn vader is fan (logisch te verklaren, want de Beatles waren zijn jeugd), mijn broer en ik ook. Ik weet niet hoe vaak ik sindsdien naar de Beatles heb geluisterd, maar geloof me, het was niet weinig.

Nu we de vraag ‘Beatles of de Stones?’ hebben beantwoord, dan de volgende: wie is mijn favoriete Beatle? Hoewel ik de andere drie Beatles vanzelfsprekend ook goed vind, is mijn favoriet Paul McCartney (of Macca, zoals hij door zijn fans wordt genoemd). Waarom? Hij heeft verschillende stijlen in zich (goed in ballads, maar kan bijvoorbeeld ook rocken, bespeelt meerdere instrumenten). En ik weet niet, ik vind zijn solowerk ook echt geweldig.

Dus, lieve mensen, zo is het gekomen. Nu moeten jullie niet denken dat het een obsessie is. Ik zeg niet tegen mensen die Paul heten: ‘Oh mijn god, je heet net zoals Paul McCartney!’, ik weet niet alle tourdata van 1965 uit mijn hoofd en ik heb niet de Beatles-jukebox van 5000 pond die ik in de Beatles Store in Londen zag gekocht (maar als ik het geld had…). Daarentegen weet ik wel de volledige naam van James Paul McCartney (James Paul McCartney dus), heb ik een hekel aan Yoko Ono en wil ik graag naar Liverpool. Dus.

Hoe zit het met jullie? Houden jullie van de Beatles of hebben jullie het lef om een andere band de beste ever te vinden? :P

*No worries, die blogjes ga ik schrijven ook! ;)

46 gedachtes over “In my life, I love you more”

 1. Ik weet dat ze een legendarische band zijn uit de “stone age” (grapje mensen) en ik weet dat ik de muziek vast gehoord moet hebben, maar verder heb ik er drie keer niks mee.

 2. Pfoe, ik heb dat lef niet. Heb wel een handjevol waar ik veel naar luister, die het in zich hebben om mij te raken, maar ik zou hen niet als de ‘beste ooit’ willen neerzetten. :)

 3. Stones team hier ;) vind de Beatles wel leuk, maar na een hele cd wordt het een beetje uhh….zoet, en…slijmerig enzo ;)
  (tja en aangestoken door ouders, die van het Stones kamp zijn ;))

 4. Ik ben geen diehard fan maar ik heb wel een stuk of 20 liedjes (waarschijnlijk één zesendertigste deel van wat ze ooit hebben gemaakt, geeft niet) op mijn ipod staan :)

 5. haha dat had ik met Elvis Presley :)
  Inmiddels is die fase weer voorbij. Maar zijn muziek vind ik nog steeds erg leuk om naar te luisteren.

  Maar Stones of Beatles? Tja.. Vind ze alle twee wel leuk..
  Ik rij zelf in een VW beetle maar ja dat heeft er verder niets mee te maken natuurlijk hahaha.

 6. Eigenaarde titelkeus van een McCartney-fan ;-)

  Je wíst dat ik bij de ‘ik kan er nog duizenden blogjes over schrijven’ dacht “Doe dat dan ook!!”, haha.
  Ik heb gister de documentare ‘Living In The Material World’ gezien van Martin Scorsese over het leven van George Harrison.
  Paul, Ringo, Eric Clapton, Phil Spector en anderen (ja, ook Yoko) komen daarin aan het woord.
  Heel interessant. Vooral als je ook een beetje geïnteresseerd bent in George Harrison.

  Ik ben persoonlijk geen fan van Yoko haar muziek, maar tegen haar als persoon heb ik niet zoveel.
  Ik geloof niet dat zij de reden is van de break-up van The Beatles.
  Ze waren gewoon al teveel uitelkaar gegroeid.
  John wilde meer experimentele dingen uitbrengen.
  Paul wilde dat niet. (Paul was wel een groot fan van experimenteren! Wellicht zelfs groter dan John)
  George was heel erg in de krishna
  en Ringo… Tja, die hield er een klein beetje bij. (Sorry, Ringo-fans!)
  Sinds de dood van hun manager Brian Eppstein raakten ze de weg een beetje kwijt.
  Ze startten Apple Inc. en dat pakte ook niet helemaal uit als gewenst.

