Stinkie

Je hebt van die mensen. In de bus, op straat of nog erger: in je directe omgeving (collega of iets dergelijks). Op zich is er niets mis met ze. Ze zijn aardig en grappig, je kan het eigenlijk wel goed met ze vinden. Maar op het gebied van persoonlijke hygiëne kunnen ze nog erg veel leren.
Ze stinken namelijk naar zweet. Altijd. En niet zo’n beetje ook. Natte kringen onder de oksels en een penetrante geur, je kent het wel. Zo’n persoon over wie je denkt: ‘Hmm, daar ga ik maar niet naast zitten.’

En dat is vervelend. Niet alleen voor de mensen om Stinkie heen, maar vooral voor Stinkie zelf (‘Waarom wil er niemand naast me zitten? Vinden ze me niet aardig?). Want meestal hebben de mensen het zelf niet door (of dat mag ik hopen, althans, want als je het wel door hebt en je doet er dan alsnog niets aan, dan ben je viesssss).

Maar hoe vertel je dat aan iemand? Wat je ook zegt, het is een vervelende boodschap om te brengen aan het stinkdier. Deodorant als cadeau geven is bovendien passé. Maar ik zou Laura de wijze niet zijn (hoor ik daar iemand kuchen?) als ik daar geen antwoord op zou hebben.

Je zegt gewoon tegen Stinkie: ‘Weet je, Coldplay is echt een goede band en ik heb laatst een leuk nummer van ze ontdekt, wil je hem horen?’
En dan zet je dit liedje op. Succes gegarandeerd ;).

(hoewel ik Coldplay een goede band vind, vind ik dit liedje niet om aan te horen, maar een leugentje om bestwil mag wel in een crisis-situatie zoals deze)

34 Comments to “Stinkie”

 1. Ik ben toch vaak zo dat als het me al vaker is opgevallen, ik het dan uiteindelijk maar gewoon zeg.

 2. Ik zweet snel en ben heel paranoia om geur dat ik bekenden soms vraag of ik stink. xD Ik draag 2 verschillende deo’s en heb heel veel soorten anti-transparant geprobeerd, maar niets helpt echt voldoende. Ik heb één keer in de trein gezeten waarbij ik mezelf kon ruiken, geen deo bij had en geen ander shirtje. Ik kon wel door de grond zakken… Aan de zonnige kant: ik had wel een zitplaats. :p

 3. Ik denk dat je hint te subtiel is.

 4. Zijn het mensen/vrienden die ik al lang ken dan zeg ik dit gewoon :)

 5. Nou ik kon een jongen die dus zo stonk en onverzorgd uitzag en enkele mensen hebben hem het duidelijk gemaakt dat zijn verzorging niet zo op en top was. Eerst trok hij zich er voor een lange tijd niets van aan en vlak voor het einde van het schooljaar kreeg hij twee wenkbrauwen, werd zijn baardje afgeschoren en ging hij deo gebruiken.

  • Hmm, misschien een meisje? Wat dat merk je wel, zodra jongens een vriendin krijgen, dat ze zich dan beter gaan verzorgen haha.

 6. Niet zo haten op mijn band. : (

 7. Hard stukje humor, maar je hebt wel echt gelijk haha!

 8. Stinkies zijn vreselijk. Maar dit nummer is ook niet echt geweldig, haha.

 9. Haha, ik ben wel iemand die het gewoon zegt hoor, vind het ook prettig als mensen dat bij mij doen ;)

 10. Haha ja zo erg is dat :( Maar ja, die mensen zitten er vaak zelf ook al mee.

 11. Jaa, ben het met je eens. Maar de andere kant is.. ik gebruik echt enorm veel deo – en ook allerlei veelbelovende soorten (zo van: 48 uur niet zweten enzo) – maar soms helpt het gewoon echt niet. Heel vervelend :|.