  Naja, anyway. Mooie docu. Duurt wel heel lang (3,5 uur) en het eerste stuk over The Beatles 1959-1964 kun je gemakkelijk skippen. (Maar je weet natuurlijk niet wáár dat deel stopt)

  Paul zegt ook nog in die docu dat de vier Beatles alle vier een hoek van een vierkant waren en dat, als er een zou wegvallen, de band zou omvallen.
  Dat er dus niet één Beatle beter was. (Ringo zegt: “We groeiden allemaal. De ene dag was de een iets langer gegroeid, maar de volgende dag was hij weer de kleinste).
  Natuurlijk mag je wel een favoriete Beatle hebben.

  Ik heb mijn drie favoriete Beatles gecategoriseerd.
  Interessantste persoon: George Harrison
  Favo Beatle 1959-1964: John Lennon
  Favo Beatle 1965-1967: Paul McCartney
  Favo Beatle 1967-1968: George Harrison
  Favo Beatle 1968-1970: Paul McCartney
  Favo solo-Beatle: Paul McCartney
  Fifth Beatle: George Martin

 7. Ik heb niets met de Beatles, wel met groepen als Pink Floyd. En vooral bands als U2 en Radiohead en zo, maar het komt allemaal vooral door huisgenote River en een vader die me gek hebben gemaakt met muziek.

  Zelf ben ik nu vooral Foo Fighters, Kings of Leon enzo fan. Maar ik hou van zoveel.

 8. Er zijn veel ouders bands die echt super leuke muziek hebben!!
  In mijn Playlist staan ook veel oudere nummer, sommige waren me ouders niet eens geboren ;)

  Liefs!!

 9. Ik vind de Beatles ook geweldig, maar het is niet mijn favoriete band, want dat is (sorry!) Coldplay. Ik ben echt een gigantische Coldplayfan. Misschien wel zoals jij dat bent van de Beatles.

 10. The Beatles, zeker!!
  Als ik iemand tegenkom die wel compleet gek is op muziek, maar die de Beatles niets vind, dan klopt er naar mijn mening iets niet :’)
  Beatles zijn voor mij de grondleggers van de muziek van nu (:

 11. De beste band ever is natuurlijk de 3Js ;)
  Oké eerlijk is eerlijk, qua bekendheid zijn de 3Js en de Beatles natuurlijk niet met elkaar te vergelijken. Ik vind het leuk om te lezen dat jij de Beatles helemaal te gek vindt. Ik heb zelf niet heel veel met hun muziek, maar als er een nummer van ze voorbij komt vind ik het wel leuk om naar te luisteren.

 12. Nou Beatles is niet echt mijn muziek. Heb ook niet echt een favoriete band. Het hiphop duo Pete Philly & Perquisite luister ik wel grijs (de cd’s dan)

 13. It was a hard days night
  I dreamed that I saw
  À yellow submarine
  I wake up
  Terible feeling
  I discovered
  That I was…
  À walrus!

 14. Ik ben a huge fan van KISS en The Kelly Family, dus.. Ook iets om me een beete voor te schamen, maargoed. Ik vind het helemaal geweldig. Mijn schoonvader en verloofde zijn ook gek op the Beatles!

 15. Ik vond de Beatles vroeger ook de beste band ever. Toen ik net zo oud was als jij ongeveer. ;-) Dag in dag uit draaide ik ze. Mijn toenmalige baas was voor the Stones, maar het is hem niet gelukt me te ´bekeren´.
  Eerlijk gezegd luister ik er nu niet vaak meer naar, maar als ze per ongeluk op de radio zijn gaat ie wel voluit natuurlijk!

 16. Ik stem ook zeker voor de Beatles boven de Rolling Stones! Wat een epische band is dat. Wel grappig dat je er door een droom eigenlijk nieuwsgierig naar bent geworden :P

 17. Haha, heel eerlijk. Ik ken niet veel muziek van ze, maar de liedjes die ik ken vind ik wel oké. Maar het is natuurlijk ook meer van voor mijn tijd, denk ik.

 18. Als ik dan toch tussen de Stones en de Beatles moet kiezen zou ik ook voor de Beatles kiezen. Eigenlijk heb ik niet één favoriete band of favoriet genre; ik luister vanalles en ik heb, zoals anderen ook aangaven, ook zeker nummers van mijn ouders overgenomen.

 19. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit ook maar een liedje van de beatles geluisterd, evenals van de stones… Waarschijnlijk wel gehoord, maar nooit bewust van, ‘oh, dat zijn de beatles/stones’ ! Dus ik kies geen van beide (A)

 20. De muziek van vroeger die ik leuk vind is Queen, maar dat zal ook wel familieverband zijn, want mijn vader had 4 cd’s van Queen en die draaide ik als klein meisje al. Verder vind ik Within Temptation geweldige muziek maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.