 12. Hoe kun je het niet doorhebben, denk ik wel eens als iemand riekt. Ik ruik zelf namelijk wel eens aan mijn oksel :p en ook bij een shirt dat ik bijv. gisteren ook al aanhad ga ik eerst even bepalen of ik het nog wel aan kan. Ik vind het zo raar als mensen heel erg stinken, dan denk ik namelijk: ruik je nou nooit aan je oksel :p (haha, wat een lame ass reactie is dit, nu lijkt het net alsof ik ieder uur aan mijn oksels ruik, enhetstaatooknogopinternet.

 13. Jaja, lastig probleempje. Iemand twee sponsjes met elastiekjes voor onder de oksels aanbieden staat ook zo raar.

 14. Ik zou het gewoon zeggen;-))
  Ik zeg het ook dagelijks tegen mijn puber!

 15. Ik zweet ook ontzettend snel en ben altijd bang dat ik dus zo’n persoon ben waartegen niemand durft te zeggen dat ik ruik! haha omdat ik daar dus zo onzeker over ben zou ik het erg prettig vinden als iemand het zegt. Alleen wel… op een discrete manier! dus niet in een groep maar even apart. Moet wel zeggen dat het stukken beter is sinds ik met de auto naar mijn werk ga ipv met de fiets xD

 16. Zijn het mensen die ik goed ken dan zeg ik het… bleh

 17. ik zeg zoiets – persoon apart nemen en op een nette manier zeggen. gewoon , omdat ik het ook zou waarderen

 18. Een wasknijper meenemen. Of watten. Een minder subtiel gebaar bestaat denk ik niet :P

 19. Coldplay, ga je in een hoekje zitten schamen alsjeblieft :((

 20. Hahaha en nu maar hopen dat ze niet bij de intro afhaken!! En dat soort mensen zijn inderdaad lastig. ik had ook zo’n meisje op de middelbare school, als ik bij haar in de buurt bij de kluisjes stond werd ik bijna onwel. Maar toch had ze veel vriendinnen :P

 21. Altijd lastig inderdaad. Ik probeer dan vaak maar in te denken wat ik zelf zou appreciëren. Al kan ik me voorstellen dat het nog irritanter is als iemand je er op wijst en je er dan niks aan kunt doen omdat je geen deo in de buurt hebt ofzo. Ben nu trouwens wel benieuwd naar dat liedje, straks (als ik m’n geluid wel aan kan zetten ;p) even luisteren!

 22. haha, ik hoop dat iki het gewoon eerlijk tegen iemand durf te zeggen als ik het meemaak… gelukkig nog nooit zover gekomen.

 23. Ik had op de middelbare school zo’n jongen. Met zijn kluisje onder mij. Maar eigenlijk had ik vooral medelijden met hem..

 24. Coldplay is gewoon geweldig! maar dit nummer kende ik niet, waarschiinlijk dus niet echt een hit geweest :p.

 25. Hihi. Ik moet zeggen dat ik dit nog nooit heb gehad bij iemand in mijn directe omgeving. Dus ook nooit over nagedacht. Maar mocht het toch ooit gebeuren, bedankt ;)

 26. Op mijn werk bespreken we dit altijd met de jongeren, in de puberteit heb je hier namelijk nog extra last van en sommige hebben van hun ouders te weinig geleerd over hygiëne.. Zo is er een jongen die standaard vergeet om zijn tanden te poetsen.. Yuk! Buiten mijn werk probeer ik het meestal te negeren, hoewel bespreken uiteraard beter zou zijn.
  Is deze blog misschien sowieso wel een verkapte hint naar jouw omgeving? :P

 27. Erg vervelend, maar ben benieuwd of iemand de hint uit het liedje begrijpt. Is het je al eens gelukt om het zo duidelijk te maken? ;-)

 28. Haha, wat een subtiele hint! Goed plan ;)

 29. Ik vind dat ook enorm irritant. Als tiener had ik last van overmatige zweetproductie en de zomerdagen in een heet klaslokaal waren een hel, want deo spuiten hielp niks. Mijn zus heeft hetzelfde probleem, ook nu nog, en heeft al tig deo’s uitgeprobeerd maar niets helpt!

Leave a Reply